Hoe maak je vis klaar die niet naar vis smaakt?
4 min readWelke vis smaakt niet naar vis?
Wil je vis met een redelijk neutrale smaak, ga dan verder met bijvoorbeeld tarbot, schol of tong. En eet het met dingen die je wel lekker vindt, zodat je aan de smaak kunt wennen.
Waarom vis in bloem wentelen?
Waarom bloemen van vis? De bloem (meel) vormt een beschermend laagje, hierdoor zullen de vlees/vissappen minder snel naar buiten treden. Tevens ontstaat een knapperig laagje wat ook het vastplakken aan de pan voorkomt. Deze behandeling wordt het meest gedaan bij wit vlees en vis.
Waar smaakt witvis naar?
Witvis heeft over het algemeen een stevige structuur en is vrij neutraal van smaak. De diverse soorten witvis zijn allemaal net iets anders van karakter. Maar de verschillen in smaak en structuur zijn zo klein, dat je in recepten de ene soort probleemloos kunt vervangen door een andere.
Hoe maak je witvis klaar?
Doe wat olijfolie en een klein beetje boter in de pan, en bak de vis. Leg de kant met de graten eerst in de pan. Wanneer de zijkanten van de vis bruin beginnen kleuren, draai je de vis om en heel je de pan van het vuur. De warmte van de pan zal de rest van de vis garen.
Welke vissoort is lekker?
Maar welke vissen kan je dan nog wel met een gerust hart eten? Wel, met schelvis, heek, tong, Alaska pollak, kabeljauw, koolvis en pladijs zit je goed. En ook mosselen, garnalen, kreeft en sint-jacobsschelpen zijn een goede keuze.
Wat is vergelijkbaar met koolvis?
Er zijn verschillende soorten witte vis die je kan gebruiken moest je niet aan koolvis kunnen geraken. Hou rekening met de seizoenen en het aanbod bij de vishandelaar of de grootwarenhuizen. Enkele voorbeelden zijn wijting, schelvis of heek. Allemaal zeer lekker en zeker en vast niet te duur.
Kan je vis bakken in olijfolie?
Olie of boter
Je kunt dus het beste bakken in olie die goed tegen hitte kan. Neem neutrale olie als zonnebloemolie, arachide-olie of geraffineerde olijfolie, die de smaak van de vis niet overheerst.
Hoe kan ik kabeljauw bakken?
Kabeljauw bakken in de pan
Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur met wat olie of boter. Bak de kabeljauw in de pan voor 3 tot 4 minuten. Draai de vis voorzichtig om met een spatel en bak net zolang aan de andere kant. Laat de kabeljauw bakken in de pan tot deze een lichtbruine kleur krijgt.
Hoe vis bakken in bloem?
Voor het bakken van vis gebruik je best een staalplaten of geëmailleerde pan, dit zorgt voor een goede korsting. Dep de vis droog en strooi er wat bloem over, en klop die er dan voorzichtig terug af, zodat er slechts een dun laagje bloem op de vis blijft.
Wat is een lekker visje om te bakken?
Schar bakken
Schar is een magere vis, maar goed van smaak. De smaak lijkt op de smaak van tong. Schar is lekker om te bakken, frituren of stoven. Schar of tongschar bakken doe je eenvoudig door olie of boter te verhitten in een pan en op lage temperatuur schar bakken in olie of boter te bakken.
Hoe maak ik een goede vissaus?
De eenvoudigste saus voor vis is een botersaus. Je maakt je roux met bouillon en hieraan voeg je peper en zout toe naar smaak. Een handje gesnipperde peterselie is er lekker bij en geeft de saus bovendien wat kleur. Eventueel kun je ook mosterd toevoegen om de saus wat pittiger te maken.
Hoe witvis kruiden?
Benodigdheden:
- 2 el peterselie.
- halve tl zout.
- halve tl zwarte peper.
- halve tl knoflookpoeder.
- snufje cayennepeper.
- 1 el paprikapoeder.
- halve tl nootmuskaat.
Hoe marineer je pangafilet?
Zo marineer ik m’n vis:
- Laat de filets bij voorkeur in de koelkast ontdooien en dep ze daarna droog.
- Maak een marinade van olijfolie, kruiden en andere smaakmakers zoals ketjap, sojasaus of citroensap.
- Leg de filet in ’n schaaltje met de marinade en zet ‘m ongeveer een uur afgesloten in de koelkast.
Waarmee kruid je pangasiusfilet?
Kruid de pangasius met zout, peper en citroensap.
Bestrooi de filets aan beide kanten met 2 g gemalen zwarte peper, 5 g zout en 30 ml citroensap. Versgeperst citroensap heeft de sterkste smaak, maar je kunt ook gebotteld citroensap gebruiken.
Welke kruiden op pangafilet?
Meng alle kruiden met elkaar in een bakje gebruik per visfilet ongeveer 1 theelepel kruidenmix.
De lekkerste viskruiden maak je gewoon zelf!
- 2 el peterselie.
- halve tl zout.
- halve tl zwarte peper.
- halve tl knoflookpoeder.
- snufje cayennepeper.
- 1 el paprikapoeder.
- halve tl nootmuskaat.
Welke kruiden passen goed bij vis?
Andere smaakmakers die goed passen bij vis en visgerechten zijn als volgt:
- Bieslook.
- Dille.
- Dragon.
- Koriander.
- Oregano.
- Peterselie.
- Rozemarijn.
- Tijm.
Hoe maak je pangasiusfilet klaar?
Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar.