Hoeveel kost een dartbord? - Project Sports
Nederlands | English | Deutsch | Türkçe | Tiếng Việt

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel kost een dartbord?

3 min read

De laagst geprijsde dartborden starten bij ongeveer €40. De prijzen lopen op tot €70. Het prijsverschil is dan voornamelijk te merken in het verschil van kwaliteit. Elektronische dartborden zijn ook te verkrijgen.

Wat is het verschil tussen dartborden?

Ook bij deze dartborden is er veel prijsverschil en dat komt door een verschil in bedrading. Dit is het ijzerdraad dat de scoringsvlakken van elkaar scheidt. Bij de wat goedkopere dartborden is het bedradingsontwerp rond en op het bord gelegd, waarbij het is vastgezet met nietjes.

Welk dartbord voor beginners?

Voor de beginnende dartspelers of fun darters hebben we ook tal van goede opties. Wij adviseren in dit geval een kwalitatief goed sisal dartbord in de vorm van de Winmau Pro SFB of Nodor Supabull 2 (zelfde fabriek) dartbord aan te schaffen.

Wat kost een goed dartbord?

Winmau Blade 6: beste prijs-kwaliteitverhouding

Daarmee mag de Winmau Blade 6 worden gerekend tot een professioneel dartbord. Voor een dartbord van deze kwaliteit is de prijs ook schappelijk: 54,95 euro. Hierdoor is het een aanbevolen optie voor zowel beginnende als gevorderde darters.

Welk dartbord gebruiken ze op tv?

Kijk je vaak naar darts op televisie? Dan is het je vast wel eens opgevallen welk dartbord ze daar gebruiken. Wanneer je wel eens een toernooi bekijkt op de televisie dan zie je dat ze het PDC dartbord gebruiken. Het grote PDC dartbord is dan ook de bekende The Unicorn Eclipse Pro.

Wat is het verschil tussen Blade 5 en Blade 6?

De nieuwe Winmau Blade 6 in de standaard, Dual Core en Triple Core Carbon versie. Wij dachten dat de Blade 5 niet beter kon, maar Winmau bewijst opnieuw dat ze de beste zijn met hun dartborden.

Welk dartbord wordt gebruikt op het WK?

Vanaf komend weekend maakt de PDC gebruik van een nieuw dartbord van bordenleverancier Unicorn. De zogeheten Eclipse Ultra dartbord maakt zijn debuut tijdens de World Grand Prix in Leicester. De afgelopen jaren werd er gebruik gemaakt van de Unicorn Eclipse HD2.

Wat is de beste dartbord standaard?

Het Grandslam Dartbord standaard is door ons het best getest op prijs-kwaliteit verhouding!

Hoe kies je een dartbord?

Met een bord voor pijltjes met stalen punt (een traditioneel bord) heb je die echte spelbeleving en een klassiek design. Kiezen doe je naargelang je spelfrequentie (occasioneel, regelmatig of intensief). Je speelt met pijltjes met stalen punt, die zijn preciezer.

Wat is een professioneel dartbord?

Professionele dartborden

Een. Bij deze kleurstelling worden de kleuren zwart, wit, rood en groen gebruikt volgens een vast patroon. Zo moeten de triple en double 20 altijd rood zijn en de twee beds van de enkele 20 altijd zwart. Verder is een wedstrijd dartbord gemaakt van hoogwaardig materiaal, meestal sisal.

Wat is een officieel dartbord?

Officiële darts afmetingen wedstrijdbaan

Grofweg neemt een officiële wedstrijdbaan een ruimte van 4 bij 3 meter in beslag. Ook op een wedstrijdbaan hangt het bord op 173 cm en is de maat 237 cm. De oche moet minimaal 61 cm breed zijn en een hoogte bedragen tussen de 3,8 en 6 cm.

Welk dartbord gebruikt de PDC?

Het Unicorn Eclipse HD2 Pro Dartbord is hét dartbord dat gebruikt wordt tijdens alle tv-toernooien van de PDC.

Hoe lang gaan dartpijlen mee?

Darts gaan doorgaans lang mee. Alles hangt natuurlijk af van het gebruik en het type pijl. Zodra je merkt dat ze niet meer gooien als eerst, kijk dan eens kritisch naar de grip. Door de slijtage kunnen je pijlen ook lichter worden.

Hoe dartpijlen bewaren?

Je kunt de punten van je dartpijlen in een zogenoemde puntbeschermer bewaren. Dit zijn blokjes waarin je de dartpunten van je dartpijl stopt waardoor deze goed scherp blijven.

Waar moet je op letten bij het kopen van dartpijlen?

Een van de meest genoemde elementen is het gewicht. Het gewicht van een dartpijl wordt aangegeven in gram en het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Elk gewicht vereist een andere techniek en niet elke dartpijl zal je liggen. Daarnaast komen uiteraard de vorm, de flights en de shafts nog om de hoek kijken.