Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Campy 11 speed en Shimano compatibiliteit

4 min read

Gevraagd door: Latonya Kyles

Is Campagnolo 11-speed cassette compatibel met Shimano?

Als je een Campagnolo cassette hebt, heb je een Campagnolo freehub nodig, ze zijn niet compatibel met Shimano of Sram.

Is Campagnolo compatibel met Shimano?

Ja. Campagnolo wielen zijn compatibel met zowel Shimano als SRAM onderdelen. Om Campagnolo wielen met elke aandrijving op de markt te kunnen gebruiken, produceert Campagnolo twee soorten freewheel bodies: één specifiek voor Campagnolo aandrijvingen (van 9 tot 11 versnellingen) en één voor niet-Campagnolo aandrijvingen (van 9 tot 11 versnellingen).

Werkt Campagnolo cassette met Shimano derailleur?

Een Campagnolo cassette past bijvoorbeeld niet op een wiel dat is ontworpen voor Shimano/SRAM cassettes. Tien speed Campagnolo cassettes werken niet goed met Shimano of SRAM 10 speed shifters en derailleurs, omdat de afstand tussen de tandwielen op Campagnolo cassettes ook anders is.

Zullen Shimano shifters werken met Campagnolo?

Verkort antwoord: De kabeltrek van geïndexeerde Campagnolo shifters is anders dan die van Shimano shifters. Bijgevolg zal het gebruik van Campagnolo shifters met een Shimano derailleur meestal resulteren in een minder dan ideale schakeling.

Zijn alle 11 speed cassettes uitwisselbaar?

Toen SRAM in 2006 de markt van de weggroepen betrad, besloot het de specificaties van Shimano voor zijn kettingen en cassettes over te nemen. Als gevolg daarvan zijn de kettingen en cassettes van de twee merken altijd volledig uitwisselbaar geweest voor een bepaald type overbrenging (bijv. 11-speed).

Wat is het verschil tussen Shimano en Campagnolo?

Het belangrijkste verschil tussen de grote drie – Shimano, Sram en Campagnolo – is echter hoe de rijder schakelt. Campagnolo gebruikt twee hendels – één met de duim en één met de vinger – terwijl Shimano de remhendel als tweede schakelhendel gebruikt.

Kan ik een Campagnolo freehub omruilen voor een Shimano?

Het fundamentele verschil en de reden waarom we freehub bodies moeten verwisselen tussen groepssets is dat de splines op de body een ander patroon hebben, zodat een Campagnolo cassette niet op een Shimano/SRAM body past. Evenzo past een Campagnolo cassette niet op de andere.

Is Campagnolo beter dan Shimano?

Het is echt niet anders dan een Japanse auto versus een Italiaanse (hoewel Campy betrouwbaarder is dan veel Italiaanse automerken). Campy is iets moeilijker af te stellen (pietluttiger) maar voelt soepeler aan. Shimano is preciezer, maar voelt “klinischer” aan, bij gebrek aan een beter woord. Het andere grote verschil is de ergonomie van het schakelen.

Zijn Campagnolo 11 speed kettingen directioneel?

iirc, niet directioneel. niet directioneel. Je zult zien dat het r11 logo om de twee schakels rechtsboven of rechtsonder staat.

Welke cassettes zijn compatibel met Shimano?

SRAM en Shimano cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen hetzelfde is. Campagnolo wegcassettes werken echter alleen met Campagnolo aandrijvingen.

Wat is Campagnolo Veloce in Shimano?

Het instapmodel van de Campagnolo Centaur groep zit in hetzelfde gebied als Shimano 105 of SRAM Rival.

Is KMC compatibel met Campagnolo?

Overeenkomstig deze nieuwe eisen hebben wij ons 12-speed segment consequent herzien en de X12, e12 en DLC12 compatibel gemaakt met alle schakelsystemen van SRAM, Shimano, Campagnolo en andere fabrikanten.

Zijn Campagnolo en Shimano 12 speed cassettes uitwisselbaar?

Ze passen niet in dezelfde ruimte, de 12 speed Campy duwt het laatste tandwiel een beetje over de spaken. Er zit een mooie “kettingvanger” op het grootste tandwiel, die kan helpen voorkomen dat de ketting in de spaken klemt bij het overschakelen. De rest van de cassette is evolutionair Campagnolo.

Zijn Shimano 10 en 11 speed cassettes even breed?

11 versnellingen. De tandwielbreedte is dezelfde als voor 10 versnellingen, dus 10 versnellingen kunnen worden gebruikt, mits er 11 versnellings spacers worden gebruikt. De tandwielen zijn 1,6 mm dik, met een afstand van 3,74 mm (weg) of 3,9 mm (MTB).

Moet ik mijn kettinglengte veranderen voor verschillende cassettes?

Over het algemeen moet je je ketting vervangen. De enige keer dat je weg zou kunnen komen zonder het vervangen van ketting is als het net is vervangen. Dat wil zeggen, minder dan honderd km rijden of in de laatste ~ week. Een verlengde ketting op een nieuwe cassette verhoogt de slijtage van de cassette dramatisch.

Welke cassettes zijn compatibel met Shimano?

SRAM- en Shimano-cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen dezelfde is.

Wat is Campagnolo Veloce in Shimano?

Het instapmodel van de Campagnolo Centaur groep zit in hetzelfde gebied als Shimano 105 of SRAM Rival.

Zijn Campagnolo 11 speed kettingen directioneel?

iirc, niet directioneel. niet directioneel. Je zult zien dat het r11 logo om de twee schakels rechtsboven of rechtsonder staat.

Hoeveel schakels heeft een Campagnolo 11 speed ketting?

114 koppelingen
Gebruik: Racefiets/Mountainbike. Lengte: 114 schakels. Breedte: 5.5mm. Compatible met: Campag Record & Campag Super Record Compatible.

Hoeveel kilometer moet een 11 speed ketting meegaan?

De meeste monteurs zijn het erover eens dat u uw ketting moet vervangen ongeveer elke 2.000 tot 3.000 mijl, afhankelijk van uw rijstijl.

Heb je een Campagnolo ketting gereedschap nodig?

Campagnolo zegt dat je alleen hun eigen kettingpons mag gebruiken, UT-CN300 genaamd, met de waarschuwing dat “het gebruik van een ander gereedschap kan leiden tot het breken van de ketting, een ongeluk, persoonlijk letsel of de dood.