Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Als mijn maximale tandwiel 50t is en ik heb een 52t tandwiel…

5 min read

Gevraagd door: Andrew Johnson

Hoe bereken je de versnellingscapaciteit?

Trek het aantal tanden op het kleinste kettingblad af van het aantal tanden op het grootste kettingblad. 52-36= 16. Trek nu het aantal tanden op het kleinste cassettetandwiel af van het aantal tanden op het grootste cassettetandwiel.

Wat is de maximale cassette voor korte kooi derailleur?

De totale capaciteit van een SS (korte kooi) Shimano derailleur is 35t en 39t voor een GS (middelgrote kooi) derailleur.

Wat betekent derailleur totale capaciteit?

Totale capaciteit achterderailleur
Dit is de maximale hoeveelheid kettingspeling die een derailleur kan opnemen of laten ontsnappen, uitgedrukt in een aantal tandwieltanden. Als je de totale capaciteit overschrijdt, zal je ketting waarschijnlijk te lang of te kort zijn voor sommige combinaties van versnellingen.

Wat is Max Front verschil?

Maximaal verschil tussen de voortanden is een verzonnen specificatie die Shimano is gaan gebruiken om te proberen compatibiliteitsgegevens aan de consument te presenteren op een manier die volgens hen eenvoudiger of effectiever of wat dan ook is. Het maximale verschil tussen de voortanden bevat geen informatie die niet reeds aanwezig is in het totale capaciteitsnummer.

Heb ik een nieuwe derailleur nodig als ik een grotere cassette neem?

Je hebt grotere sprongen tussen de versnellingen, maar je hebt een groter bereik. Met een bredere cassette heb je misschien een nieuwe achterderailleur met een langere kooi nodig.

Kan ik de grootte van de cassette veranderen?

Citaat uit de video: Verandering die je kunt aanbrengen is je cassette verwisselen. Als je het aantal tanden telt op het grootste tandwiel aan de cassette of als je goed kijkt. Het'staat er normaal gesproken op geschreven.

Is een 11 34 cassette goed voor klimmen?

Als alle andere dingen gelijk blijven, zal het 34T tandwiel op de 11-34T cassette je de gemakkelijkste versnelling geven. Als je fiets momenteel is uitgerust met een 11-28T cassette, zal overschakelen naar een 11-34T cassette het klimmen minder moeilijk maken.

Kan ik een 12-speed derailleur gebruiken met een 11-speed cassette?

Dus mensen, er is geen verschil in indexering tussen 11 en 12 speed, het verschil zit aan de derailleurkant. Dus je kunt geen 12 speed derailleur gebruiken op een 11 speed setup of andersom, maar je kunt wel een xtr 12/11 speed shifter gebruiken op een 11 speed aandrijving.

Kan ik een 11-speed derailleur gebruiken met een 10-speed cassette?

Kan een 11-speed derailleur werken met een 10-speed cassette en shifter? Verkort antwoord: Shimano’s 11-speed derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 10-speed derailleurs en zijn daarom niet compatibel met 10-speed geïndexeerde shifters.

Wat gebeurt er als je de derailleurcapaciteit overschrijdt?

Dus als je de specificaties overschrijdt, is het niet gevaarlijk voor de derailleur, maar het schakelen zal niet optimaal zijn, of het zal schuren, of misschien helemaal niet werken, omdat de kooi te groot/klein is of de groeven niet op de juiste plaats zitten, of het parallellogram niet goed is uitgelijnd.

Hoeveel tanden kan acera aan?

Capaciteit van de ketting: 45 tanden.

Wat is de maximale kettingmaat?

Standaard dubbele cranks – de meest voorkomende combinatie is 39 tanden binnen en 53 tanden buiten. Oudere kettingbladen zijn 42T binnen en 52T buiten. Het kleinst mogelijke binnenste kettingblad is 38T. Het grootst mogelijke buitenste kettingblad is 55T (zonder over te stappen op een andere voorvork).

Kan ik een andere maat cassette op mijn fiets zetten?

Ja, dat kan. Als een kleinere cassette meer bij je behoeften en terrein past, is er geen reden waarom je die niet op je fiets kunt zetten. Het heeft geen enkele invloed op de werking van je fiets of aandrijving en het schakelen zal niet anders zijn.

Zijn cassette tandwielen uitwisselbaar?

In sommige gevallen is het mogelijk een cassette van een ander merk te gebruiken dan de rest van je aandrijving. SRAM en Shimano cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen hetzelfde is.

Kan ik de cassetteverhouding veranderen?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Wat is de formule van de versnellingsmodule?

Het verband is weergegeven in de volgende formule. m = p / π Figuur 2 – Twee tandwielen van module 2. Ze passen goed in elkaar omdat hun modules gelijk zijn. Overigens kan de steekcirkeldiameter van een tandwiel (d) worden verkregen door de module (m) en het aantal tanden (z) met elkaar te vermenigvuldigen.

Hoe wordt de interne versnelling berekend?

The correction, xc, is the magnitude of shift which was assumed to be: xc = 0.0075 zc + 0.05. There will be an involute interference between the internal gear and the pinion cutter if the number of teeth of the pinion cutter ranges from 15 to 19 (zc = 15 to 19).

Hoe bereken je een tandwielaanvulling?

addendum ha = (1+x)*m. dedendum hf = (1.25-x)*m.7. Profielverschuivingscoëfficiënt (x)

 1. Met verschoven profiel kunnen we voorkomen dat tanden ondermijnen met minder tandennummer. …
 2. Fijne deuntje van de middelste afstand. …
 3. Maak het rondsel sterker.


 4. Wat betekent tandwielverhouding?

  De overbrengingsverhouding is de verhouding tussen het aantal tanden in het tandwiel en het aantal tanden in het rondsel, waarbij het rondsel het kleinste van de twee tandwielen in maas is.

  Welke versnelling is het beste voor de snelheid?

  In de echte wereld rijden typische straatmachines met aspiraties voor goede dragstrip prestaties over het algemeen het snelst met 4.10:1 versnellingen. Lagere versnellingen zijn nodig als de auto erg zwaar is, of als de motor zijn vermogen levert aan de bovenkant van de toerenschaal.
  1 дек. 1998

  Welke versnelling is sneller?

  Een lagere (hogere) overbrengingsverhouding zorgt voor een hogere topsnelheid, en een hogere (kortere) overbrengingsverhouding voor een snellere acceleratie. . Naast de tandwielen in de transmissie is er ook een tandwiel in het achterdifferentieel. Dit staat bekend als de eindaandrijving, differentieel, Crown Wheel Pinion (CWP) of ring en rondsel.