Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Achteras blijft speling ontwikkelen, is het te repareren of tijd voor een nieuw wiel?

5 min read

Gevraagd door: Ronald Oberlander

Waarom heeft mijn fietswiel speling?

Als je speling hebt in een van je wielen (waarschijnlijk het achterwiel), zijn zowel de lagers, de kegel als de lagerringen in de naaf vatbaarder voor versnelde slijtage. En speling is ook een indicatie dat de binnenkant van het wiel meer is blootgesteld aan de elementen van buitenaf.

Kun je maar 1 wiellager vervangen?

Als de lagers van één wiel slecht zijn, is het niet nodig de lagers van het andere wiel op dezelfde as te vervangen. Laat u niet ompraten over werk dat niet nodig is. Vraag de prijsopgave voor het vervangen van wiellagers voor uw merk en model auto.

Hoe draai je een achternaaf vast?

Citaat uit de video: Schroef de kegel in of uit om het lager op de freehub strakker of losser te zetten. Maak kleine aanpassingen en controleer het lager tussendoor. Elk.

Welke wiellagers slijten het eerst?

De lagers aan de passagierskant van het voertuig gaan het vaakst stuk. De lagers aan de passagierskant worden het meest blootgesteld aan stilstaand water in de goot.

Hoeveel speling moet een wiel hebben?

De toelaatbare speling voor wiellagers van vrachtwagens is hetzelfde: 0,001 tot 0,005 inch, ook uitgedrukt als 1 tot 5 mil of 0,025 tot 0,127 mm. Met andere woorden, het is volkomen aanvaardbaar om de wiellagers zo af te stellen dat ze net een beetje los zitten, maar niet te los.

Moeten wielnaven speling hebben?

In de regel mag er geen merkbare speling in het wiellager zitten als u aan een wiel van 12 en 6 uur trekt en trekt, maar bij sommige oude auto’s en vrachtwagens met instelbare lagers kan maximaal . 010 inch speling in de voorste lagers aanvaardbaar zijn.

Hoeveel kost het om een achterwiellager te vervangen?

De gemiddelde kosten voor het vervangen van de achterwiellager liggen tussen de $100 en $347, afhankelijk van of je naar de monteur gaat of het zelf doet. Deze prijsklasse is gebaseerd op nationale gemiddelden voor alle voertuigen en houdt geen rekening met belastingen, kosten of uw specifieke merk en model.

Hoe controleer je de lagers van de achteras?

Citaat uit de video: Als het oliepeil laag is kan er sprake zijn van een warrant aslager en een beschadigde afdichting verwijder de achterste remtrommels en inspecteer de as op lekkende olie beweeg de asnaaf van links naar rechts om te controleren op speling.

Kan ik alleen het wiellager vervangen en niet de naaf?

Je monteur heeft gelijk dat de enige reparatie van het lager het vervangen van de naaf is. Het is een verzegelde eenheid en kan niet worden gedemonteerd zonder het te vernietigen.

Hoe draai je een asnaaf vast?

Citaat uit de video: En zoek dan de schroefdraad en schroef hem er nu in als je moeite hebt om de schroefdraad aan de andere kant van de naaf te vinden. Dan kun je het wiel een beetje wiebelen.

Hoe weet je of een wiellager los zit?

De symptomen van slechte wiellagers zijn onder meer:

  1. Geluid: een zoemend, rommelend of grommend geluid dat toeneemt bij acceleratie of als het voertuig draait. …
  2. Losheid, overmatige speling in het stuur (vaag sturen);
  3. Stuurtrillingen die veranderen met de snelheid van het voertuig of als het voertuig draait;
  4. ABS defect.


Hoe draai je een wielnaaf vast?

Gebruik één hand om het wiel langzaam in de normale voorwaartse rijrichting te draaien en draai met de andere hand de naafmoer tot het juiste moment aan. Draai het wiel langzaam terwijl u het aandraait. Laat zakken om uiteindelijk vast te draaien.

Hoe diagnosticeer je de speling van het wiel?

Citaat uit de video: Dus wat we gaan doen is de band pakken op de drie en negen uur positie. We gaan hem heen en weer schudden. En je kunt zien dat je die kleine speling ziet.

Wat betekent spel in wiel?

14 juni 2018. Overmatige speling in de stuurinrichting kan worden gedefinieerd als: waarbij het stuurwiel meer dan één tot anderhalve centimeter kan worden gedraaid zonder dat de wielen draaien.

Kan een wiellager speling veroorzaken?

Citaat uit de video:

Hoe repareer je een speling op een fietswiel?

Citaat uit de video: En wat je moet doen is je moet de moer uh zodanig aandraaien dat het wiel uh geen speling meer vertoont. En het maar uh vrij ronddraait. Dus eerst ga ik de moer aandraaien.

Waarom wiebelt mijn achterwiel?

Wat veroorzaakt deze hobbels? De twee belangrijkste oorzaken van zijdelings wiebelen in een fietswiel zijn losse lagers en een wiel dat niet klopt. Tegelijkertijd kunnen ook beschadigde naven en kegels het wiel van je fiets zijwaarts doen wiebelen.

Wat betekent het als je je band heen en weer kunt bewegen?

Als de band van links naar rechts beweegt en niet als je hem van boven naar beneden vastpakt, wijst dat meestal op trekstangen. De veerpoot draait mee met de speling. Elke kant heeft twee trekstangen, een binnenste en een buitenste.

Waarom wiebelt mijn cassette?

Een wiebelende cassette kan worden veroorzaakt door ontbrekende spacers of onjuiste spacing. Je hebt vooral spacers nodig als je cassettesnelheid lager is dan je naafsnelheid. Bijvoorbeeld, als je een 8-speed cassette op een 10-speed naaf monteert. Je moet dan je cassette verwijderen en bij het terugplaatsen op de spacers letten.

Hoe strak moet een achterste cassette zijn?

Je hebt veel kracht nodig om hem te draaien en je cassette lockring strak genoeg te krijgen. Draai hem met de klok mee en blijf draaien tot je voelt dat hij goed genoeg zit. Meestal hoor je klikken als je draait. Na 4 of 5 klikken zou je cassette lockring strak genoeg moeten zitten.

Hoe draai je een losse achterste cassette vast?

Citaat uit de video: Met de hand dan met je borgring gereedschap dit is de sleutel draai het zo strak als je het kan krijgen met je vingers. Vervolgens met een bankschroef of een tang.