Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe lang duurt de sprint review meeting?

3 min read

Voor een sprint van 4 weken mag de Sprint Review maximaal 4 uur duren. Bij kortere sprints is de meeting minder lang. De Scrum Master zorgt ervoor dat de Sprint Review binnen de afgesproken time-box plaatsvindt.

Hoe lang duurt sprint review?

De sprint review duurt maximaal 4 uur, maar duurt vaak minder lang voor kortere sprints. De Scrum Master zorgt ervoor dat deze meetings worden ingepland en dat iedereen het doel van de meeting begrijpt.

Hoe lang duurt een sprint?

Een afgebakende periode met vaste onderdelen

Elke sprint duurt telkens even lang, meestal tussen de 1 en 4 weken (afhankelijk van het project), en volgen elkaar steeds direct op.

Wat is het resultaat van een sprint?

De sprint planning is een bijeenkomst waarin de Product Owner het team vertelt wat het sprintdoel is en welke backlog items het belangrijkst zijn. Vervolgens schat het team in hoeveel tijd ieder item kost en uit welke taken een item bestaat. Het resultaat is een lijst met to do’s voor de komende sprint.

Hoe lang duurt een retrospective?

Hoe lang duurt een Retrospective? Hoe lang een Retrospective moet duren is niet direct te beantwoorden. De laatste maanden werden bijeenkomsten van ten hoogste 2 uur gepland. Vaak duurden ze echter korter dan die 2 uur.

Wat doe je in een sprint?

Een sprintplanning bestaat uit het formuleren van het sprintdoel, het samenstellen van de sprint backlog, het bepalen van de acceptatiecriteria en het inschatten van de benodigde inspanning met bijvoorbeeld poker planning.

Hoe werken sprints?

De Sprint Planning

Bij een Sprint van 4 weken wordt een maximale timebox van 8 uur aangehouden. De Product Owner legt tijdens de Sprint Planning de hoogst geprioriteerde User Stories van de Product Backlog voor aan de Developers. Hierbij licht de Product Owner de Product Backlog dusdanig toe dat iedereen deze begrijpt.

Wat te doen bij retrospective?

Activiteiten

  1. Blijf weg van inhoudelijke discussies over het opgeleverde werk (SM)
  2. Vertel het doel en de agenda/ werkvorm (SM)
  3. Evalueer afspraken die gemaakt zijn in vorige retrospective (SM)
  4. Zorg dat iedereen aan het woord komt (SM)
  5. Verzamel input voor verbetering (SM)

Wat bespreek je in een retrospective?

De standaard Scrum retrospective bestaat uit het volgende agenda:

  • Wat hebben we goed gedaan en moeten we bespreken zodat we het niet vergeten?
  • Wat hebben we geleerd?
  • Wat moeten we in de toekomst anders doen?
  • Wat begrijpen we nog steeds niet?

Wat doe je in een retrospective?

Een retrospective is een kans voor het team om terug te kijken op de eigen prestaties en met een verbeterplan te komen voor de volgende periode. Er wordt gereflecteerd – los van de inhoud – op het teamproces, de werkwijze, middelen en de onderlinge relaties.

Hoe organiseer je een retrospective?

Verhalen vertellen is een levendige manier om de Retrospective meeting te organiseren.
Vervolgens beantwoorden alle teamleden de volgende vragen op post-its:

  1. Wat moeten we blijven doen?
  2. Waar moeten we meer van doen?
  3. Waar moeten we juist minder van ondernemen?
  4. Waar moeten we mee starten?
  5. Waar moeten we mee eindigen?

Wat is een Agile retrospective?

In Agile kan met een sprint retrospective teruggekeken worden op het functioneren van het Scrumteam zelf. Verbeterpunten komen naar boven die worden meegenomen naar de volgende sprint. De Sprint Retrospective gebeurt na de Sprint Review en voor de volgende Sprint planning.

Hoe vaak retrospective?

Elke sprint, of die nu wekelijks, tweewekelijks of maandelijks plaatsvindt, wordt afgesloten met een sprint retrospective. Tijdens dit overleg kijkt het team terug op de werkzaamheden van de afgelopen sprint, met als doel de belangrijkste verbeterpunten anders aan te pakken in de volgende sprint.

Wat is product increment?

Het increment is datgene wat we hebben opgeleverd in de laatste Sprint en dat het einddoel, de Product Goal, een stukje dichterbij brengt. Het is een toevoeging op alles dat we hiervoor hebben opgeleverd.