Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Campagnolo wiel op shimano of sram aandrijving?

5 min read

Gevraagd door: Jared Flannery

Kan ik Campagnolo wielen gebruiken met Shimano?

Ja. Campagnolo wielen zijn compatibel met zowel Shimano als SRAM onderdelen. Om Campagnolo wielen met elke aandrijving op de markt te kunnen gebruiken, produceert Campagnolo twee soorten freewheel bodies: één specifiek voor Campagnolo aandrijvingen (van 9 tot 11 versnellingen) en één voor niet-Campagnolo aandrijvingen (van 9 tot 11 versnellingen).

Is SRAM compatibel met Campagnolo?

Cranks van Shimano, SRAM en Campagnolo zijn dus vrij uitwisselbaar, evenals die van alle aftermarket merken (bv. FSA, Rotor, Praxis, enz.). En hoewel het de voorkeur verdient de kettingbladen/crankstel af te stemmen op de transmissie, is dat niet strikt noodzakelijk.

Zijn Campagnolo wielen goed?

Kun je een campy naaf vervangen door een Shimano?

Het fundamentele verschil en de reden waarom we freehub bodies moeten verwisselen tussen groepssets is dat de splines op de body een ander patroon hebben, zodat een Campagnolo cassette niet op een Shimano/SRAM body past. Op dezelfde manier past Campagnolo niet op de andere.

Zijn Shimano en Campagnolo kettingen compatibel?

Problemen met de compatibiliteit van kettingen:
Een Shimano ketting zal niet bijzonder goed werken met Campagnolo cassettes. Campagnolo kettingen zullen niet goed werken met Shimano of SRAM cassettes. SRAM kettingen tenslotte zijn over het algemeen compatibel met SRAM en Shimano cassettes, maar niet met Campagnolo.

Werkt een Shimano 11-speed cassette met Campagnolo?

Met andere woorden, Shimano, SRAM en Campagnolo 11-speed cassettes werken prima op elkaars aandrijvingen. Dus, één manier om een oud 10-speed wiel te gebruiken met een 11-speed aandrijving is om er een Campagnolo freehub body en Campagnolo 11-speed cassette op te monteren.

Welke naaf is compatibel met SRAM 12 speed?

SRAM 12-speed
SRAM’s 12-speed mountainbike setups gebruiken zowel de XD als HG freehub bodies, wederom met de duurdere groepen met XD en de meer betaalbare kit met HG body.

Kun je SRAM en Shimano mengen?

Het belangrijkste is dat je Shimano en SRAM hydraulische remonderdelen NIET kunt mengen. Het is meer dan een prestatie kwestie – het is een veiligheidskwestie. Shimano remmen gebruiken minerale olie als hydraulische vloeistof, terwijl SRAM DOT remvloeistof gebruikt. Deze zijn onverenigbaar – de ene is onoplosbaar in water, en de andere is oplosbaar in water.

Kun je Shimano cassette gebruiken met campy?

1. De volledige Campy Record 10-sp aandrijving loopt probleemloos met een Shimano 10-sp cassette.

Waar worden Campagnolo wielen gemaakt?

Campagnolo producten worden gemaakt in Italië, in Vicenza. Campagnolo is het enige onderdelenbedrijf in de wielerwereld met eigen productie-eenheden, allemaal gevestigd in Europa.

Zijn Campagnolo wielen tubeless klaar?

zijn getest en goedgekeurd voor de Tubeless Easy conversie met het CAMPAGNOLO 2-Way Fit™ Ready profiel.

Waar worden Campagnolo Bora wielen gemaakt?

Italië
Campagnolo maakt onder de naam Bora al sinds 1994 wielsets die altijd in Italië zijn ontworpen, getest en geproduceerd in het hoofdkantoor van het merk in Vicenza.

Zijn Campy en Shimano kettingen uitwisselbaar?

Lees dit artikel, alle 11 speed cassettes werken met alle Shimano, SRAM en Campagnolo aandrijvingen, dus ketting en RD en crankstel, dus het antwoord is dat de Shimano 11 speed ketting en Campagnolo 11 speed ketting onderling verwisselbaar zijn.

Zijn Campagnolo kettingen directioneel?

iirc, niet directioneel. niet directioneel. Je zult zien dat het r11 logo om de twee schakels afwisselend rechtsboven of rechtsonder staat. Ik gebruik een snelschakel op mijn SR ketting.

Zijn alle 8 speed kettingen hetzelfde?

Vijf-, 6-, 7- en 8-versnellingskettingen
Een 7,1 mm brede ketting met 8 versnellingen* past op alle andere systemen (5, 6 en 7 versnellingen). Shimano, SRAM en Campagnolo gebruiken allemaal dezelfde ketting met 8 versnellingen. De ketting voor 7 versnellingen is iets breder – 7,3 mm, terwijl een ketting voor 6 versnellingen aanzienlijk breder is – 7,8 mm.

Zijn fietskettingen universeel?

Nee. Niet alle merken en modellen fietskettingen passen op alle fietsen. De meeste moderne fietskettingen zijn gemaakt volgens de steek van een halve inch, maar dat betekent niet dat alle kettingen op alle fietsen passen. Om zo effectief mogelijk te zijn, moet een ketting geschikt zijn voor het type fiets waarop wordt gereden.

Welke kettingen zijn compatibel met Shimano 12 speed?

Een Shimano ketting met 12 versnellingen kan werken met een SRAM kettingblad met 12 versnellingen als de snelkoppeling wordt vervangen door een SRAM of KMC kettingblad. Het nadeel van deze aanpak is dat de aandrijving luider wordt en sneller slijt, omdat er extra contact is tussen de tanden van het kettingblad en de binnenste platen van de ketting.

Kan ik elke fietsketting gebruiken?

Verschillen kunnen leiden tot verschillen in schakelprestaties tussen merken en modellen. Bovendien verschillen kettingen in de kwaliteit van het gebruikte staal. Betere kettingen, die duurzamer zijn en langer meegaan, hebben hardere klinknagels. Door het fietsen slijten en worden de klinknagels dunner als ze tegen de binnenplaten worden getrokken.

Kan ik een 10-speed ketting gebruiken op een 7-speed cassette?

10-speed derailleurs zijn niet compatibel met 7-speed cassettes en mogen niet worden gecombineerd op uw fiets. Je kunt het echter wel voor elkaar krijgen als je de versnellingsbak en ketting van je fiets ook vervangt door 10-speed, maar het is niet aan te raden om onderdelen met verschillende snelheden te combineren.

Werken KMC kettingen met SRAM?

Een van de belangrijkste voordelen van KMC kettingen is dat ze compatibel zijn met Sram, Campagnolo en Shimano aandrijvingen.

Wat is sneller 9 speed of 11 speed?

11-speed cassettes zijn absoluut niet sneller dan 9-speed cassettes. De factor die de snelheid van je fiets bepaalt ben jij, de berijder. Een 11-speed cassette op je fiets zetten zal niet op magische wijze meer snelheid opleveren.