Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Beste achterderailleur voor een Schwinn ranger?

5 min read

Gevraagd door: Deanna Francis

Hoe kies ik een achterderailleur?

Tel het verschil in aantal tanden tussen het grootste en het kleinste tandwiel op bij hetzelfde verschil tussen het kleinste en het grootste kettingblad, en je houdt een getal over. Je achterderailleur moet een totale capaciteit van minstens dat bedrag hebben om goed te kunnen functioneren.

Wie maakt de beste achterderailleur?

Top 9 mountainbike achterderailleurs

  • Shimano XTR M9120 achterderailleur. …
  • SRAM NX Eagle achterderailleur. …
  • 3. Box One Prime achterderailleur. …
  • SRAM Eagle AXS X01 achterderailleur. …
  • Shimano GRX-achterderailleur. …
  • Shimano XT Di2 M8050 achterderailleur. …
  • Shimano Alivio M3100 achterderailleur. …
  • Shimano ZEE RD-M640 Shadow Plus achterderailleur.

Hoe kies ik een fietsderailleur?

Derailleur types
Als je een nieuwe achterderailleur koopt, zorg er dan voor dat deze past bij de snelheid van je aandrijving. 10-speed drivetrains gebruiken smallere kettingen dan 9-speed, dus heb je een bijpassende mech nodig. De meeste mechs zijn gemaakt van een mix van polymeer en legering, maar in de topmodellen vind je koolstofvezel om nog meer gewicht te besparen.

Kan ik alleen mijn derailleur upgraden?

Je zou de voorderailleur moeten vervangen, maar je zou het crankstel kunnen behouden. Je moet echter naar je achterwiel kijken. Als je een freewheel oude stijl hebt (tandwielen en pallen mechanisme in een enkele eenheid) kun je het niet upgraden naar 9 speed.

Kan ik elke achterderailleur gebruiken?

Nee, fietsderailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die werkt met de ene fiets kan niet werken met een andere fiets op basis van factoren zoals de kooilengte. Controleer het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen en ook de kettingringmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Hoe weet ik of ik een derailleur met korte of lange kooi heb?

Citaat uit de video: En het herbergt deze twee jockeywielen op een korte kooi derailleur zoals deze zullen de jockeywielen vrij dicht bij elkaar staan en dan een langere kooi zullen ze veel verder uit elkaar staan.

Hoeveel kost een goede derailleur?

Er zijn verschillende prijzen voor vervangende derailleurs, van $20 tot $700.

Hoe lang gaan achterderailleurs mee?

Een achterderailleur van goede kwaliteit kan 3 tot 5 jaar meegaan, terwijl merkloze of kwalitatief minder goede exemplaren 2 jaar meegaan, ongeacht de duurzaamheid van de achterderailleur zal het jockeywieltje na verloop van tijd slijten en kan zeer goedkoop door nieuwe worden vervangen.

Kun je een 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed cassette?

Je kunt dus geen 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed setup of omgekeerd, maar je kunt wel een xtr 12/11-speed shifter gebruiken op een 11-speed aandrijving.

Heb ik een derailleur met korte of middellange kooi nodig?

Het is over het algemeen het beste om voor een zo kort mogelijke derailleurkooi te kiezen, zolang je maar kunt voorkomen dat de ketting kronkelt aan de uiteinden van de cassette, bijvoorbeeld door het grootste tandwiel en kettingblad te gebruiken. Kleinere kooien schakelen sneller, zijn lichter en minder gevoelig voor schade.

Wat is het verschil tussen een derailleur met lange en korte kooi?

Een slappe ketting kan worden voorgesteld als de kracht die op de hefboom (in ons geval de kooi van de derailleur) werkt en spanning zet op de veer. Lange kooi = gemakkelijker te bewegen / korte kooi = moeilijker te bewegen. Als je maar één kettingblad gebruikt, kun je een derailleur met een korte kooi gebruiken.

Wat betekent totale capaciteit voor de achterderailleur?

Totale capaciteit achterderailleur
Dit is de maximale hoeveelheid kettingspeling die een derailleur kan opnemen of laten ontsnappen, uitgedrukt in een aantal tandwieltanden. Als je de totale capaciteit overschrijdt, zal je ketting waarschijnlijk te lang of te kort zijn voor sommige combinaties van versnellingen.

Moeten shifters en derailleurs bij elkaar passen?

De shifters en derailleurs moeten bij elkaar passen. Voor: Sram en Shimano werken met elkaar samen op de voorderailleur. Achteraan: Sram en Shimano werken NIET samen aan de achterkant. Ze hebben verschillende trekverhoudingen en je moet de merken hier op elkaar afstemmen.

Zijn alle fietsderailleurs hetzelfde?

Een derailleur voor je mountainbike moet overeenkomen met de specificaties van de originele derailleur. Dat wil zeggen, hoewel het niet hetzelfde model derailleur hoeft te zijn, moet het wel hetzelfde merk zijn, in bijna alle gevallen. Hij moet ook overeenkomen met het aantal versnellingen, of meer bedoeld zijn.

Zijn alle Shimano 10 speed compatibel?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe weet ik welke Shimano achterderailleur?

Shimano stempelt het modelnummer van de achterderailleur op de onderkant van het parallellogram.

Kun je een 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed cassette?

Je kunt dus geen 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed setup of omgekeerd, maar je kunt wel een xtr 12/11-speed shifter gebruiken op een 11-speed aandrijving.

Kan ik een 8-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

8 speed shifter en cassette, 7 speed derailleur? Het komt wel goed. Er is geen “waarschijnlijk” aan. 6-, 7- en 8-speed versnellingen zijn allemaal compatibel qua kettingbreedte.

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette? Het antwoord is ja, want de schakelverhouding van 9-speed en 7-speed derailleurs is hetzelfde als je bij hetzelfde merk blijft.

Zijn Shimano 8 en 9 versnellingen compatibel?

De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike- en wegsets zijn onderling compatibel omdat beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met road shifters of omgekeerd.

Zal een 10-speed derailleur werken met 7-speed?

Nee, dat kan niet. Een fiets met een 7-speed cassette wordt ook geleverd met een 7-speed shifter en een ketting die compatibel is met 7-speed cassettes. Dit maakt het onmogelijk voor een 10-speed derailleur om erop te werken. Dit komt omdat een 7-speed shifter en een 10-speed derailleur verschillende trekverhoudingen hebben.