Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

2018 Tour De France – schema met starttijden?

5 min read

Gevraagd door: Pamela Rollins

Hoe laat starten de renners in de Tour de France?

De eerste rijder rolt om 13.05 uur plaatselijke tijd de startbaan af en de laatste rijder start om 17.00 uur plaatselijke tijd.

Hoe laat is de Tour de France op TV?

Tour de France 2022 schema
10.30 uur USA (10.30 uur) / NBC* (14.00 uur)

Hoe laat begint etappe 18 van de Tour de France?

12:15-17:30 BST
Wanneer is etappe 18? Stem op donderdag 21 juli van 12:15-17:30 BST af op etappe 18 van de Tour de France. Bekijk de actie op Eurosport 1, met ononderbroken verslaggeving op discovery+.

Hoe werkt de timing in de Tour de France?

De race gaat afwisselend met de klok mee en tegen de klok in door Frankrijk. Er zijn meestal 20 tot 22 teams, met elk acht renners. Alle etappes worden getimed tot aan de finish; de tijden van de renners worden samengevoegd met hun vorige etappetijden.

Hoeveel kilometer per dag is de Tour de France?

Tourfietsers leggen in 23 dagen meer dan 2.200 mijl af met slechts twee rustdagen. En op die rustdagen rijden de renners nog twee tot drie uur. Dat is meer dan een rit van een eeuw (100 mijl) per dag. Een toegewijde wielrenner rijdt gemiddeld 200 tot 250 mijl per week, veel minder dan de 770 mijl van een Tour-renner.

Hoe laat begint etappe 16 van de Tour de France?

Wanneer is etappe 16? Stem op dinsdag 19 juli van 11:45-17:35 BST af om naar etappe 16 van de Tour de France te kijken. Bekijk de actie op Eurosport 1, met ononderbroken verslaggeving op discovery+.

Waar kan ik de Tour de France op TV zien?

NBCUniversal heeft de uitzend- en streamingrechten voor de Tour de France 2022 in de VS, met uitzendingen op traditionele tv via NBC en USA Network en streaming op Peacock.

Welke tv-zender toont de hoogtepunten van de Tour de France?

Hoogtepunten van de Tour de France 2022 op ITV
Er zullen ook regelmatig hoogtepunten te zien zijn op Discovery+, Eurosport, GCN+ en S4C tijdens de Tour de France, zodat je alle belangrijke momenten kunt volgen.

Kun je Tour de France op TV zien?

Tour de France 2022: Live tv-gids
De rechtstreekse uitzendingen van de Tour de France 2022 zijn te zien op Eurosport, GCN+, ITV4 en S4C, naast de hoogtepunten van de avond.

Wat is het parcours van etappe 18 van de Tour de France?

De etappe begint in het beroemde bedevaartsoord Lourdes en voert het peloton over 46 km naar het westen, alvorens nog eens 14 km naar het zuiden af te leggen. Na de tussensprint in Laruns begint de HC beklimming van de Col d’Aubisque. De 16,4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1% is de Aubisque de langste klim van de etappe.

Hoe kijk je naar Tour de France etappe 18?

Elke etappe van de Tour de France van 2022 wordt uitgezonden op zowel USA Network als Peacock TV in de VS.

Waar kan ik de herhaling van de Tour de France bekijken?

Je kunt de Tour de France live volgen op USA, NBC en NBC Sports. Stream elke etappe van de 109e editie van de Tour de France op Peacock, de nieuwe streamingdienst van NBCUniversal.

Hoeveel uur per dag rijden Tour de France-renners?

zes uur per dag
Met renners die tot zes uur per dag op de fiets zitten met minimale tijd voor herstel en slechts twee rustdagen tijdens het hele evenement, is het voeden van ’s werelds grootste renners tijdens een Grand Tour geen sinecure. “Om de reis van brandstof te voorzien moeten de renners gemiddeld meer dan 5000 calorieën per etappe consumeren.

Wat is de snelste snelheid in de Tour de France?

63,1 mph
Snelste geregistreerde snelheid: 63,1 mph
De snelste geregistreerde snelheid van de Tour de France kwam van de Duitser Nils Politt tijdens de afdaling van de Col de Vars tijdens etappe 18 van de wedstrijd.

Wat is de gemiddelde snelheid in de Tour de France?

De laatste jaren heeft de winnaar van de Tour een gemiddelde snelheid van ongeveer 40 km per uur gehaald, maar dat geldt voor de hele Tour. Bergop, bergaf, tijdrit, vlak land, het is allemaal gemiddeld 25mph.

Hoe laat begint de fietstijdrit?

Free to View Cycling – Time Trial

Women Men
Wave 1
Start 10:01 12:01
Finish 10:55 13:04

Hoeveel geld krijgt de winnaar van de Tour de France?

Hoeveel krijgt de winnaar van de Tour de France? Vingegaard zal 430.000 pond (528.000 dollar) verdienen – een bedrag dat zeer vergelijkbaar is met wat Pogačar zelf mee naar huis nam na zijn overwinning in de wedstrijd van vorig jaar.

Waarom begint de Tour de France op vrijdag?

KALENDER. De Tour van 2022 begint op 1 juli, op een vrijdag en niet zoals gewoonlijk op een zaterdag. Dit om de transfer naar Frankrijk na de drie Grand Départ-etappes in Denemarken mogelijk te maken.

Komt de Tour de France in 2022 op televisie?

Elke etappe van de 109e Tour de France wordt live uitgezonden op NBC, USA en Peacock. Alle verslagen van NBC en USA worden ook gestreamd op NBCSports.com/live en de NBC Sports-app.

Waar kan ik de Tour de France op TV zien?

NBCUniversal heeft de uitzend- en streamingrechten voor de Tour de France 2022 in de VS, met uitzendingen op traditionele tv via NBC en USA Network en streaming op Peacock.

Waar kan ik gratis naar de Tour de France kijken?

Kijkers kunnen elke etappe gratis bekijken op ITV4, dus zorg ervoor dat je een gratis Tour de France live stream kunt bekijken, waar je ook bent. Er zijn nog maar een paar dagen te gaan en ondanks een triomfantelijke overwinning lijkt het erop dat tweevoudig kampioen Pogačar genoegen moet nemen met de tweede plaats.