Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Di2 reageert niet, probleemoplossing

5 min read

Gevraagd door: Maria Coleman

Hoe reset ik mijn Di2?

Helaas bestaat er niet zoiets als een Di2-reset – het dichtst dat je bij een volledige reset kunt komen is de accu 30 seconden loskoppelen en dan weer aansluiten. Dan worden alle onderdelen uitgeschakeld en in een enigszins “neutrale” toestand gebracht.

Hoe krijg ik Di2 uit de crashmodus?

Om de crashmodus op 10-speed (6770) en 11-speed Di2 (6870, 9070, R8050, R9150, GRX) te resetten, stap je op je fiets en houd je de knop op je verdeeldoos 5 seconden ingedrukt tot een rood lampje knippert. De achterderailleur zal nu alle versnellingen doorlopen, dus zorg ervoor dat je de cranks draait tot het klaar is.

Hoe maak je Shimano Di2 wakker?

Gewoonlijk maak je het Di2-systeem wakker door één keer te schakelen, of door de knop op de achterderailleur in te drukken. Je fietscomputer zou dan in staat moeten zijn het Di2-systeem te zien en er verbinding mee te maken.

Hoe reset je een Di2 derailleur?


Citaat uit de video: Het enige wat je moet doen is het systeem in de crash recovery mode zetten en de achterkant resetten.

Hoe controleer je een Di2 batterij?

Het controleren van het laadniveau van de Di2-batterij is heel eenvoudig – u hoeft alleen maar op de knop van de achterderailleur te drukken. Als je de knop 0,5 seconde of minder ingedrukt houdt, gaat de LED aan die de resterende acculading aangeeft.

Wanneer moet ik mijn Di2-batterij vervangen?

Het gemakkelijke antwoord is: wanneer hij geen lading meer vasthoudt of zeer snel leeg raakt. Shimano zegt dat hun accu 300 keer volledig kan worden opgeladen. Dit betekent dat als je de accu om de week oplaadt, hij ongeveer 11 jaar meegaat.

Wat betekent een groen en rood lampje op Di2?

Als je ongeveer twee seconden een groen lampje ziet, heb je een volledig opgeladen batterij. Als een groen lampje vijf keer knippert, zit de batterij op ongeveer 50 procent. Een continu rood lampje betekent dat de batterij nog voor ongeveer 25% is opgeladen. Een knipperend rood lampje betekent dat hij bijna leeg is.

Wat betekenen de lampjes op Di2?

Het lampje op de aansluitdoos gaat branden en geeft het laadniveau van het systeem aan: 100% lading – het lampje brandt groen gedurende 2 seconden. 50% lading – het lampje knippert 5 keer groen. 25% lading – het lampje brandt rood gedurende 2 seconden. 0% lading – het lampje knippert 5 keer rood.

Hoe lang duurt het om een Di2 batterij op te laden?

De Shimano Di2 interne batterijlader maakt het opladen van je Di2 elektronisch schakelsysteem een fluitje van een cent. Met zijn indicatielampjes die je vertellen wanneer hij wordt opgeladen en wanneer hij volledig is opgeladen, hoef je niet te gissen. Bovendien duurt een volledige lading slechts 90 minuten.

Hoe lang gaan DI2 batterijen mee?

Een moderne Di2 batterij gaat tussen de 2000 en 5000 kilometer per lading mee. Dit hangt een beetje af van hoe vaak je schakelt en ook van je manier van schakelen.

Hoe laad ik de interne batterij van mijn DI2 op?

Citaat uit de video: Ik haal de accu van mijn motor en stop hem in de lader voor anderhalf uur, wacht tot het lampje op groen springt en dan weet ik dat hij opgeladen is. En klaar om te gaan.

Gaat DI2 slapen?

Nee, Di2 gaat niet in ‘slaapstand’.

Hoe weet ik wanneer mijn di2 moet worden opgeladen?

Citaat uit de video: De bovenste LED onder het accusymbool gaat dan een continu groen licht branden, wat een volledige lading aangeeft.

Hoe controleer ik mijn batterijniveau?

Controleer de levensduur van de batterij & gebruik

 1. Open de app van uw telefoon instellingen.
 2. Onder "Batterij", zie hoeveel lading u nog hebt, en over hoe lang het zal duren.
 3. << li> Tik voor meer informatie op de batterij.

 4. Tik voor een grafiek en een lijst met batterijgebruik op batterijgebruik. Om te zien of te wijzigen hoe een vermelde app batterij gebruikt, tikt u erop op.


 5. Hoe vind ik mijn di2 firmware?

  De andere methode om te controleren op updates is uw fiets aan te sluiten op een computer. Sluit de lader aan, start E-Tube Project, selecteer uw fietstype en maak verbinding. Nadat de verbindingscontrole is voltooid, laat de applicatie u weten welke onderdelen verouderde firmware hebben.

  Hoe kalibreer je Di2?

  Citaat uit de video: En dan moet je naar de afstelmodus gaan ja dat klopt afstelmodus om dat te doen moet je op drukken. En de knop op je di2 aansluitdoos vasthouden. Die zit normaal gesproken onder de stuurpen.

  Wat betekenen de lampjes op Di2?

  Het lampje op de aansluitdoos gaat branden en geeft het laadniveau van het systeem aan: 100% lading – het lampje brandt groen gedurende 2 seconden. 50% lading – het lampje knippert 5 keer groen. 25% lading – het lampje brandt rood gedurende 2 seconden. 0% lading – het lampje knippert 5 keer rood.

  Hoe stel je Di2 schakelen af?

  Afstelmodus
  Schakel de voorderailleur naar het kleine kettingblad. Zet de achterderailleur op het 5e grootste tandwiel. Houd de knop op je verdeeldoos ingedrukt totdat de rode LED oplicht, om aan te geven dat je in de afstelmodus bent.

  Waarom schakelt mijn voorderailleur niet?

  Veel voorkomende problemen met de voorderailleur. Voorderailleurs kunnen traag of onnauwkeurig schakelen omdat (A) het derailleurhuis niet juist geplaatst is, (B) de derailleurbegrenzingsschroeven niet juist afgesteld zijn, (C) het mechanisme vuil is of (D) de kabel beschadigd of verkeerd gespannen is.

  Hoe repareer je een Shimano shifter die niet wil schakelen?

  Citaat uit de video: En zorg voor wat speling in je kabels. En dan gewoon de buitenkabel losmaken van de kabel. Stop daar en dat'zal je toelaten om wat speling te krijgen daar en verschuif het door het volledige bereik. Zonder.