Waar wordt folie voor gebruikt? - Project Sports
Nederlands | English | Deutsch | Türkçe | Tiếng Việt

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar wordt folie voor gebruikt?

3 min read

Het doel van het plaatsen van folie is om te voorkomen dat er vocht in het isolatiemateriaal komt. Uiteindelijk zal dat vocht namelijk de isolatiewaarde sterk verminderen en ook de constructie van uw woning aantasten. Denk hierbij aan vocht- en schimmelplekken.

Waar dampremmende folie gebruiken?

Dampdichte folie wordt ook wel dampremmende folie genoemd. Het wordt gebruikt wanneer u wilt voorkomen dat vocht van het binnenklimaat, de koudere (bovenliggende) constructie bereikt. In een woning is veel waterdamp, door onder andere ademen, koken en douchen.

Is dampremmende folie nodig?

Het toepassen van een dampremmende folie is altijd belangrijk in dampdichte constructies. Dampdichte constructies zijn bijvoorbeeld houten dakconstructies met een pannen, bitumen of EPDM- of zinken dak. In een dampopen constructie is een dampremmende folie niet nodig.

Waarom folie onder dakpannen?

Dampopen folie voorkomt lekkage

In geval van dakvernieuwing na waterschade werken we altijd met dampopen folie onder de pannen. Dit folie heeft als functie dat het dak waterdicht blijft. Water kan niet naar binnen, maar de damp kan wel naar buiten. Oftewel; het kan niet inregenen, maar wel uitdampen.

Welke Bouwfolie gebruiken?

Aan beide kanten van je constructie moet er bouwfolie worden gemonteerd. Aan de ”koude” zijde (gevelzijde) moet een damp open folie toegepast en aan de ”warme” zijde (binnenzijde) moet een dampdichte folie worden toegepast. Milin biedt enkel damp-open-folies aan zodat er een goede ventilatie vanaf buiten ontstaat.

Hoe breng ik dampdoorlatende folie aan?

Het stappenplan voor het aanbrengen van dampdoorlatende folie

  1. Stap 1: Uitrollen folie. Zorg dat je de dampdoorlatende folie horizontaal afrolt. …
  2. Stap 2: Breng een overlap aan. …
  3. Stap 3: De folie plaatsen rondom een dakdoorbreking. …
  4. Stap 4: De folie plaatsen bij de goot en de nok.

Hoe breng je vochtwerende folie aan?

Dampremmende folie dient altijd aan de warme zijde (binnenkant) aangebracht te worden. Dit betekent dat de folie onder de isolatielaag aangebracht wordt.

Welke folies zijn er?

Er zijn grofweg vier soorten folie te onderscheiden:

  • Damp-open folie.
  • Dampremmende folie.
  • Dampdichte folie.
  • Klimaatfolie.

Welke dampdichte folie?

Een dampopen folie pas je toe aan de buitenzijde van de bouwschil. Hij is dampopen, maar volledig regendicht. Het doel van deze folie is om de isolatiematerialen of de constructie delen te beschermen tegen de infiltratie van vocht. Zoals bijvoorbeeld onder een dakconstructie of in de context van houtskeletbouw.

Welke folie dakkapel?

Isolatie in de dakkapel

Met aan de binnenzijde een dampdichte folie en aan de buitenzijde een damp open folie. Dit voor een langere levensduur van de dakkapel. Op het platdak gebruiken we een pir plaat van 100mm dik van het merk Unilin, deze heeft een RC-waarde van 5.04.

Welke Rc waarde dakkapel?

Dit betekent dat het dak van de dakkapel, volgens artikel 5.3 lid 2, een Rcwaarde van ten minste 6 m²K/W moet hebben. De ramen en kozijnen van de dakkapel moeten op grond van artikel 5.3 lid 6 elk een U-waarde van maximaal 2,2 W/m²K hebben. Het gaat dan om het samenstel van kozijn en glas.

Welk dampscherm kiezen?

1. Een dampscherm kiezen. Bij de plaatsing van een dampscherm heb je twee opties: of je kiest isolatiemateriaal dat al van een dampscherm voorzien is, of je brengt het dampscherm apart aan. Bij de eerste optie kan de aluminium bekleding van de isolatie dienen als dampscherm.