mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Welke kleur heeft de bultrug?

4 min read

Ze zijn overwegend zwart of grijs met witte buik. Bultruggen kunnen wel 18 meter lang worden en 30.000 kilo wegen. Op hun kop hebben ze knobbels zitten.

Hoeveel soorten tandwalvissen?

In totaal zijn er 71 soorten tandwalvissen. Ook de grootte is een verschil met baleinwalvissen. Het kleinste soort, een bruinvis met de naam vaquita, wordt maar 1,5 meter. De potvis is de grootste tandwalvis, die wordt 18 meter!

Wat is de grootste walvis ter wereld?

De blauwe vinvis is niet alleen het grootste dier dat op aarde voorkomt, maar ook het grootste wezen dat ooit op onze planeet heeft geleefd.

Welke kleur heeft een walvis?

Het mannetje wordt gemiddeld 2,7 meter en het vrouwtje 2,5 meter lang, hoewel oudere exemplaren soms langer dan 3 meter kunnen worden. Ze leven in groepen van 10 tot 30 exemplaren en hebben een donkergrijze kleur op de rug die naar onderen toe lichter wordt. Deze walvis behoort tot de familie van de dolfijnen.

Wat zijn de bulten op een walvis?

 • De bultrug (Megaptera novaeangliae), ook wel bultrugwalvis genoemd, is een zeezoogdier uit de onderorde van de baleinwalvissen (Mysticeti). …
 • De bultrug dankt zijn Nederlandse naam aan de vlezige uitstulping die zijn kleine rugvin draagt. …
 • De wetenschappelijke naam van de bultrug is Megaptera novaeangliae.
 • Hoe ziet een tandwalvis eruit?

  Kenmerken. Zoals de naam al zegt onderscheidt deze groep zich van de andere walvissen door het hebben van tanden, in tegenstelling tot de baard- of baleinwalvissen (Mystacoceti), die baleinen in hun kaak hebben. Een ander verschil is het spuitgat, dat bij tandwalvissen bestaat uit één enkel neusgat.

  Wat is het verschil tussen een tandwalvis en een baleinwalvis?

  Ze hebben slechts tanden tijdens de embryonale fase. Fossiele baleinwalvissen hadden wel tanden in plaats van baleinplaten. Baleinwalvissen zijn over het algemeen groter dan tandwalvissen en de wijfjes zijn groter dan de mannetjes. De baleinwalvissen behoren tot de grootste levende diersoorten op aarde.

  Wat is het grootste dier in de zee?

  De blauwe vinvis is het grootste zoogdier van de zee, maar hij voedt zich met de allerkleinste zeebewoners: krill. Biologen beginnen te begrijpen waarom. Kleine rovers eten kleine prooien, grote rovers eten grote. Dat is op het land zo en in zee niet anders.

  Wat is groter potvis of walvis?

  De Groenlandse walvis heeft een lengte van 14 tot 18 meter, en weegt 75.000 tot 100.000 kilo. De potvis meet 12,5 tot 18 meter, en weegt maximaal 50.000 kilo. De kleinste walvissoort is de kleinste potvis. Dit dier wordt tussen de 2.1 en 2.7 meter lang en weegt tussen de 136 en 272 kilo.

  Wat is groter walvis of Orca?

  De orka is de op een na grootste tandwalvis; de grootste is de potvis. Ook al behoren orka’s, zwarte zwaardwalvissen en grienden tot de familie delfinidae (dolfijnen: de grootste familie in de suborde tandwalvissen), worden ze ‘walvis‘ genoemd, en dolfijnen, die tot dezelfde familie behoren en kleiner zijn, niet.

  Kun je overleven in een walvis?

  In de zeldzame gevallen dat een mens in de bek van een walvis terechtkomt, gaat dat bijna zeker per ongeluk. Walvissen eten namelijk geen mensen. Tandwalvissen, zoals potvissen, hebben tanden en eten onder meer inktvis en vis.

  Hoe gaan walvissen dood?

  In 2004 ontdekten wetenschappers dat gestrande walvissen vaak sporen van de caissonziekte tonen. Die aandoening komt voor bij duikers die te snel naar de oppervlakte komen waardoor stikstof in hun bloed gaat borrelen. Dit veroorzaakt veel pijn en kan zelfs leiden tot de dood.

  Wat is het verschil tussen een walvis en een dolfijn?

  Spoiler alert: dolfijnen zijn eigenlijk walvissen. Althans, ze behoren tot de familie van walvisachtigen. Wetenschappelijk gezien behoren alle walvissen, dolfijnen en bruinvissen tot de Cetacea (walvisachtigen). Binnen de walvisachtigen zijn er twee onderordes: baleinwalvissen en tandwalvissen.

  Is een walvis een vis?

  Een walvis is geen vis maar een zoogdier.

  Welke walvissen zijn er allemaal?

  Er bestaan ongeveer 90 soorten walvissen. Deze leven verspreid in oceanen over de hele wereld. Sommige soorten blijven graag op dezelfde plek, maar andere trekken wel duizenden kilometers voor voedsel en paring. Walvissoorten kunnen worden verdeeld in twee brede categoriën, de tandwalvissen en de baleinwalvissen.

  Wat hebben walvissen ipv tanden?

  Ze hebben een enorme bek zonder tanden, maar met baleinen. Dat zijn hoornplaten die in rijen aan het gehemelte van de bovenkaak hangen. Met die baleinen zeven de walvissen hun voedsel uit het water. De meeste leven vooral van krill: garnaalachtige diertjes die in enorme hoeveelheden in open zee voorkomen.

  Welke walvissen hebben baleinen?

  Walvissen horen bij de grootste dieren op aarde, maar we weten nog opvallend weinig van ze. Er zijn twee groepen walvissen: tandwalvissen en baleinwalvissen. Zoals je misschien al ziet aan de namen, hebben tandwalvissen tanden en baleinwalvissen baleinen in hun bek.

  Welk bot van een walvis heeft geen functie?

  De heupbeenderen (bekken), want een walvis heeft geen achterpoten.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl