Komen Dipladenia’s elk jaar terug?
4 min readDeze plant is niet winterhard, maar is wel een snelle groeier en zal je de hele zomer belonen met prachtige trompetvormige bloemen. De Mandevilla of Dipladenia ‘Sundaville’ vind je daardoor elk jaar weer in vele tuinen terug. Hij houdt van de ochtendzon!
Kun je een Mandevilla overhouden?
Een Mandeville is niet winterhard, maar je kunt haar eenvoudig overhouden voor volgend jaar. Als het seizoen op zijn eind loopt (oktober), laat je haar overwinteren op een lichte plek die boven de 10 graden blijft. Knip eventueel de ranken weg die te lang geworden zijn. Af en toe wat water geven is voldoende.
Hoe fuchsia’s overwinteren?
Zet de planten eind oktober in een koele, vorstvrije en donkere ruimte. Of knip de struikjes sterk terug en kuil ze in. Het is ook mogelijk om stekjes te nemen en die vorstvrij te overwinteren. In april verpotten in verse potgrond en warmer zetten.
Kan je Sundaville overwinteren?
De Sundaville is een kuipplant, dat houdt in dat deze plant niet winterhard is. Je kunt je Sundaville het beste overwinteren op een lichte plek met een temperatuur van ongeveer 10°C. Zorg er ook voor dat de plant met een droge kluit naar binnengaat. Een natte potkluit kan ertoe leiden dat de wortels gaan rotten.
Wat is het verschil tussen Sundaville en Mandevilla?
Sundaville is een klimplant die oorspronkelijk uit tropisch Zuid Amerika komt. Deze plant wordt ook wel mandeville of Dipladenia genoemd. De Sundaville staat graag op een warm en beschut plekje, maar niet in de volle zon. Ook houdt Sundaville van vochtige grond zonder ‘natte voeten’ te krijgen.
Hoe een Mandevilla overwinteren?
De Mandevilla is niet winterhard, dus zodra de winter invalt is het tijd om afscheid te nemen of hem naar binnen te halen en vorstvrij op een koele (rond 7°C) plek te overwinteren. Geef de plant in de winter weinig water, maar zorg wel dat de aarde niet uitdroogt.
Kan je een Mandevilla stekken?
Stekken doe je bij voorkeur in de maand juni
Je snijdt of je knipt de stekken van de mandevilla nu. Neem daarbij stekken van rond de 6 centimeter. Met daarbij tenminste één volgroeid bladpaar.
Hoe overwintert een Agapanthus?
Bladhoudende Agapanthus moet vorstvrij bewaard worden op een lichte plaats, bijvoorbeeld in de koude kas: temperatuur tussen de 2 en de 8 graden. Van een graadje vorst zullen ze niet altijd direct kapot zijn, maar er zal wel bladschade optreden. Zeker niet in huis overwinteren, dat is veel te warm.
Welke Fuchsia’s zijn winterhard?
Bellenplant – Fuchsia ‘Riccartonii’
Dit is namelijk de enige winterharde Fuchsia. Deze plant hoeft u dus niet in de winter in uw kas te zetten of op te kuilen. De bloemen zijn roze van kleur en bloeien van ca. juni tot en met oktober.
Hoe moet je een Fuchsia snoeien?
De beste tijd om te snoeien is in het voorjaar, wanneer de plant flink gaat groeien en lange scheuten maakt. Deze scheuten kun je op twee manieren snoeien: ofwel halveren, ofwel alleen de uiteinden van de scheut eraf halen (toppen). Voor elke stengel die je topt, komen er twee scheuten terug die daarna gaan bloeien.
Hoe en wanneer Forsythia snoeien?
Wanneer moet je de Forsythia snoeien? Dit kun je het best doen wanneer de plant is uitgebloeid, en dit is meestal in mei. Een drastische snoeibeurt van de forsythia doe je in maart. Dan snoei je alle takken tot net boven de grond weg.
Hoe moet je een Passiebloem snoeien?
Hoe snoei je een passiebloem?
- Knip de bevroren, zwakke en dode takken van de plant met een snoeischaar of takkenschaar.
- Verwijder takken die te dicht op elkaar zijn gegroeid.
- Snoei de stengels aan de zijkant goed terug tot een kleine afstand van de gesteltakken.
Hoe en wanneer clematis snoeien?
Grootbloemige clematissen die bloeien op hout dat dat jaar is gevormd, snoei je na de winter. Zo rond februari/half maart is het beste, maar in april zou je ze ook nog kunnen snoeien. Knip de clematis met een scherpe snoeischaar af op zo’n 20-25 centimeter boven de grond.
Wat te doen met uitgebloeide clematis?
Knip na de eerste bloei de uitgebloeide bloemen af. Het verwijderen van de oude bloemen levert vaak eind zomer een tweede bloei op bij de clematissen uit groep 2. Het is belangrijk dat nieuw aangeplante clematissen, ongeacht de snoeigroep, hard terug gesnoeid worden in het eerste jaar na de aanplant.
Welke clematis niet snoeien?
In februari of maart snoei ik alle clematissen, behalve de soorten die in de lente (voor juni) bloeien. Snoei dus nu geen Clematis montana (die prachtige lichtroze wolk, vaak al in april), Clematis alpina (die lieflijk knikkende blauwe klokjes) en Clematis armandii, die al in januari bloeit.