Hoe vind je de hoek van de slinger? - Project Sports
Nederlands | English | Deutsch | Türkçe | Tiếng Việt

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe vind je de hoek van de slinger?

3 min read

Wat is de wiskunde van een slinger?

De wiskundige slinger bestaat uit een puntmassa m die vastgemaakt is aan een draad met lengte ℓ waarvan de massa verwaarloosbaar is. Wordt de massa uit haar evenwichtsstand gebracht en vervolgens losgelaten, dan voert deze een heen- en weergaande beweging uit om haar evenwichtsstand onder invloed van de zwaartekracht.

Wat is Slingerproef?

Het antwoord op proef 1: als de uitwijking groter wordt, duurt de slingertijd langer en gaat de slinger dus langzamer. Het antwoord op proef 2: als er meer gewichtjes aan het touw hangen en de ballast dus zwaarder wordt, duurt de slingertijd iets langer en gaat de slinger dus iets langzamer.

Wat is de uitwijking van een trilling?

Uitwijking is hoe ver een massa van de evenwichtsstand verwijderd is. Tijdens een trilling varieërt de uitwijking u dus doorlopend. Amplitude is de maximale uitwijking die tijdens een trilling bereikt wordt.

Wat is de Slingerlengte?

De slingertijd is de tijd die het blokje nodig heeft om één keer heen en weer te gaan. De slingerlengte is de afstand van het ophangpunt tot het zwaartepunt van het blokje.

Wat is het verband tussen Slingerlengte en slingertijd?

Je ziet dat slingerlengte invloed heeft op slingertijd: hoe groter de slingerlengte hoe groter de slingertijd.

Hoe bereken je de Trillingstijd uit?

Bijvoorbeeld: een frequentie van 50 kHz betekent dus 50000 trillingen in één seconde. Symbool van frequentie is f, eenheid is Hertz (Hz) of s1 Frequentie kan berekend worden uit de trillingstijd (T) met f = 1/T (trillingstijd in seconden).

Hoe bereken je trilling?

De frequentie is het aantal trillingen per seconde.

Op een grafiek kun je de frequentie letterlijk vinden door te kijken hoe vaak je golf op en neer gaat in een seconde. Echter kun je de frequentie ook berekenen met de formule f=1/T. f is de frequentie in Hertz (Hz). T is de trillingstijd in seconden (s).

Wat is de trillingstijd van 440 hertz?

De eenheid die bij de frequentie hoort is Herz (Hz). Dus als een snaar 440 trillingen per seconde maakt dan is de frequentie 440 Hz. Hoe hoger de frequentie hoe hoger de toon. De tijd die nodig is om 1 volledige trilling uit te voeren noemen we de Trillingstijd.

Wat is de eenheid van trillingstijd?

De eenheid van trillingstijd is seconde (s). Er is een verband tussen de frequentie en de trillingstijd: Een frequentie van 20 Hz betekent 20 trillingen per seconde. Eén trilling duurt dan 0,05 seconde.

Wat is een massa veer systeem?

Bij een massaveersysteem is er sprake van een massa die aan een veer hangt. Bij een dergelijk systeem is er sprake van een harmonische trilling, omdat er aan twee voorwaarden wordt voldaan: 1) Kracht en uitwijking zijn recht evenredig met elkaar. 2) De trilling is sinusvormig.

Wat heeft toonhoogte frequentie en trillingstijd met elkaar te maken?

Wat heeft toonhoogte frequentie en trillingstijd met elkaar te maken? Er is een verband tussen de frequentie en de trillingstijd: Een frequentie van 20 Hz betekent 20 trillingen per seconde. Eén trilling duurt dan 0,05 seconde.