Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Achterderailer gebroken

5 min read

Gevraagd door: Lindsay Desai

Kan een achterderailleur gerepareerd worden?

Sommige problemen kunnen onderweg worden gerepareerd, andere vereisen onderdelen en gereedschap die de meeste fietsers niet bij zich hebben. De aandrijving van je fiets is echt een eenvoudig systeem, en als je weet waar je op moet letten, kun je je derailleur gemakkelijk zelf repareren.

Kun je rijden met een kapotte derailleur?

Een gebroken derailleurkabel kan gebeuren zonder waarschuwing, waardoor je twee opties hebt: Naar huis lopen of terugrijden in de zwaarste versnelling. Er is echter een derde, meer wenselijke, optie.

Waardoor kan een derailleurhanger breken?

Enkele veel voorkomende redenen voor breuk zijn: Het raken van een obstakel (bijv. een boomtak) In de spaken raken (slecht afgestelde lage eindschroef of de derailleur wiebelde om een of andere reden genoeg om in de spaken verstrikt te raken) Ketting te kort.

Hoeveel kost het om een achterderailleur te vervangen?

Als je je MTB naar een plaatselijke fietsenwinkel brengt, kost het vervangen van een achterderailleur gemiddeld 110 dollar. Zelf een derailleur vervangen kost ongeveer $50 (plus je tijd) Deze prijs hangt sterk af van de derailleur die je nodig hebt. Meestal zal een fietsenwinkel ook voor andere problemen zorgen.

Hoe weet ik of mijn derailleur beschadigd is?


Citaat uit de video: De sleutel is om te kijken naar de achterderailleur we kunnen zien dat het iets naar binnen is gebogen. En kijk ook naar de geleiderpoelie die niet in lijn lijkt te zijn met de ketting of het tandwiel erboven.

Zijn achterderailleurs moeilijk te vervangen?

Geloof het of niet, het is niet moeilijk om zelf de achterderailleur te vervangen. Voordat je een “verbogen derailleur” vervangt, moet je er zeker van zijn dat het niet alleen de derailleurhanger is! Verwijder eerst de rondselpoelie — dat is de onderste poelie van de derailleur.

Hoe lang gaan achterderailleurs mee?

Een achterderailleur van goede kwaliteit kan 3 tot 5 jaar meegaan, terwijl merkloze of kwalitatief minder goede exemplaren 2 jaar meegaan, ongeacht de duurzaamheid van de achterderailleur zal het jockeywieltje na verloop van tijd slijten en kan zeer goedkoop door nieuwe worden vervangen.

Hoe vaak moeten derailleurs worden vervangen?

Zodra de ketting slijt “of rekt”, het begint te slijten de tandwielen en je vrij veel moeten vervangen beide om te schakelen weer werken. Als het 6 maanden geleden is en je hebt veel gereden, moet je de ketting minstens een keer vervangen.

Hoeveel kilometer gaan derailleurs mee?

Derailleurs gaan bijna onbeperkt mee. De jockeywielen zullen na verloop van tijd (tienduizenden km) slijten, maar de rest van het mechanisme zou geen noemenswaardige slijtage moeten vertonen. Het kan zijn dat de veer op een gegeven moment breekt door materiaalmoeheid, maar ook dat is een relatief eenvoudig te vervangen onderdeel bij de meeste derailleurs.

Hoeveel kost een derailleurhanger?

De typische prijs van een derailleurhanger varieert, maar reken op ongeveer 30 USD.

Kun je rijden met een verbogen derailleurhanger?

Kan ik rijden met een verbogen derailleurhanger? U kunt zeker op uw fiets rijden met een verbogen hanger, maar het schakelen zal niet optimaal zijn en er is een risico van verdere schade aan de fiets.

Waarom raakt mijn derailleur mijn frame?

De enige keer dat een derailleur het frame raakt, is als de onderste limietschroef hem te ver naar binnen laat zwaaien. Door de kabel los te maken en de schakelhendel opnieuw in te stellen op de instelling van het kleine ringetje, en vervolgens de limiet in te stellen die de derailleur naar het frame laat zwaaien, neutraliseer je in feite elke eerdere slechte afstelling.

Hoe weet ik of ik een nieuwe achterderailleur nodig heb?

Als er speling is, koop dan een nieuwe. Druppel ook wat Tri-Flow of iets dergelijks in alle draaipunten. Als het echt vuil en plakkerig is, zal het moeilijker zijn om te schakelen zoals je beschrijft. Als met schone, gesmeerde draaipunten de derailleur nog steeds niet goed beweegt, heb je waarschijnlijk een nieuwe nodig.

Hoe wordt een derailleur gediagnosticeerd?

Citaat uit de video: Alle derailleur is op een gegeven moment versleten controleer dit door zijdelings aan de onderste Kage te trekken vergelijk deze beweging met de nieuwe derailleur.

Hoe repareer je een derailleur?

Citaat uit de video: Trek de ketting eruit en je'bent klaar om de oude derailleur te verwijderen. De meeste railers zitten vast met een inbusbout. Dus je'hebt je inbussleutels hiervoor nodig meestal kun je je schakelkabel hergebruiken.

Hoe repareer ik de achterderailleur van mijn fiets?

Citaat uit de video: Het wordt waarschijnlijk tegengehouden door de limietschroef of de schakelpositie draai eerst de H limietschroef een paar slagen linksom pedaal.

Hoe repareer ik de achterderailleur van mijn fiets?

Citaat uit de video: Waarschijnlijk zoek je het dichtstbijzijnde vuilnis op. Maar als de derailleur nog in orde is en je hebt alleen de hanger gebroken dan zet je dat spul aan de kant met je zak.

Slijten achterderailleurs?

Alle derailleurs slijten op een gegeven moment. Controleer op slijtage door zijdelings aan de onderste kooi te trekken. Vergelijk deze beweging in de koppeling van een nieuwe derailleur. Slordige draaipunten en koppelingen zorgen voor inconsistent schakelen, en de enige oplossing is een nieuwe derailleur.

Hoe renoveer je een achterderailleur?

Citaat uit de video: Het volledig vastzitten begint heel eenvoudig met een grondige klik met een oplosbare ontvetter die het eigenlijk alleen maar aangenamer maakt om aan te werken.

Hoeveel kilometer gaan derailleurs mee?

Derailleurs gaan bijna onbeperkt mee. De jockeywielen zullen na verloop van tijd (tienduizenden km) slijten, maar de rest van het mechanisme zou geen noemenswaardige slijtage moeten vertonen. Het kan zijn dat de veer op een gegeven moment breekt door materiaalmoeheid, maar ook dat is een relatief eenvoudig te vervangen onderdeel bij de meeste derailleurs.

Hoe vaak moeten derailleurs worden vervangen?

Zodra de ketting slijt “of rekt”, begint het slijtage van de tandwielen en je vrij veel moeten vervangen beide om het schakelen weer aan de slag. Als het 6 maanden geleden is en je hebt veel gereden, moet je de ketting minstens een keer vervangen.