Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Doe freewheel

5 min read

Gevraagd door: Russell Glover

Is alle freewheel schroefdraad hetzelfde?

Vrijloopschroefdraad
Alle recente freewheels en naven met schroefdraad, ongeacht waar ze gemaakt zijn, maken gebruik van ISO-schroefdraad. De oudere Britse en Italiaanse normen gebruiken dezelfde schroefdraadsteek maar een iets andere schroefdraaddiameter, en zijn over het algemeen uitwisselbaar.

Heb ik een nieuwe ketting nodig bij een nieuwe cassette?

De meeste kettingfabrikanten adviseren hun kettingen te vervangen als ze 0,75% zijn uitgerekt. Omdat de ketting iets sneller slijt dan de cassette, is dit het punt waarop u meestal gewoon de ketting kunt vervangen (en niet de cassette) als beide nieuw waren.

Zijn cassettes en freewheels uitwisselbaar?

Ze worden bevestigd met behulp van twee verschillende mechanismen – de cassette en de vrijloop. Hoewel ze erg op elkaar lijken en dezelfde functie hebben, werken ze verschillend en zijn ze niet uitwisselbaar.

Welk type cassette vrijloop heeft mijn fiets?


Citaat uit de video: Maar hier hebben we een betrouwbare vuistregel. Laten we het nog eens bekijken terwijl we de tandwielen tegen de klok in draaien zal een cassettekruk fitting ook uitgeven maar dan op een vrijloop.

Hoeveel maten freewheel draad zijn er?

Freewheels zijn verkrijgbaar in de maten 13T tot 28T en in dezelfde twee verschillende breedtes als de tandwielen (3/32″ en 1/8″).

Zijn freewheels met 6 en 7 versnellingen uitwisselbaar?

Als je fiets momenteel een 6-speed freewheel met normale tussenruimte heeft, kun je meestal zonder veel moeite upgraden naar 7-speed. Aangezien de tandwielen bij een 7-speed freewheel dichter bij elkaar staan, is de totale breedte slechts iets breder dan bij een gewone 6-speed.

Wanneer moet ik mijn cassetteketting vervangen?

Citaat uit de video: Als kleine haaientanden. En dat is een zeker teken dat je de kettingringen moet vervangen. Maar het is vermeldenswaard dat sommige tanden altijd iets anders zijn dan de andere.

Hoeveel kilometer moet een cassette meegaan?

De levensduur van een cassette kan variëren van 4000 tot 10000 mijl, en dit wordt beïnvloed door de cassette zelf en de onderhoudsfrequentie.

Hoe vaak moet u uw fietsketting en cassette vervangen?

Mijn vuistregel is om ze te vervangen bij 75% slijtage (gemeten met een kettingslijtage-indicator). Als u zich aan deze richtlijn houdt, gaan uw cassette en kettingbladen veel langer mee. Een cassette gaat in de meeste gevallen ongeveer twee tot drie keer mee als de ketting op het juiste moment wordt vervangen.

Passen alle cassettes op alle naven?

Zowel 6 als 7-speed HG cassettes zijn smaller in breedte en kunnen daarom op elk van de bovengenoemde HG freehub bodies worden gemonteerd met toevoeging van een 4,5 mm spacer achter de cassette. Nieuwere 8, 9, 10, 11 en 12-speed cassettes kunnen echter niet worden gemonteerd op oude en smallere 7-speed freehub bodies.

Hoe zet ik mijn cassette om naar freewheel?

Citaat uit de video: En eigenlijk is het een heel eenvoudig gereedschap, het is gewoon een metalen staaf met een klein stukje ketting daar en een langer stuk ketting hier en het enige wat het moet doen is grip hebben op je tandwielen.

Kan ik een 12-speed cassette op een 11-speed naaf monteren?

De 12-speed cassette is ontworpen om achterwaarts compatibel te zijn met de bestaande 11-speed naaf, terwijl de 12-speed specifieke naaf (momenteel verkrijgbaar op Dura Ace naven) niet kan worden gebruikt met de 11-speed onderdelen. Sram HG-stijl cassettes hebben grotendeels dezelfde spacing als Shimano, met uitzondering van de 10-speed.

Hoe weet ik welke maat freewheel ik nodig heb?

Citaat uit de video: Op een fiets kan het moeilijk zijn om te bepalen of je een cassette of vrije wil hebt, maar dit is de eenvoudigste manier. Nadat je het achterwiel van de fiets hebt gehaald, draai je de tandwielen naar achteren.

Wat is beter freewheel of cassette?

Vanwege het lagere aantal versnellingen is een freewheel systeem meestal beter voor de meer casual rijder. Het freewheel systeem is over het algemeen beter om te cruisen, dus als je het hogere aantal versnellingen van een cassettesysteem niet nodig hebt, is het zeker het overwegen waard.

Hoe verwijder je een freewheel met schroefdraad?

Citaat uit de video: Draai het gereedschap tegen de klok in. Het kan aardig wat kracht kosten om de vrijloop van de naaf los te krijgen. Nadat het los is verwijder je de asmoer of spie. Dat gaat verder met het losdraaien van de freewheel.

Hoe weet ik welke maat freewheel ik nodig heb?

Citaat uit de video: Op een fiets kan het moeilijk zijn om te bepalen of je een cassette of vrije wil hebt, maar dit is de eenvoudigste manier. Nadat je het achterwiel van de fiets hebt gehaald, draai je de tandwielen naar achteren.

Hoe verwijder je een freewheel met schroefdraad?

Citaat uit de video: Draai het gereedschap tegen de klok in. Het kan aardig wat kracht kosten om de vrijloop van de naaf los te krijgen. Nadat het los is verwijder je de asmoer of spie. Dat gaat verder met het losdraaien van de freewheel.

Wat is het verschil tussen een freewheel en een freehub?

Freewheel vs. Freehub – Verschillen in schroefdraad
Een van de belangrijkste verschillen is dat freewheels meestal een naaf met schroefdraad hebben. Fietsen met cassettes hebben geen schroefdraad, maar glijden op de naaf met splines. Maar de verschillen gaan – zonder al te technisch te worden – dieper dan dat.

Welke maat freewheel heb ik nodig BMX?

Citaat uit de video: Als je een oudere fiets hebt met een freewheel dan is de juiste freewheel om de juiste versnelling te krijgen voor de meeste ritten een 16 tand met een 44.

Wie maakt de beste BMX freewheel?

Beste single speed freewheel-Koopgids en veelgestelde vragen

  • Shimano Single Bicycle Freewheel Sprocket-SF-1200.
  • Sunlite-Easy Off Single Freewheel.
  • ACS Crossfire BMX Freewyel Pistool metal 18t.
  • Witte industrie dos eno freewheel 16/18t.
  • FAQS.


Wat is de beste versnelling voor BMX?

Klassieke BMX versnellingen zijn in de loop der jaren geëvolueerd tot 44/16, wat neerkomt op ongeveer 55 inch. De meest populaire overbrengingsverhoudingen liggen vrij dicht bij een 55 inch, wat voor de meeste mensen gewoon het beste aanvoelt. Het getal is afgeleid van een eenvoudige formule: (kettingbladmaat / tandwielmaat) X wielmaat.