Hoe verzink je een verzonken schroef?
4 min readMen gebruikt er meestal een speciale verzinkboor voor, met een tophoek van 90°. Een gat wordt daarmee aan het begin kegelvormig verbreed. Het doel is het creëren van een uitsparing voor de kop van een verzonken schroef, zodat die in het product valt.
Wat doe je met een verzinkboor?
Met de verzinkboor boort u een breder gat in het materiaal op dezelfde plek. Zodat je een schroefkop dieper in bijvoorbeeld hout of metaal kan laten ‘wegzakken’. Smeer het hout vervolgens dicht met plamuur en werk het materiaal af met verf. Dan zie je helemaal niets meer van de schroef.
Welke verzinkboor heb ik nodig?
Verzinkboren voor metaal, hout en andere materialen
Voor RVS bijvoorbeeld raden wij de G142 aan, die radiaal is achtergeslepen, of de G570, die een speciale AlTiCN-coating heeft. Deze laatste kan ook voor de wat hardere materialen gebruikt worden, alsook de hardmetalen verzinkboor G400.
Hoe verzink je een schroef?
Met een verzinkboor kun je een boorgat bewerken, zodat een schroef dieper komt te liggen in het materiaal en deze niet uitsteekt. Daarmee ‘verzink‘ je de schroef en zorg je voor een nette afwerking. Verzinkboren kunnen ook gebruikt worden voor: Het afbramen van gaten.
Wat is een verzonken schroef?
Verzonken; waarbij de de onderzijde en de kop in het materiaal verzinken. Als je een schroef met verzonken kop in zacht hout draait hoef je meestal niet voor te boren. Een verzonken schroef zorgt voor een mooie afwerking.
Welke verzinkboor voor M8?
Verzinkboor HSS geslepen voor metaal
De 8,3mm is de verzinkboor voor het verzinken van M4 gaten in metaal. De 10,4mm is voor het verzinken van M5 gaten in metaal. De 12,4mm is voor het verzinken van M6 gaten in metaal. De 16,5mm is voor het verzinken van M8 gaten in metaal.
Hoe diep schroef verzinken?
Schroeven verzinken
Om ervoor te zorgen dat een schroef één vlak vormt met het oppervlak van het materiaal, gebruik je het beste een boor met dezelfde diameter als de schroefkop om de plaats waar je gaat schroeven eerst enkele millimeters te verzinken.
Waarom Gefosfateerde schroeven?
Gipsplaatschroeven. Als u gipsplaten wilt monteren, dan adviseren wij om gipsplaatschroeven te gebruiken. Door de speciale zwart gefosfateerde laag zijn deze schroeven bestand tegen gips en kalk zodat ze niet roesten. Dit in tegenstelling tot gewone verzinkte schroeven.
Wat is een Patentschroef?
Patentbouten zijn elegant en onmisbaar bij het vastzetten van deurbeslag. Vooral bij schilden of rozetten rondom een deurklink grijpt een vakman naar patentbouten. Dit type bout is verkrijgbaar in staal verzinkt, rvs en messing.
Wat is een zelf tappende schroef?
De bijzondere functie van RVS zelftappers of zelftappende schroeven is vrij gemakkelijk af te leiden uit de naam: de schroef is zo ontworpen dat deze door de draaibeweging zelf een schroefgat tapt in het metaal of de kunststof waar u mee werkt. U dient wel voor te boren.
Wat is een Dakschroef?
Dakschroeven zijn gemaakt voor het monteren van dakplaten, en zijn er voor hout, metaal en kunststof. Dakschroeven worden afgewerkt met een beschermplaat, dit om lekkage in je dak of gevelplaat te voorkomen. Bekijk het complete aanbod dak en gevelschroeven hier en kies welke je nodig hebt voor jouw dak project.
Hoe schroef ik in metaal?
Boren in metaal doe je het best langzaam. Hoe harder het materiaal en hoe groter het gat, hoe lager de boorsnelheid moet zijn. Een voorbeeld: boor je met een 5 mm boortje in aluminium, dan kun je het toerental instellen op 1.500. Gebruik je hetzelfde boortje in RVS, dan is 600 toeren per minuut wel het maximum.
Welke schroef in metaal?
Wanneer je iets wilt bevestigen aan metaal, kun je daarvoor verschillende soorten bouten en schroeven gebruiken, zoals: zeskantbouten, zeskanttapbouten, binnenzeskantbouten, stelschroeven, slotbouten, metaalschroeven en plaatschroeven.
Welke schroeven in staal?
Voor het schroeven in metaal gebruikt u bij voorkeur roestvaste zelftappende metaalschroeven. Door hun scherpe boorpunt kunnen deze schroeven boren door dunne lagen metaal.
Welke schroefkoppen zijn er?
Vormen van schroefkoppen
- Bolkop schroef. De onderzijde van de bolkop is plat, en komt dus vlak tegen het te bevestigen materiaal aan de liggen; de bovenkant is echter bol en steekt dus boven het materiaal uit.
- Verzonken schroefkop. …
- Cilindrische schroefkop. …
- Lenskop schroef. …
- Kartelschroef. …
- Kruiskop. …
- Sleufkop. …
- Pozidrive.