Heb je een vergunning nodig om te gaan klammen? - Project Sports
Nederlands | English | Deutsch | Türkçe | Tiếng Việt

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Heb je een vergunning nodig om te gaan klammen?

5 min read

Wat als je geen vergunning aanvraagt?

Slopen of bouwen zonder vergunning of in afwijking van de vergunning kan een strafbaar feit opleveren. De maximale straf is hechtenis van maximaal vier maanden of een geldboete van maximaal € 4.500,–.

Wat mag zonder vergunning gebouwd worden?

Voorbeelden van wat je zonder vergunning mag bouwen zijn:

  • Een aanbouw, serre of garage.
  • Een bijgebouw zoals een schuur of een tuinhuis.
  • Niet constructieve interne verbouwingen.
  • Het aanpassen van jouw gevel.
  • Plaatsen van dakramen en dakkapellen.
  • Plaatsen van zonnepanelen op het dak.
  • Erfafscheidingen zoals hekken en schuttingen.

Oct 20, 2020

Hoe ver mag je uitbouwen zonder vergunning?

U heeft bijvoorbeeld geen vergunning nodig als uw uitbouw niet meer dan vier meter diep is. Wilt u een aanbouw van meer dan vier meter plaatsen? Check dan altijd eerst even of u een omgevingsvergunning nodig heeft of niet.

Wat mag je verkopen zonder vergunning?

Daarmee mag u eten en drinken verkopen, zoals hotdogs of ijs. Bloemen mogen ook. Mondkapjes, alcohol of lachgas mogen niet. U mag op straat of in een park verkopen.

Wie controleert bouwvergunning?

Het team Vergunningen van de afdeling Publiekszaken is verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving van alle omgevingsvergunningen.

Kan illegale bouw verjaren?

Nee, er is in uw geval sprake van illegale bouw en dat kent geen verjaring. Artikel 2.1 lid 1 onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ( Wabo ) bepaalt dat het verboden is te bouwen zonder omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen (de voormalige bouwvergunning).

Hoeveel bijgebouwen mag je hebben?

Het aantal vierkante meter dat jij zonder vergunning mag bebouwen is afhankelijk van de omvang van jouw perceel. Bij een perceel kleiner dan 100m2 mag je 50% van de grond bebouwen zonder dat je een vergunning hoeft aan te vragen. Bij tuinen die groter zijn dan 100m2 gelden andere regels.

Hoeveel mag je afwijken van je bouwvergunning?

In een bestemmingsplan zijn vaak al een aantal afwijkingsmogelijkheden opgenomen, zoals een afwijking met 10 % van de maximale goothoogte of een afwijking van 1 meter. Meestal zijn er voorwaarden verbonden aan een binnenplanse afwijking. De procedure is hetzelfde als die van een passend plan.

Hoe groot mag bijgebouw zijn zonder vergunning?

De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is: Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.

Wat mag je venten?

U mag met de verkoopwagen alleen stilstaan als u klanten hebt, anders moet u doorrijden. U mag alleen artikelen venten die geschikt zijn om mee te venten. Als u etenswaren of drinken verkoopt, moet u voldoen aan de eisen van de Voedsel en Warenautoriteit. U mag geen alcohol verkopen.

Kan je zomaar iets verkopen?

Je kunt vrijwel alles online verkopen wat je ook op straat mag verkopen. Wapens of beschermde diersoorten moet je dus geen handeltje in beginnen. En als je klant jou als bedrijf kan ervaren dan moet je je wel eerst inschrijven bij de KvK.

Wat valt onder venten?

Venten is het huis aan huis te koop aanbieden of afleveren van goederen op of aan de weg, aan huis of op een andere voor het publiek toegankelijke en in de open lucht gelegen plaats. Een venter is in beweging en biedt zijn waren voortdurend aan vanaf een andere plaats.

Waar heb je een vergunning voor nodig?

Je moet een vergunning aanvragen als je constructieve wijzigingen doorvoert aan jouw woning. Voorbeelden hiervan zijn het verwijderen of aanpassen van dragende muren, het plaatsen van een dakterras of het maken van een aanbouw (dieper dan 4.0 meter) aan jouw woning.

Hoe lang mag een gemeente erover doen om over de vergunning te beslissen?

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kent een reguliere procedure en een uitgebreide procedure. De reguliere procedure mag 8 weken duren en kan éénmaal met 6 weken worden verlengd. De uitgebreide procedure mag 6 maanden duren en kan ook éénmaal met 6 weken worden verlengd.

Wat is er nodig voor een omgevingsvergunning?

Wat heb ik nodig voor de vergunningaanvraag? Om een omgevingsvergunning te verkrijgen dien je een aantal dingen aan te leveren, zoals bouwtekeningen, constructieberekeningen, bouwbesluit berekeningen en foto’s.

Hoe lang duurt het om een omgevingsvergunning te krijgen?

De gemeente gaat binnen 30 dagen na of de vergunningsaanvraag ontvankelijk en volledig is.

Welke milieuvergunningen zijn er?

Bedrijfsmatige activiteiten vallen onder de Wet milieubeheer. Type B bedrijven moeten een zoals het Activiteitenbesluit melden. Voorbeelden van type B inrichtingen zijn garagebedrijven, metaalbewerkende bedrijven en jachthavens. Type C bedrijven hebben een omgevingsvergunning milieu nodig.

Hoelang duurt goedkeuring bouwvergunning?

Voor eenvoudige bouw- of milieuprojecten krijg je binnen de 60 dagen een antwoord. Als die ‘vereenvoudigde procedure’ niet kan, bijvoorbeeld omdat er een openbaar onderzoek of milieueffectenrapport nodig is, dan geldt de gewone procedure. In dat geval bedraagt de beslissingstermijn tussen de 105 en 120 dagen.

Waar kan ik zien of er een vergunning is aangevraagd?

Hoe kan ik achterhalen of er een vergunning nodig is en of die ook is verleend? Of uw buren een vergunning nodig hebben, kunt u nakijken op de website omgevingsloket online. Door het beantwoorden van een aantal vragen komt u erachter of uw buren wel of geen vergunning nodig hebben voor het nieuwe bouwwerk.

Waar vind je verleende vergunningen?

Op de website www.overheid.nl vindt u ook een overzicht van alle afgegeven vergunningen. Op de website met officiële bekendmakingen vindt u een overzicht van lopende aanvragen.

Is een aanvraag omgevingsvergunning openbaar?

Op de aangevraagde omgevingsvergunning is nog niet besloten. Gedurende de reguliere voorbereidingsprocedure willen omwonenden de stukken inzien, het algemene beleid is dat de stukken dan nog niet (echt) openbaar zijn (de aanvraag is namelijk in behandeling). Men mag de stukken dus wel inzien, maar geen kopie maken.