mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de oorsprong van de Spinalis?

2 min read

Waaruit bestaat erector Spinae?

erector spinae bestaat uit 3 componenten, namelijk de m. iliocostalis, de m. longissimus en de m. spinalis en kan een rol spelen bij het hebben van rugpijn.

Wat is de antagonist van de lange rugspier?

Musculus erector spinae

Rugstrekker
Latijn musculus erector trunci musculus sacrispinalis musculus sacrospinalis
Nederlands rugstrekspier lange rugstrekker
Gegevens
Antagonist musculus rectus abdominis

Welke spieren zitten in je rug?

Musculus Trapezius, de monnikskapspier ofwel de ruitvormige spier boven op uw rug. Musculus Erector Spinae, heeft als functie het strekken van je rug. Musculus Latissimus dorsi, ook wel de ‘brede rugspier’ genoemd. Musculus Rhomboideus, de ruitvormige spier tussen je schouderbladen.

Welke oefening is het meest geschikt om de M erector spinae te trainen?

De barbell deadlift is een compound oefening waarmee verschillende spieren tegelijkertijd getraind worden. Het is een van de betere oefeningen voor het trainen van de grote bilspieren en verschillende spieren in de…

Wat is de antagonist van een Buigspier?

Een beweging wordt gecoördineerd door twee spieren. De twee spieren die samen één beweging mogelijk maken noemen we antagonisten. Als bij de kniepeesreflex de strekspier zich samentrekt, moet de buigspier zich ontspannen.

Waar zit de brede rugspier?

Brede rugspier – Latissimus dorsi

In het schouderblad, de middenrug, aan de voorkant van de schouder, in de hele arm tot aan de vingers. Daarnaast kan hij klachten veroorzaken in de flanken en net boven de heuprand.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl