Hoe goed werkt de NuvaRing?
4 min readZowel onderzoek als praktijkervaring leert dat NuvaRing een betrouwbare anticonceptiemethode is. Geen enkele vorm van anticonceptie is 100% betrouwbaar en voor alle anticonceptiemethoden geldt dat ze pas effectief kunnen zijn als ze correct en op het juiste moment worden ingenomen, gebruikt of toegediend.
Hoe weet je dat de nuvaring goed zit?
Je brengt de ring zelf in in je vagina, zoals een tampon. Net als bij een tampon kan je de ring inbrengen met de hand of met een applicator. Als je de ring met de hand inbrengt, moet je de ring samenknijpen tussen je duim en wijsvinger. Daarna breng je ‘m in je vagina tot je hem niet meer voelt zitten.
Hoeveel procent is de nuvaring betrouwbaar?
Het zwangerschapscijfer bij correct gebruik is 0,4: even betrouwbaar als de gewone pil. Dat betekent dat ongeveer 4 op de 1000 vrouwen die de ring een jaar lang gebruiken zwanger zullen worden.
Wat is beter Nuvaring of pil?
De ring werkt hetzelfde als de pil (combinatiepil), alleen bij de ring komen de hormonen via je vagina in je bloed. De hormonen in de ring zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt doordat: je geen eisprong hebt. het slijm in je baarmoedermond dikker wordt; zaad (sperma) komt daar dan minder goed doorheen.
Kan je zwanger worden met de Nuvaring?
Zwanger worden na de anticonceptiering
Wanneer je een anticonceptiering gebruikt en je graag zwanger wil worden, moet je hem eerst verwijderen. In principe ben je hierna meteen vruchtbaar, maar – net als bij de pil – kan het even duren voordat je hormoonhuishouding weer de oude is.
Wat zijn bijwerkingen van Nuvaring?
Vaginaal bloedverlies buiten de stopweek (‘spotting’), pijn tijdens de stopweek of zeer zelden meer bloedverlies tijdens de stopweek. U heeft meer kans op ‘spotting’ als u de stopweek overslaat of als u rookt. De vaginale ring blijft betrouwbaar, als u hem volgens de gebruiksaanwijzing hebt gebruikt.
Hoe betrouwbaar is het pessarium?
Hoe betrouwbaar is het pessarium? Het pessarium is over het algemeen minder betrouwbaar dan andere voorbehoedsmiddelen. Dit komt omdat het mis kan gaan met het inbrengen. Van de 1000 vrouwen die het pessarium gebruiken, worden per jaar 160 tot 170 vrouwen toch zwanger.
Hoe lang na NuvaRing zwanger?
Als je stopt met NuvaRing omdat je zwanger wilt worden, wordt in het algemeen aangeraden om te wachten totdat je een natuurlijke menstruatie hebt gehad voordat je probeert in verwachting te raken.
Hoe betrouwbaar is periodieke onthouding?
Omdat er zoveel nauwkeurigheid en discipline wordt vereist, blijkt periodieke onthouding in de praktijk een geringe betrouwbaarheid op te leveren. Sensiplan®, mits goed uitgevoerd, kan een betrouwbaarheid krijgen vergelijkbaar met de betrouwbaarheid van de pil. Er is ook nog de zogenoemde Persona methode.
Hoe lang mag een ring blijven zitten?
De meeste ringen kunnen 3 tot 6 maanden blijven zitten. Daarna moeten ze worden schoongemaakt. U kunt dit laten doen bij de huisarts. U kunt ook zelf leren hoe u de ring uit uw vagina kunt halen en weer terug kunt doen.
Welke soorten Pessariums zijn er?
Een pessarium is meestal gemaakt van kunststof of soepel rubber. Meestal krijgt u een pessarium in de vorm van een ring. Daarom wordt een pessarium soms ook wel een ring genoemd. Er zijn ook pessaria in andere vormen, bijvoorbeeld een kubus.
Kan een verzakking genezen?
Een verzakking is niet gevaarlijk. Een verzakking kan groter worden als je ouder wordt, maar dat hoeft niet. Als er geen klachten zijn, is behandeling niet nodig. Als de verzakking wel klachten geeft, kan de behandeling bestaan uit bekkenfysiotherapie, een ring of een operatie: voorwandplastiek.
Wat zijn de klachten bij een verzakking?
Wat merk ik van een verzakking?
- U heeft een zwaar gevoel in uw vagina, alsof er iets naar buiten komt. …
- U heeft een zeurend gevoel of pijn in uw onderbuik, benen of liezen. …
- U kunt niet goed zitten, fietsen of wandelen.
- U ziet of voelt de baarmoedermond bij de ingang van uw vagina. …
- U kunt uw plas of poep niet ophouden.
Heb je pijn bij een verzakking?
Door de verzakking ervaren veel vrouwen ongemak en pijn in het bekken en hebben moeilijkheden bij het plassen. Ze hebben het gevoel dat de blaas niet leeg is na het plassen en hebben regelmatig blaasontstekingen. Andere symptomen zijn pijn in de onderrug en bij het vrijen.
Kan huisarts verzakking zien?
De huisarts
Vaak wat minder uitgebreid. Wel zal de huisarts je ook inwendig willen onderzoeken om de verzakking te kunnen beoordelen. De huisarts kan je een ring geven of je doorverwijzen naar een gynaecoloog met het verzoek om een ring te laten plaatsen.