Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Band zonder ETRTO

4 min read

Gevraagd door: Tessa Miller

Wat is de ISO bandenmaat?

De ISO-meting toont de nominale breedte van de band in millimeters, gevolgd door de diameter van de hiel van de band (het oppervlak dat daadwerkelijk aan de velg vastzit) in millimeters (bijvoorbeeld: 25 x 622 is een gebruikelijke wegband).

Wat is de ETRTO bandenmaat?

ETRTO (EUROPEAN TIRE AND RIM TECHNICAL ORGANIZATION) MATEN worden gegeven voor alle banden. In dit voorbeeld: 32 x 590, is het eerste getal (32) de bandbreedte in millimeters. Het tweede getal (590) is de banddiameter in millimeters.

Wat betekent ISO voor banden?

Deze hieldraaddiameter wordt aangegeven met een zeer specifiek ISO-nummer (Internationale Organisatie voor Normalisatie) dat verwijst naar de diameter, in millimeter, van de band, gemeten van hiel tot hiel. Bijvoorbeeld: Het ISO-nummer voor een 700c band is 622.

Wat betekent ETRTO in fietsbanden?

Europese Technische Organisatie voor Banden en Velgen
Tegenwoordig zijn alle fietsbandmaten gemarkeerd volgens de ETRTO-norm (European Tire and Rim Technical Organization). Oudere Engelse en Franse bandenmaten worden echter ook nog gebruikt. De ETRTO-maataanduiding 37-622 geeft een breedte van 37 mm en een binnendiameter van 622 mm aan.

Waar staat ETRTO voor?

Tegenwoordig worden alle fietsbandmaten aangegeven volgens de ETRTO-norm (European Tire and Rim Technical Organization). Oudere Engelse en Franse bandenmaten worden echter ook nog gebruikt. De ETRTO-maataanduiding 37-622 geeft een breedte van 37 mm en een binnendiameter van 622 mm aan.

Wat is ISO-diameter?

Wat is de ISO-maat? Het is de diameter van de hiel van de velg in millimeters en moet precies overeenkomen met de velg.

Hoe weet ik of de velgen op mijn banden passen?

U ziet een reeks letters en cijfers die er bijvoorbeeld zo uitzien: 205/55R16. Dit bevestigt de maat van de banden op uw voertuig. Controleer of alle 4 de banden dezelfde maat hebben, want sommige voertuigen hebben een versprongen montage, wat betekent dat de voor- en achterwielen en banden verschillende maten kunnen hebben.

Wat betekent ETRTO 622×19?

Je moet letten op de 622×19 specificaties. 622 is de diameter van de velg in mm. 19 is de binnenbreedte van de velg in mm. Kijk naar je banden, als er ‘ISO 622’ of ‘ETRTO 622’ of ‘700C’ op staat (een Frans systeemlabel dat hetzelfde is als ETRTO/ISO 622), dan hebben ze een diameter van 622 mm.

Wat is een clincherband?

Clincherbanden zijn het populairste type en zijn meestal de standaardinstelling voor de meeste fietsen. Een clincherband bestaat uit een hiel die op een wiel met een clincher-velg haakt. In elke band zit een binnenband die je vult met lucht.

Wat betekent ISO 622?

De wielmaat die op moderne mountainbikes 29″ of “29er” wordt genoemd, is in feite een ISO 622 wiel. De naam komt doordat de buitendiameter van een mountainbikeband op die velg ongeveer 29 inch is.

Kun je de bandenmaat veranderen op dezelfde velg?

Banden maken deel uit van de wielconfiguratie. Uw voertuig heeft bijvoorbeeld een vaste maat velgen, maar u kunt verschillende maten banden kopen om op die velgen te passen, zolang het midden van de banden maar de juiste maat heeft. Dat gezegd zijnde, op een voertuig met grotere velgen passen vaak grotere banden dan op andere voertuigen.

Hoe lees je de bandenmaat?

Het eerste getal in uw bandenmaatinformatie is de breedte, in millimeters, van de juiste banden voor uw voertuig: P225/70R16 91S. Bandenbreedte verwijst altijd naar de afstand tussen de zijwanden.

Wat is 650b wielmaat?

ongeveer 27,5 inch
Een 650b-wiel is een wiel met een diameter van ongeveer 27,5 inch, gemeten van band tot band. Dat is 26 inch voor een standaard mountainbikewiel en 29 inch voor zogenaamde ’29er’-wielen (700c-wegwielen hebben ook een diameter van 29 inch).

Welke maat heeft een 622 band?

Naast de algemene maat in inches heeft elke band een specifiek ETRTO-nummer, dat altijd dezelfde structuur volgt. Een ETRTO-maat van 37-622 betekent bijvoorbeeld dat de band 37 mm breed is en een binnendiameter van 622 mm heeft.

Is 622 hetzelfde als 700c?

Oorspronkelijk waren 700C banden vrij dik, om de band een diameter van 700mm te geven, dus ETRTO 622 en 700C beschrijven dezelfde wielmaat, maar 622mm is de werkelijke afmeting van de velg, terwijl 700C de buitendiameter van de band beschrijft.

Wat betekent ISO 622?

De wielmaat die op moderne mountainbikes 29″ of “29er” wordt genoemd, is in feite een ISO 622 wiel. De naam komt doordat de buitendiameter van een mountainbikeband op die velg ongeveer 29 inch is.

Welke maat heeft een 700c band in inches?

27,5 inch
Het meest eenvoudige antwoord op “700c naar inch” is dat 700c gelijk is aan 27,5 inch.

Welke maat band zit er op een BMX fiets?

De bandenmaat kan 16 inch, 18 inch of 20 inch zijn: zorg ervoor dat de fiets klein genoeg is, zodat de berijder er gemakkelijk mee kan manoeuvreren op de grond en in de lucht (over het algemeen moet hij veel kleiner zijn dan een fiets voor kinderen om naar school te gaan!)

Welke maat band zit er op een BMX fiets?

Maat is belangrijk – Wielen & Bovenbanden
BMX-fietsen zijn er in verschillende wielmaten, variërend van 12″ inch, 14″ inch, 16″ inch, 18″ inch, 20″ inch & 24″ inch.

Welke maat TYRE heeft een 20 inch BMX?

Voor een BMX-fiets van 20 inch zijn natuurlijk BMX-banden van 20 inch nodig. Wij verkopen banden voor verschillende wielmaten, maar bij al deze banden staat de specifieke wielmaat in de titel om het duidelijk te maken. Als er geen wielmaat in de titel staat, is het een 20 inch band.