Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welke vis lijkt op tong?

3 min read

Tongschar heeft niet dezelfde reputatie als tong, maar culinair zijn ze bijzonder nauw verwant. Het visvlees van tongschar is wat zachter dan dat van tong en de filets zijn wat dikker. Je kan ze daardoor smeuïger bakken, wat hen de bijnaam “melktong” heeft opgeleverd.

Is zeetong gefileerd?

Verse zeetong van bij de vishandel kan je gefileerd of ontveld met de kop er nog aan bestellen. Aan de hand van deze stappen maak je zeetong in z’n geheel panklaar.

Welke vis lijkt op zeetong?

Het visvlees van de tongschar is mooi wit en lijkt qua smaak op dat van de Noordzeetong, maar is iets zachter en smeuïger van textuur. Tongschar is dan ook een uitstekend alternatief voor de vaak duurdere Noordzeetong.

Is sliptong gefileerd?

Sliptongen zijn zeetongen die niet ouder zijn dan 3 tot 4 jaar. Een sliptong weegt gemiddeld 250 gram, van deze 250 gram is ongeveer 40 procent visfilet. Eet je sliptong samen met groente of pasta zoals in één van onze recepten? Dan raden we aan om 3 tot 4 sliptongen per persoon te bereiden.

Wat is het verschil tussen zeetong en sliptong?

Sliptong is in feite een kleine zeetong

Zeetong is een stevige platvis die tegelijk ook zeer zacht en sappig smaakt. Sliptong is in feite een kleine zeetong. Sommige mensen schrijven sliptong als slibtong, met een b. Echter is slip met een p het meest gangbaar.

Hoe smaakt zeetong?

Tong heeft een maximale lengte van 70 centimeter en is een ware delicatesse. De smaak is niet typisch vissig en lijkt op die van garnalen. Tong kan op verschillende manieren worden bereid: bakken, grillen, stomen en stoven. Voor de bereiding moet de tong worden ontveld.

Wat voor soort vis is tong?

Voor heel veel vissers is deze Solea, (Latijns voor tong) een vis die vaak per ongeluk gevangen wordt. Tongen zijn goed te herkennen aan hun scheve bekkie ! Maar je kunt zeker gericht vissen op deze platvis. Omstreeks half mei tot eind september kun je deze vis vangen.

Waarom is zeetong zo duur?

Tong is een pareltje van een vis met vaak een stevig prijskaartje. Gelukkig is de kwaliteit van verse tong meestal erg goed. Op het vlak van duurzaamheid en informatie over de vangst en herkomst is er nog werk aan de winkel.

Wat is de beste tijd om tong te eten?

Noordzeetong is het hele jaar door verkrijgbaar, maar op zijn best tussen juli en december. In onze viskalender vindt u de beste periode voor deze vissoort. Bekende en geliefde bereidingen met tong zijn tong à la meunière ( met boter en peterselie), al dan niet gevulde tongrolletjes, en gebakken sliptongetjes.

Wat kost een kilo zeetong?

Buiten het seizoen zijn ze ook verkijgbaar, maar dan zit er veel kuit in de tongen en is het vlees slapper. Omdat dit een dagvers product is, kan de prijs schommelen. Let op, de aangeduide prijs is een PRIJS BIJ BENADERING, de vissen worden afgewogen aan € 36.90/kg.

Wat is de dagprijs van tong?

Noordzeetong gevild (350 gr)

Unieke productcode (UPC) 7438212111147
Categorieën Verse Vis
Prijs (excl. btw) € 16,06
Prijs (incl. btw) € 17,50
BTW laag (9%) € 1,44

Wat kost zeetong in restaurant?

Speciaal voor de liefhebbers serveren wij op deze dag heerlijke verse zeetongen van ± 500 gram, klassiek in de roomboter gebakken en geserveerd met bijpassende garnituren én verse frites met romige mayonaise voor €32,50 euro.
Openingstijden.

Maandag: gesloten
Zaterdag: 17.00 – 22.00 uur
Zondag: 17.00 – 22.00 uur

Hoeveel zeetong per persoon?

Per persoon kun je uitgaan van 350 tot 400 gram ongebakken tong per persoon.

Wat betekent a la Meuniere?

‘A la meunière‘ – op de wijze van de molenaarsvrouw – heeft betrekking op het gebruik van bloem bij het bakken: de vis wordt licht bestoven met bloem en dan gebakken in echte boter.

Hoe bak ik een zeetong?

Pak de tong bij de staart en laat hem langzaam (de kop eerst) in de pan glijden. Bak de tongen 5 tot 6 minuten aan elke kant goudbruin. Til de vis soms even op aan de staart om de boter eronder te laten vloeien (dit voorkomt aanbakken).