Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Aandrijflijn vervangen maar versnellingen slaan nog steeds over

4 min read

Gevraagd door: Johnny Diaz

Waarom blijven mijn versnellingen overslaan?

Meestal wordt een overslaande ketting veroorzaakt door rek in de kabel. Tijdens de eerste tientallen ritten op een nieuwe fiets, rekken je versnellingskabels het meest uit. Ze kunnen ook na verloop van tijd uitrekken als je rijdt. Hippley legt uit: “Er is kabelspanning nodig om een derailleur te openen, die je ketting tussen de versnellingen schakelt.

Waarom slaat mijn aandrijflijn over?

Problemen met tandwiel indexering
Een van de meest voorkomende redenen voor een overslaande ketting is gewoon een aandrijving die een eenvoudige indexering nodig heeft. Dit is zo gebruikelijk dat zelfs veel gloednieuwe fietsen deze symptomen kunnen vertonen. Het goede nieuws is dat dit waarschijnlijk het eenvoudigst te diagnosticeren en op te lossen is van alle mogelijke problemen.

Hoe repareer je een overslaande versnelling?


Citaat uit video: Nu is een van de meest voorkomende oorzaken een simpele derailleurafstelling bij moderne derailers met indexschakeling. De poelies in de kooi. Hier moeten ze in lijn staan met het tandwiel waar de ketting op ligt.

Waarom slaat mijn ketting over als ik hard trap?

De ketting kan slippen door natuurlijke verzwakking van de ketting. Na verloop van tijd zal de ketting uitrekken en een losse ketting betekent meer slippen bij hard trappen. De ketting kan ook gaan slippen als uw tandwielen naar beneden zijn gedraaid. De tandwielen / tandwielen slijten ook na verloop van tijd en kan de ketting met niet veel te “grijpen” op.

Hoe herindexeer je tandwielen?

Trek de versnellingskabel strak en draai de bevestigingsbout weer vast, waarbij u erop moet letten dat u de bout niet te strak aandraait, omdat dit kan leiden tot rafelen van de kabel. Trap zachtjes op de pedalen en de ketting moet terugkeren naar het kleinste tandwiel; test vervolgens de indexering door met de shifter door de cassette te bewegen.

Hoe stel je de spanning in op een versnellingskabel?

Citaat uit video: Dus wat je wilt doen is eerst je motor in de kleinste versnelling zetten en alle kabelspanning loslaten. En je zult voelen dat het vrij los zit. Hier. Als je dat gedaan hebt.

Hoe weet ik of mijn derailleur krom is?

Citaat uit video: Als we proberen te schakelen. Naar beneden wordt heel onregelmatig of vice-versa. De sleutel is om naar de achterderailleur te kijken, we kunnen zien dat hij lichtjes naar binnen gebogen is.

Hoe repareer je spookpedalen?

Mijn naaf was aan het spook trappen omdat het te droog was. Doe gewoon wat vet in de naaf/drijver. Wakker worden, rijden, plezier hebben, herhalen.

Waarom slipt mijn achterste cassette?

Deze kunnen gelijktijdig optreden – een vuile ketting veroorzaakt snelle kettingslijtage, een versleten ketting veroorzaakt slijtage van de cassette. Als u lange tijd met een slippende ketting heeft gereden, is de kans groot dat zowel de ketting als de cassette versleten zijn en u beide zult moeten vervangen.

Hoe weet ik of mijn kettingring versleten is?

“Ruw/lawaaierig lopen is de beste manier om te zien of een kettingblad aan vervanging toe is,” zegt Chris Mckenney van SRAM. “Tenzij een kettingblad ver over zijn levensduur heen is, is het erg moeilijk om dit visueel te zien; de tanden van een kettingblad nemen langzaam de vorm van een haaienvin aan tijdens het gebruik.

Hoe stel ik mijn achterderailleur opnieuw in?

Citaat uit video: In de groef. In de klem en dan ga je gang en Risa kuur de bout. Nu moet dit strak genoeg zitten zodat de kabel er niet doorheen kan trekken.

Hoe kalibreer je Shimano versnellingen?

Citaat uit video: De derailleur naar beneden in het kleine tandwiel. Als we dat gedaan hebben, draaien we de stelschroef helemaal naar binnen, zodat we ruimte hebben om hem af te stellen. Na het afstellen van de kabelpositie bij het anker.

Waarom schakelen de versnellingen van mijn fiets niet?

Citaat uit video: Похожие запросы

Hoe stop ik het klikken van mijn versnellingen?

Een klikkend geluid komt vaak doordat je ketting een versnelling omhoog of omlaag wil springen op de achterste cassette. Dit kan meestal worden verholpen door de spanning van de kabel die van je shifter naar je achterderailleur loopt, aan te passen.

Waarom slipt mijn achterste cassette?

Deze kunnen gelijktijdig optreden – een vuile ketting veroorzaakt snelle kettingslijtage, een versleten ketting veroorzaakt slijtage van de cassette. Als u lange tijd met een slippende ketting heeft gereden, is de kans groot dat zowel de ketting als de cassette versleten zijn en u beide zult moeten vervangen.