Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Alternatief gereedschap voor onderhoud aan een Fox vork 2016+

4 min read

Gevraagd door: Darrions Martinson

Hoe onderhoud ik mijn Fox vork?


Citaat uit video: Open stap 1 verwijder de onderpoten. Verwijder eerst je demperknop en verwijder dan de demper- en veermoeren en de kreukelringen. Als je geen onderpoot verwijdert hebt. Tool laat de moeren er losjes op zitten.

Kun je SRAM-boter op Fox-vorken gebruiken?

Breng gladde honing/ram boter aan op stof afdichtingen
Wanneer de vork rechtop staat, vindt een groot deel van de badolie zijn weg naar de onderkant van de vork. Slick Honey of Sram Butter is een licht vet dat speciaal is ontwikkeld om de stofafdichtingen te smeren en op hun plaats te houden.

Hoe verwijder je een Fox 36 luchtveer?

Citaat uit video: Of 10 cc's in deze buiten zodat het vloeit in 10 mils in de lucht kant 40 mils van de 5 wachten in de demper kant nu I'm going to do is. Schuif die lage naar beneden. Zo. Het uiteinde van de luchtveer springt eruit.

Wat kan ik gebruiken in plaats van vlottervloeistof?

vlottervloeistof is eigenlijk Torco montageolie, dus dat is een directe vervanging.

Hoe vaak moet ik mijn Fox vorken onderhouden?

Fox beveelt aan dat de verende voorvork en schokdemper minimaal 125 gebruiksuren per jaar onderhouden worden, of wat het eerst gebeurt.

Kan ik een 150mm vork op een 120mm fiets zetten?

Hi Dom, dat kan je wel, maar dat is misschien een beetje te veel. Als alles gelijk is, zal het je fiets slapper maken en de trapas verhogen. Dus terwijl je op zoek bent naar een beetje meer veerweg op de weg naar beneden, helpt de hogere bracket niet bij het nemen van bochten. Het is dus een afweging.

Kun je de veerweg van een FOX-vork verkleinen?

2018 36mm FLOAT vorken kunnen worden afgesteld door de luchtschacht te vervangen. 36mm FLOAT NA2 vorken kunnen worden teruggebracht in reizen zo laag als 100mm (831 lucht as).
Benodigdheden.

Speed-Ped-Elec 36mm FLOAT NA2 luchtasassemblages
Part Beschrijving
820-02-434-KIT Air Shaft Assy, 2018, 34, 140mm, FLOAT LC NA 2, 1. 214 Boring

Kun je de slag van een vork verminderen?

Gewoonlijk wordt de slag van een luchtvork verminderd/vermeerderd door het toevoegen/verwijderen van afstandsstukken op de luchtveerconstructie. Hierdoor wordt de omvang van de luchtkamer kleiner (kleinere slag, afstandsstuk toegevoegd) of groter (grotere slag, afstandsstuk verwijderd). Dit heeft verschillende gevolgen.

Hoeveel kost een FOX vorkenservice?

$190 USD
$190 USD – $220 CAD*
Grondige inspectie van de voorvork op slijtage en/of schade. Volledig uit elkaar halen en opnieuw opbouwen van demper, inclusief nieuwe afdichtingen en olie. Nieuwe stofwissers en schuimringen.

Hoe weet je wanneer vorken aan onderhoud toe zijn?

Enkele indicatoren voor een basisbeurt badolie/afdichtingen = lekkage rond de afdichtingen, overmatige ophoping van olieachtige smurrie bovenop de afdichtingen die bij elke rit terugkomt, zichtbare slijtage aan de stanchions (tegen die tijd is het te laat).

Hoe weet ik of mijn vorken een onderhoudsbeurt nodig hebben?

Citaat uit video: Je moet het onderste van je Vork laten afhalen. Drie keer per jaar, eens in de vier maanden.

Hoe ververs ik de olie in mijn Fox vork?

Citaat uit video: Oil you'll need some rubbing alcohol or parts cleaner rubbing alcohol works great you can find at a drugstore you will need a 10 millimeter socket wrench.

Hoe smeer je Fox schokdempers?

Vlottervloeistof zit boven op de luchtveer in Fox Forks. Vering vet is meestal een product als “Slick Honey” of Rock n Roll “Super Slick”. Je kunt de afdichtingen ook zonder vet monteren, maar smeer ze dan in met een beetje ophangvloeistof en zorg ervoor dat je de foamringen goed doordrenkt.

Hoe kan ik zien van welk jaar mijn Fox vork is?

Er is een nummer op de linker vork schuiver die u kunt invoeren op de fox website voor upgrades en het zal u vertellen of het een voor de upgrade.

Hoeveel kost het om een Fox schokdemper te herstellen?

SHOCK SERVICE

REBUILD REVALVE
OEM Raptor Front w/Coil $125 $35
2.5 Bypass 2.5 Internal Bypass 3.. 0 Bypass XP 1000 Front $150 $35
3.0 Internal Bypass 3. 5 Bypass XP 1000 Rear $250 $35
4.0 Bypass $300 $35

Hoe lang gaat een Fox ophanging mee?

U hebt veel geld uitgegeven aan hoogwaardige Fox schokdempers en verwacht dat ze lang meegaan. Zelfs als ze geen 5-6 jaar meegaan, verwacht je dat ze minstens 1 of 2 jaar zonder problemen meegaan.

Hoe weet ik of mijn Fox schokdempers gereviseerd moeten worden?

Citaat uit video: Dat kan echt beginnen met het slopen van de interne onderdelen en soms de hele schokdemper ruïneren. Gekletter is het volgende teken dat je schokdempers echt toe zijn aan een onmiddellijke revisie.