Hoe maak je een surfplank vast met de zon?
2 min readHoe vervoer je een surfplank?
– je plank is korter dan 7’2″: kies voor een vliegtuighoes voor twee surfboards om je shortboards, fish en evolutieve surfplanken veilig te transporteren. – je plank is langer dan 7’2″: kies voor een transporthoes voor longboards, om je mini-malibu, malibu en longboards te beschermen in het vliegtuig.
Hoe vaak moet je je surfboard waxen?
Op warme zomerdagen kan je je board best iedere keer voor je weer gaat golfsurfen nog even goed waxen. Zo ben je zeker dat je board goed in orde is. Zorg dat je je board niet in de volle zon neerlegt met de wax laag naar boven. Want dan smelt de wax zo weg.
Hoe haal je wax van een surfboard?
Wax Verwijderen:
Een van de makkelijkste manieren is om je plank een tijdje in de warme zon te leggen en deze er met een wax kam vanaf te krabben. Een wax kam is daarmee ook een onmisbare tool om te hebben als surfer. Een andere manier is om je surfboard in de zon te leggen en de wax er met zacht zand af te wrijven.
Hoe surfplank op auto?
Zet de plank plat
Enige uitzondering: mocht je een quiverbag boven op je plank bevestigen, dan zullen de spanbanden de rails van de plank niet beschadigen. Om vanzelfsprekende aërodynamische redenen kan je beter de achterkant van de surfplank naar vooraan richten. (de tail is tevens vaak sterker dan de nose).
Hoe Wax je een skimboard?
Je skimboard waxen – het stappenplan voor het aanbrengen van je skimboard wax!
- Allereerst is het belangrijk om je skimboard schoon te maken. …
- Breng je base wax aan op je board. …
- Nadat je met je base wax kleine bultjes hebt gevormd op je skimboard, kun je beginnen met het aanbrengen van je top laag.
Hoe board waxen?
Houd het strijkijzer met de wax boven de onderkant van het board en ga, terwijl je het ijzer heen en weer beweegt, van voor naar achter met het strijkijzer langs het board. Herhaal dit een paar keer en verspreid zo de wax geleidelijk over het hele belag .
Waar is wax van gemaakt?
Veel kaarsen worden gemaakt van paraffine. Maar er zijn ook kaarsen die gemaakt worden van dierlijke vetten die overblijven na de slacht. Dat heet stearine en wordt ook gebruikt in bijvoorbeeld autobanden en waskrijtjes.