Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Compatibiliteit Shimano schijfremslang

3 min read

Gevraagd door: Katie Jackson

Zijn alle Shimano remslangen hetzelfde?

Remslangen – Shimano gebruikt in wezen twee slangontwerpen. Beide hebben dezelfde buitendiameter, maar de binnenkant van de duurdere slang is smaller. Omdat het omringende materiaal staalversterkt is, is de slang bij de smallere slang stijver. De goedkopere slang heeft code BH59, en de stijvere slang is BH90.

Welke maat is Shimano remslang?

Shimano (BH90) + Avid + Formula + Sram: ID: 2.1mm , OD: 5mm.

Zijn Shimano en SRAM remslangen hetzelfde?

Nee. De interface tussen de remklauw en de leidingen is verschillend. Shimano en SRAM remmen zijn niet uitwisselbaar. Shimano remleidingen zijn ontworpen voor minerale olie, niet voor dot vloeistof.

Zijn tektro en Shimano remslangen uitwisselbaar?

Hoi Rob, ja je kunt dezelfde slang gebruiken als je dezelfde vloeistof gebruikt.

Kan ik BH59 gebruiken in plaats van BH90?

De BH59 en BH90 olijven zijn identiek, maar de weerhaken verschillen, vanwege de verschillende binnendiameter van de buizen. Ze zijn niet uitwisselbaar.

Kun je BH59 en BH90 mengen?

De nieuwe Ultegra gebruikt ook de BH90 slang. De RS685 hendel / RS805 remklauwsets werden geleverd met BH59 in de doos. U kunt BH90 gebruiken met uw combinatie, maar het geeft een meer aan/uit gevoel met een kortere hendelweg.

Hoe sluit je een Shimano hydraulische remslang aan?

Citaat uit de video: Naar de bovenkant van de slang. Dus mooi uitgelijnd nu Oliv verbindingsboutje erin en de rubberen hoes die Shimano aanraadt om een heel klein beetje vet in te doen. Hier aan de buitenkant van de olijf.

Welke maat heeft de remleiding van een auto?

Bijna elke auto of vrachtwagen wereldwijd gebruikt een 3/16 inch remleiding, ook wel CNF-3 genoemd. De andere meest gebruikte remleiding is de ¼ inch. Deze maat werd routinematig gebruikt in de jaren vijftig, dus als uw truck of auto in die tijd is gebouwd, hebt u de ¼ inch nodig.

Welke maat is Magura remslang?

De slanglengte is 2500 mm met een geperste banjofitting geïnstalleerd.

Kun je Shimano slangen gebruiken met Magura remmen?

“Shimano en Magura slangen hebben verschillende ID’s, en hun weerhaken zijn inderdaad ook verschillend. Gebruik Magura onderdelen op Magura slangen en andersom bij Shimano. Magura slangen “schroeven” echter gewoon op een Shimano hendel, mits je de Shimano slangmoer gebruikt.

Kun je Shimano en SRAM remmen mengen?

Het belangrijkste is dat je Shimano en SRAM hydraulische remonderdelen NIET kunt mengen. Het is meer dan een prestatie kwestie – het is een veiligheidskwestie. Shimano remmen gebruiken minerale olie als hydraulische vloeistof, terwijl SRAM DOT remvloeistof gebruikt. Deze zijn onverenigbaar – de ene is onoplosbaar in water, en de andere is oplosbaar in water.

Kan ik Shimano rotors gebruiken met SRAM remmen?

Citaat uit de video:

Zijn alle Shimano banjo fittingen hetzelfde?

Nee, ze zijn verschillend, maar u kunt gewoon de banjobout gebruiken die bij de Saint-remklauw hoort.

Worden Shimano remklauwen geleverd met slangen?

De nieuwste generatie Shimano remmen worden geleverd met de slang los van de remhendel. Bij de vorige modellen kon je de rem monteren en met de overtollige remslang draaien, om ze vervolgens op maat te knippen.

Kun je Shimano remmen combineren?

Ook zijn net als bij SLX alle remklauwen, of ze nu twee of vier zuigers hebben, uitwisselbaar met de hendels, zodat je naar hartelust kunt mixen en matchen.

Hoe weet ik welke Shimano remmen ik heb?

Aan de binnenkant van de remklauw (aan de andere kant van het Shimano label) staat een modelnummer. Ook op de onderkant van de remhendel zou een modelnummer moeten staan.