Wanneer is de vleugelmoer uitgevonden? - Project Sports
Nederlands | English | Deutsch | Türkçe | Tiếng Việt

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wanneer is de vleugelmoer uitgevonden?

4 min read

Hoe om moet een borgmoer?

Hoe bevestigt u een borgmoer? Wanneer u een borgmoer wilt bevestigen, is het allereerst belangrijk om de moer in de juiste richting te plaatsen: de zijde met de nylon kraag dient als laatste over de bout gedraaid te worden. Voor een optimaal resultaat mag de nylon kraag ook niet beschadigd zijn.

Hoe moeren borgen?



Wat is een zelfborgende moer?

Een zelfborgendemoer is een moer waarvan de zijkanten een zeskant vormen met aan de bovenzijde een nylon ring, deze zorgt ervoor dat de moer niet los raakt. Deze moer wordt altijd in combinatie met een metrische bout gebruikt, zoals bijvoorbeeld een slot- en zeskantbout.

Wat doet een borgmoer?

Borgmoeren zijn moeren met een veiligheid. Dit is een veiligheid die ervoor zorgt dat de moer niet zomaar los kan raken. Dit maakt dit model zeer geschikt om te gebruiken bij bevestigingen waar veel trillingen zijn. Er zijn ook borgmoeren te bestellen die voorzien zijn van een blauwe ring.

Hoe sluitring bevestigen?

Wrik de borgring los met een platte schroevendraaier.



Als je een borgring met tanden verwijdert, plaatst je de kop van de schroevendraaier onder een tand en duw je hem omhoog, zo nodig met meer tanden. Voor andere ringen plaatst je de kop van de schroevendraaier onder de ring en duw je hem omhoog.

Welke moeren worden gebruikt om een geborgde verbinding tot stand te brengen?

Verschillende soorten moeren, met een vierkante en inslagmoer (tweede van links), een dopmoer (midden), daarnaast zelfborgende moeren en rechts een kroonmoer die met een splitpen kan worden geborgd.

Wat is een Borgmiddel?

o. (-en), middel ter beveiliging tegen losgaan (borgen); vloeibare borgmiddelen, kunstharsen die in contact en in aanraking gebracht met blank metaal, snel hard worden.

Hoe gebruik ik Borgmiddel?

Bij een blind gat brengen je het borgmiddel aan in het gat. Zo voorkom je dat de lucht in het gat het borgmiddel op de bout kan wegdrukken. LOCTITE heeft ook nog een borgmiddel – LOCTITE 290 – die je kunt gebruiken als alles al gemonteerd zit. Dankzij de capillaire werking dringt het zich in de schroefdraadverbinding.

Hoe krijg je Loctite los?

als een ex-loctite man weet ik dat verwarmen boven de 150 graden C. voldoende is om de moeren los te halen. koelt alles echter weer af, zitten de moeren opnieuw vast. dus losdraaien op temperatuur.

Wat is een Tandveerring?

Tandveerringen zijn getande of gekartelde borgringen die door hun verende werking zorgen voor extra wrijving onder een moer, waardoor deze moeilijk door trillingen kan losdraaien.

Wat is een contra moer?

Contramoeren zijn eigenlijk gewoon halve/dunne moeren en worden voornamelijk gebruikt om te borgen of op te sluiten. MATTECH levert contramoeren in verscheidene uitvoeringen en materialen.

Wat is een zeskantmoer?

Een zeskantmoer is een middel om twee of meer voorwerpen met elkaar te verbinden. Het is voorzien van metrische draad, wat betekent dat hij past bij een metrische bout met dezelfde afmeting. Bijvoorbeeld slotbouten, zeskant- en/of tapbouten.

Wat is een moersleutel gereedschap?

Een sleutel of moersleutel wordt gebruikt voor het los- en vastdraaien van moeren en bouten.

Hoe bout aandraaien?

Autoproducenten vermelden altijd het aanhaalmoment voor bouten en moeren in de handleiding behorend bij het voertuig.



Het vastdraaien van de bouten op een willekeurige volgorde.

  1. bij vier bevestigingspunten: 1-3-4-2;
  2. bij vijf bevestigingspunten: 1-4-2-5-3;
  3. bij zes bevestigingspunten: 1-4-5-2-3-6.


Wat zijn boutjes?

Een bout is een ronde staaf van metaal of ander materiaal waarop schroefdraad is aangebracht en die voorzien is van een kop.

Wat is het verschil tussen een bout en een schroef?

Zo heeft een schroef een kop waarmee u de schroef vastdraait, met bijvoorbeeld een schroevendraaier of boormachine bitje. Dit kan zowel met een torx kop als een gewone kruiskop. Een bout heeft daarentegen vaak een 6 hoekige of een platte egale kop, die u niet met een boormachine of schroevendraaier aan kunt draaien.

Waar is een bout van gemaakt?

Bouten en moeren worden gemaakt van dik staaldraad. Eerst gaat het draad 30 uur de oven in zodat het zachter wordt. Daarna gaat het in een zuurbad om roestdeeltjes te verwijderen. Het wordt schoongespoeld en bespoten met fosfaat, een chemische stof.