Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Doel van borgmoeren+stelmoeren op afgedichte naaflagers

5 min read

Gevraagd door: Tara Smith

Wat is een naafborgmoer?

Borgmoeren worden gebruikt om lagers op een as te plaatsen. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om lagers met een conische boring op conische aszittingen en adapterbussen te monteren en om lagers uit terugtrekbussen te verwijderen.

Hoe werken lagerborgmoeren?

Als de moer op een as of stang wordt geschroefd, draait hij vrij rond totdat de schroefdraad van het basisdeel in het nylon inzetstuk grijpt. De draden van de tegengestelde as verplaatsen het nylon en creëren weerstand. Deze weerstand voorkomt dat de borgmoer onbedoeld verschuift.

Hoe zet je een borgmoer op een lager?

Hoe lagervergrendeling moeren

 1. het lager op de as of adapterhuls te gebruiken.
 2. Schuif de lagerslotring op de schacht met de tabbladen weg van het lager.
 3. Schroef de lagervergrendingsmoer in positie met de sluiting van de lagerslotring.
 4. Draai de moer vast met een sleutelsleutel of borgmoer.
 5. Welke kant moet moer op?

  Citaat uit de video: Dus als je naar de borgmoer kijkt heeft de ene kant een conische kroon en dat is de kant die omhoog gaat een andere manier waarop je het kunt zien is als je naar een kant van de borgmoer kijkt ziet het er erg rond uit.

  Wat is het koppel voor de asmoer?

  Citaat uit de video: We moeten instellen op 184 voet-pond wat de koppel specificatie is.

  Wat is het doel van de KEPS-moer?

  Kepsmoeren. Een kepsmoer (ook wel k-lock moer of ringmoer genoemd) is een moer met een vrij draaiende ring. Hij wordt gebruikt om de montage te vergemakkelijken. De blokkerende werking wordt bereikt wanneer de moer tegen een dragend oppervlak wordt aangedraaid doordat de tanden van de borgring zich in het oppervlak ingraven.

  Hoe werkt een Philidas noot?

  Een Philidas moer is een borgmoer met één of meer gleuven die zijdelings in de cirkelvormige top met beperkte diameter voor minder dan de helft van de diameter zijn ingesneden, waarbij het metaal boven de gleuf of gleuven naar beneden is vervormd zodat gedurende de laatste één of twee omwentelingen de schroefdraad voor de helft van de diameter “axiaal gedeponeerd” of verschoven is ten opzichte van zijn normale diameter.

  Hoe werken nylon borgmoeren?

  Nylon borgmoeren
  Wrijving verhit en verzacht het nylon inzetstuk tijdens de installatie, waardoor het kan worden vervormd door de schroefdraad van de schroef. Als dit afkoelt, wordt het nylon inzetstuk hard, waardoor de bevestiger in positie wordt vergrendeld.

  Wat is het nut van Plummer blok?

  Een kussenbloklager (of plummerblok) is een voetstuk dat wordt gebruikt om een draaiende as te ondersteunen met behulp van compatibele lagers en diverse accessoires. Het geheel bestaat uit een montageblok waarin zich een lager bevindt.

  Kun je borgringen gebruiken met borgmoeren?

  Theoretisch is het mogelijk om in combinatie met Nord-lock ringen overheersende moeren en lijmen te gebruiken, maar deze zullen de draadwrijving bij het aandraaien van de verbinding vergroten. Bij het aandraaien kan minder van het koppel worden omgezet in nuttige klemkracht, omdat het koppel de extra wrijving moet overwinnen.

  Hoe gebruik je een borgmoer op een wasmachine?

  Citaat uit de video: Dus dit is je standaard borgring die aan de rand is afgesneden en dan gedraaid. Dus als je een moer vastzet vergrendelt het de moer op zijn plaats. Het is goed om deze te gebruiken met een platte ring.

  Hoe strak moet de lagermoer zitten?

  De toelaatbare speling voor wiellagers van vrachtwagens is hetzelfde: 0,001 tot 0,005 inch, ook wel uitgedrukt als 1 tot 5 mil of 0,025 tot 0,127 mm. Met andere woorden, het is volkomen aanvaardbaar om de wiellagers zo af te stellen dat ze net een beetje los zitten, maar niet te los.

  Hoe strak moeten de asmoeren zitten?

  Antwoord van de expert: De moer op de as moet worden aangedraaid tot hij goed vastzit, zonder zijwaartse speling in de naaf en dan iets worden teruggedraaid, ongeveer 1/8 van een slag.

  Kun je de asmoer te strak aandraaien?

  Nee. Te strak aandraaien zal de lagers niet meer belasten in dit soort ontwerp. Je had die moeren flink moeten aandraaien.

  Wat is het verschil tussen een contramoer en een gewone moer?

  Traditionele moeren bestaan gewoon uit een basisgat met schroefdraad, zodat ze door voortdurende blootstelling aan trillingen kunnen loskomen van de bout waarop ze zijn geplaatst. Borgmoeren beschermen echter tegen losraken door een ontwerp dat de weerstand van de moer tegen trillingen vergroot.

  Hoe werkt een KEPS-noot?

  Keps Nuts, of K Lock Nuts, zijn voorgemonteerde zeskantmoeren met een vrij draaiende externe borgring. De borging vindt plaats wanneer de moer tegen een lager wordt aangedraaid en de tanden van de borgring zich in het lager ingraven.

  Hoe heet een borgmoer?

  Een borgmoer, ook bekend als borgmoer, borgingsmoer, zelfborgende moer, overheersende koppelmoer, stijve moer of elastische stopmoer, is een moer die onder invloed van trillingen en koppel niet loskomt. Overheersende koppelmoeren hebben een deel van de moer dat elastisch vervormt om een blokkerende werking te verkrijgen.

  Wat gebeurt er als je met geblokkeerde naven rijdt?

  Citaat uit de video: Het zal uw auto helemaal niet beschadigen, het kost u alleen wat meer brandstof.

  Waarom vergrendel je je naven?

  Dit wordt gedaan om de mechanische weerstand van het voorste deel van de aandrijflijn te verminderen wanneer de vierwielaandrijving niet wordt gebruikt.

  Doet het pijn om in 4 hoog te rijden?

  Langdurig rijden in 4-Hi, met een parttime 4WD truck, op een ondergrond met hoge tractie zoals bestrating, zal resulteren in onderdelen van de aandrijflijn zoals u-koppelingen, assen, versnellingsbakken, lagers en aandrijfassen die beschadigd raken en uiteindelijk stuk gaan.