Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

De naaf is gaan slippen, wat kan ik doen?

5 min read

Gevraagd door: Erika Sims

Controleer op gespannen kettingschakels en overmatige slijtage van het tandwiel als het overslaat onder belasting. Als het de behuizing van de cassette is en deze al een tijdje overslaat, is het goed mogelijk dat de pallen en de ratel zodanig beschadigd zijn dat de cassette vervangen moet worden. Dit is een klus van matige moeilijkheid.

Hoe repareer je een slippende vrijloop?

Citaat uit de video: En ik begin er gewoon in te spuiten. hier en draai dan aan de vrijloop en dat zal het vet erin krijgen. En als het vet zachter wordt, zal ik de vrijloop soepeler laten draaien.

Hoe repareer ik mijn gratis naaf?

Citaat uit de video: Met druk van het wiel dat in de uitvaleinden wordt gehouden. Maar als je dan het wiel eruit haalt kun je de freehub verwijderen.

Hoe weet ik of mijn naaf moet worden vervangen?

Controleer de naaf op slijtage om te zien of hij moet worden vervangen of alleen schoongemaakt en opnieuw gesmeerd. Om dit te doen, pakt u het splinterhuis stevig vast en geeft u het een draaibeweging. Als hij meer dan een paar millimeter heen en weer beweegt, moet u hem vervangen. Anders is een goede schoonmaakbeurt met olie voldoende.

Kan een vrijloop loskomen?

Als de naaf om welke reden dan ook is losgekomen en de fiets heeft enige afstand afgelegd met de bout los, dan kan de naafinterface beschadigd zijn. Ofwel de achterkant (waar onderdeel #19 zit) ofwel de bout/schroefdraad kan nu beschadigd zijn. Als de gelegeerde naafdop nu beschadigd is, is de remedie helaas een nieuwe naaf/wiel revisie.

Wat is het verschil tussen een freewheel en een freehub?

Freehub vs freewheel
Freewheels zijn van voor de freehubs. Ze zitten nog steeds op oudere fietsen en de meeste moderne fietsen met één versnelling. Bij fietsen met meerdere versnellingen zijn ze echter vervangen door de freehub, omdat die lichter en compacter is en dus kleinere tandwielen en grotere versnellingsbereiken aankan.

Waarom slipt mijn achterste cassette?

Deze kunnen tegelijkertijd optreden – een vuile ketting veroorzaakt snelle kettingslijtage, een versleten ketting veroorzaakt slijtage van de cassette. Als u al lang met een slippende ketting rijdt, is de kans groot dat zowel de ketting als de cassette versleten zijn en dat u beide moet vervangen.

Hoe strak moet mijn naaf zijn?

Meestal hoor je klikken als je draait. Na 4 of 5 keer klikken zou de borging van de cassette strak genoeg moeten zijn.

Kun je een naaf vervangen?

Je kunt een nieuwe freehub kopen of, als je geluk hebt, je plaatselijke fietsenwinkel of fietsrecyclingproject heeft nog een voorraadje! Je vervangende naafhuis moet dezelfde interface hebben als je oude (d.w.z. hetzelfde spaakpatroon) zodat het op je oude naaf past.

Hoe vervang ik de lagers van mijn naaf?

Citaat uit de video: Met één lager eruit kun je de binnenbus verwijderen. En de freehub omdraaien om de andere kant er nu aan een kant uit te tikken.

Kun je een Shimano freehub onderhouden?

Om de freehub te onderhouden moeten eerst de achterste tandwielen worden verwijderd. De gebruikelijke Shimano® freehub maakt gebruik van interne losse kogellagers, pallen en veren. Houd er rekening mee dat het niet aan te bevelen is de freehub zelf volledig te demonteren. Er zijn geen onderdelen beschikbaar, zoals de pallen en veren.

Moet ik de wielnaaf of het lager vervangen?

De meest voorkomende reden om een wielnaaf te vervangen is omdat het wiellager dat eraan vastzit het heeft begeven. Wiellagers kunnen het begeven door ouderdom, vervuiling door vuil en water, of onjuiste montage. De meeste naven die worden aangedreven door assen vereisen een zeer specifiek koppel bij de installatie.

Waarom klikken freewheels?

Als het lichaam van de naaf in tegengestelde richting wordt aangedreven, kunnen de pallen niet in de tanden van de aandrijfring grijpen, zodat deze vrij kan ronddraaien. De pallen klikken op en neer over de tanden, wat het gezoem van de naaf produceert.

Zijn Freehubs uitwisselbaar?

De meeste Shimano Freehub bodies zijn uitwisselbaar.

Waarom zijn sommige Freehubs luidruchtig?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Wat veroorzaakt het wiebelen van de vrijloop?

Meestal is een wiebelend freewheel het gevolg van een verkeerd afgestelde naaf of een ongelijk profiel van de naaf. Een wiebelend freewheel komt zelfs voor bij relatief dure fietsen. Je zult moeite hebben om een freewheel te vinden zonder wobble.

Hoe repareer je een spookpedaal op een fiets?

Het eindresultaat zal sporadische spooktrappen zijn wanneer de fiets aan het uitrollen is. Om dit probleem op te lossen, zult u de kapotte pallen, het freehub huis of de hele naaf moeten vervangen.

Waarom draait mijn achterwiel niet vrij?

Het kan zijn dat de naaf vastzit door roest. U kunt controleren of het de rem is of niet, door de remklauw los te maken en het wiel te draaien. Als het wiel vrij ronddraait is het de rem en niet de naaf. Als het de naaf is, moet u hem misschien laten reviseren.

Waarom blijven mijn pedalen draaien als ik vrijloop?

De wrijving tussen de lagers, pallen en smeermiddel in een freehub of freewheel is meestal voldoende om de pedalen te laten draaien als het wiel draait. Als je het pedaal vasthoudt en het wiel draait normaal, is er waarschijnlijk niets aan de hand.

Waarom bewegen mijn pedalen als ik op mijn fiets loop?

Het betekent meestal dat de vrijloop begint te slijten. De pallen die in de vrijloop grijpen als u trapt, beginnen te verslijten en grijpen in de vrijloop als deze vrij hoort te draaien.

Hoe stop ik het draaien van mijn krukas?

Citaat uit de video: Dus het is jouw keuze wat je als eerste gaat doen. Neem een oude band, een scherpe schaar of een soort mes. Gewoon snijden. Het.