Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Achterste cassette ’tikt’ naar voren, waardoor de ketting blijft hangen, wat is het probleem en hoe los ik het op?

5 min read

Gevraagd door: Joel Hoffman

Hoe repareer je een klikkende fietsketting?

Een klikkend geluid komt vaak doordat je ketting een versnelling omhoog of omlaag wil springen op de achterste cassette. Dit kan meestal worden verholpen door de spanning van de kabel die van je shifter naar je achterderailleur loopt aan te passen.

Waarom slipt mijn ketting onder druk?

Voorbeelden hiervan zijn versleten of verkeerd uitgelijnde derailleurpoelies, oude of slecht functionerende schakelapparaten die de indexering in sommige versnellingen verstoren, of gebroken/gebogen tanden op een of meer cassettetandwielen. Vuil en aanslag op de onderdelen van de aandrijving veroorzaken ook schakelproblemen, zoals overslaande kettingen.

Hoe voorkom ik dat mijn fietsketting rammelt?


Citaat uit de video: Dus het is een koopje om het klittenband op de achtervork te houden. Nog met de achterkant erop en je kunt een ruw idee krijgen van waar je het moet knippen om het goed om de achtervork te krijgen.

Hoe repareer je kettingspeling?

Citaat uit de video: Strakt. De ketting mooi strak en terwijl je hem vasthoudt… Ga je gang en draai het terug naar beneden daar ga je mooie strakke ketting. Zo simpel is het.

Waarom maakt mijn fiets een tikkend geluid als ik trap?

Als je een constante klik hoort (vooral in bepaalde versnellingen), kan dat betekenen dat je versnellingskabels zo ver uitgerekt zijn dat ze je derailleur uit de lijn trekken, waardoor je ketting tussen de versnellingen gaat rijden of over de derailleurkooi schuurt. Controleer eerst of je derailleur uitgelijnd is en of de hanger niet verbogen is.

Waarom maakt mijn motor een tikkend geluid?

Spaken bewegen vaak bij elke wielomwenteling onder uw lichaamsgewicht. Dit kan een tik- of klikgeluid veroorzaken, afkomstig van de plaats waar de spaken elkaar kruisen. Knijpen in paren gekruiste spaken op zijn voorwiel veroorzaakte zeker tikkende geluiden.

Waarom slipt mijn achterste cassette?

Deze kunnen tegelijkertijd optreden – een vuile ketting veroorzaakt snelle kettingslijtage, een versleten ketting veroorzaakt slijtage van de cassette. Als u al lang met een slippende ketting rijdt, is de kans groot dat zowel de ketting als de cassette versleten zijn en dat u beide moet vervangen.

Wat is chain skipping?

Meestal wordt een overslaande ketting veroorzaakt door kabelrek. In de eerste zes ritten op een nieuwe fiets, rekken je versnellingskabels het meest uit. Ze kunnen ook uitrekken na verloop van tijd als je rijdt. Hippley legt uit, “Er is spanning op de kabel nodig om een derailleur te openen, die je ketting schakelt tussen de versnellingen.

Hoe weet ik of mijn cassette versleten is?

Citaat uit de video: Een van de duidelijkste indicatoren van een versleten cassette is wanneer de tandwielen overslaan terwijl je net je ketting hebt vervangen.

Hoe stop je een kettingklap geluid?

Citaat uit de video: En dus moest ik mijn ketting spannen. Dus ik verwijderde. Ik denk drie schakels van waar mijn motor mee kwam en dat heeft de ketting effectief gespannen, wat minder kettingklappen betekent.

Hoe leg je een kettingklap stil?

Citaat uit de video: Dus als je je stuk tape van de achterkant hebt, kun je het aanbrengen op de achtervork. Zorg ervoor dat je het uitrekt en een soort van vervormt. En breng deze tape aan rond de ketting, zo hecht het beter.

Is WD-40 een goed smeermiddel voor fietsen?

WD-40 is een geweldig fietsketting smeermiddel op waterbasis en zal de ketting niet alleen goed smeren, maar ook roest- en corrosievrij houden. Het minimaliseert ook de ophoping van vuil, wat de slijtage van de ketting vermindert.

Hoe smeer ik mijn fietsketting?

Citaat uit de video: De buitenkant van de ketting. Hoeft geen smering te hebben. Het enige voordeel van een beetje olie aan de buitenkant is om corrosie te voorkomen.

Hoe weet ik of ik mijn trapas moet vervangen?

Citaat uit de video: Het is meestal iets dat niet alleen met geluid te maken heeft. Dus als je je crankarm kunt bewegen. Nogmaals, schuif hem heen en weer en er is eigenlijk een beetje speling.

Hoe strak moet de fietsketting?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe repareer ik mijn fietsketting zonder hoofdschakel?

Een kettingpen gebruiken: Als uw ketting geen hoofdschakel heeft, gebruik dan een kettingpons om de ketting opnieuw te verbinden met de kettingpen die bij uw nieuwe ketting is geleverd. Als u een bestaande ketting repareert, gebruik dan altijd een nieuwe kettingpen in plaats van een bestaande pen opnieuw te gebruiken.

Hoe stel je een klikkende derailleur af?

Schakel tijdens het trappen van de fiets één tandwiel groter door op de versnellingshendel te klikken. Als de derailleur de ketting niet naar het volgende tandwiel verplaatst of aarzelt, voeg dan een kwartslag kabelspanning toe (tegen de klok in op de stelbout) en probeer het opnieuw totdat de derailleur gemakkelijk naar het volgende tandwiel schakelt.

Waarom slipt mijn ketting?

Kabelspanning afstellen
Meestal wordt het slippen van een nieuwe fietsketting veroorzaakt door losse kabels. De nieuwe schakelkabels rekken veel uit tijdens de eerste paar ritten. Na verloop van tijd rekken de kabels veel te ver uit, en dat is wanneer het probleem ontstaat, en je ketting begint te slippen tussen de versnellingen.

Waarom slipt mijn achterste cassette?

Deze kunnen tegelijkertijd optreden – een vuile ketting veroorzaakt snelle kettingslijtage, een versleten ketting veroorzaakt slijtage van de cassette. Als u al lang met een slippende ketting rijdt, is de kans groot dat zowel de ketting als de cassette versleten zijn en dat u beide moet vervangen.

Hoe weet ik of mijn cassette versleten is?

Citaat uit de video: Een van de duidelijkste indicatoren van een versleten cassette is wanneer de tandwielen overslaan terwijl je net je ketting hebt vervangen.