Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Compatibel met versnellingspook en achterderailleur

5 min read

Gevraagd door: Ricky Wright

Kun je Shimano shifters en derailleurs mengen?

Shimano derailleur compatibiliteit
De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike- en wegsets zijn onderling compatibel omdat ze beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met road shifters of omgekeerd.

Werkt elke shifter met elke derailleur?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met een verschillend aantal “versnellingen” hebben een verschillende trekverhouding (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele versnelling wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Kun je shifters en derailleurs mengen?

In veel gevallen is het mogelijk om verschillende niveaus van shifters en derailleurs van hetzelfde merk te combineren (bijv. Dura-Ace/Ultegra/105; Red/Force/Rival; Super Record/Record/Chorus), maar het is niet veilig om aan te nemen dat dit altijd het geval zal zijn.

Kan ik een SRAM shifter gebruiken met een Shimano derailleur?

De SRAM achterderailleur (mech) werkt niet met een Shimano shifter als zodanig; de trekkracht van de kabel en de schakelverhoudingen zijn niet dezelfde tussen de twee systemen.

Kun je Shimano onderdelen combineren?

Het is mogelijk om componenten van dezelfde generatie te combineren. Bijvoorbeeld: 9000 Dura Ace, 6800 Ultegra en 5800 105 zijn allemaal compatibel. Ze hebben elk 11 versnellingen achter, gebruiken dezelfde kabeltrek per schakeling en maken gebruik van hetzelfde voorderailleurontwerp.

Kan ik een 11-speed derailleur gebruiken op een 10-speed shifter?

Nee, dat werkt niet. Het schakelen gaat niet over het hele bereik, want een 11-speed cassette is geen 10-speed cassette met een extra tandwiel op dezelfde afstand.

Passen alle derailleurs op alle fietsen?

Nee, fietsderailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die werkt met de ene fiets kan niet werken met een andere fiets op basis van factoren zoals de kooilengte. Controleer het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen en ook de kettingringmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Zijn alle Shimano schakelflippers compatibel?

In principe werken alle 9 speed en lager Shimano MTB derailleurs op alle Shimano Road shifters. Er is een uitzondering voor sommige van de oudere 7900 Dura Ace shifters die een andere trekverhouding hadden en ook een van de Shimano hendels met hydraulische remleidingen.

Werkt een 9-speed shifter op een 7-speed cassette?

Als je een 7-speed cassette zou gebruiken met een 9-speed shifter en een 7-speed derailleur, zou je niet genoeg kabel trekken en zouden de versnellingen in de war raken. Als je momenteel een 7-speed cassette gebruikt, betekent dit dat je een 7-speed wiel hebt dat waarschijnlijk GEEN 9-speed cassette kan dragen.

Kan ik 105 shifters gebruiken met Ultegra derailleur?

De onderdelen van DURA-ACE, ULTEGRA en 105 zijn compatibel met elkaar zolang ze hetzelfde aantal tandwielen hebben.

Kun je een 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed cassette?

Dus je kunt geen 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed setup of omgekeerd, maar je kunt wel een xtr 12/11-speed shifter gebruiken op een 11-speed aandrijving.

Kun je een 7-speed derailleur gebruiken op een 8-speed cassette?

Ja, het zal werken.

Kan ik een MTB-derailleur gebruiken op een racefiets?

Als de fiets bijvoorbeeld een 10-speed cassette en road shifters heeft, zal hij compatibel zijn met een MTB derailleur die de achterste schakelverhouding heeft van een 10-speed road derailleur.

Kan ik een 105 cassette gebruiken met tiagra?

Als je voor Tiagra kiest, kun je niet één onderdeel tegelijk upgraden naar 105, omdat 10-speed en 11-speed aandrijfcomponenten niet uitwisselbaar zijn. Je zou de meeste onderdelen van de groep in één keer moeten upgraden voor optimale prestaties.

Zijn Shimano 11 en 12 versnellingen compatibel?


Citaat uit de video: Похожие запросы

Kun je een Microshift derailleur gebruiken met een Shimano shifter?

Ja, dat moet wel. Als de schakelverhouding hetzelfde is, werkt het in beide richtingen. Microshift maakt ook gripschakelaars.

Kan ik een MTB-schakeling gebruiken op de voorderailleur van een racefiets?

De trekverhouding voor een wegderailleur is anders dan de trekverhouding voor een bergderailleur. Dus het gebruik van een indexvoorversnelling (zoals triggers) voor een mountainbike werkt niet goed met een voorderailleur voor een wegfiets.

Kun je een 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed cassette?

Je kunt dus geen 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed setup of omgekeerd, maar je kunt wel een xtr 12/11-speed shifter gebruiken op een 11-speed aandrijving.

Kun je schakelen op een fiets?

Er zijn verschillende soorten shifters, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Hoewel ze redelijk duurzaam zijn, slijten ze uiteindelijk toch. Het vervangen is niet moeilijk als u vertrouwd bent met basisgereedschap en mechanische concepten.

Zijn alle derailleurs hetzelfde?

Nee, fietsderailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die werkt met de ene fiets kan niet werken met een andere fiets op basis van factoren zoals de kooilengte. Controleer het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen en ook de kettingringmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Hoe installeer ik een nieuwe versnellingspook?

Citaat uit de video: Terug op het stuur als goed krijg het in positie je're comfortabel met en draai de inbussleutel weer moet redelijk strak don't over tighten het nooit weten hoe goed de schroefdraad schroeven uit.