mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat is de choke positie?

3 min read

Als de motor koud is, moet de chokeknop gesloten zijn. Zet voor een koude start de chokehendel in de bovenste positie. Als de motor warm is, zet je de chokehendel in de middelste positie voor een warme start. Gebruik deze positie ook als de motor al gedraaid heeft, maar terug afgekoeld is.

Hoe lang choke gebruiken?

je moet de choke even aan laten staan bij het rijden, totdat hij redelijk op temparatuur is. Valt hij uit, dan moet je hem dus wat langer aan laten staan. Je moet dan een beetje proberen of het bij de volgende starten nodig is om hem weer uittetrekken.

Wat is een Handchoke?

een kabelchoke is met een hendeltje en een kabel , beter gezegd handmatige choke en die zit dus niet op een Bennelli standaard. een automatiche ofwel electrische choke hoef je niks aan te doen , dat gaat dus automatich , niet moeilijk toch ?

Hoe moet choke staan?

Als de motor op temperatuur komt, moet de chokeklep weer een beetje opengezet worden. Is de motor geheel op temperatuur dan moet de choke helemaal open staan, omdat anders de motor kan “verzuipen”, het verbruik erg hoog wordt en er door onvolledige verbranding luchtvervuiling ontstaat.

Wat doet de choke?

De “choke” is eigenlijk een startvervroeger . Dat wil zeggen : als je de “choke” hendel uittrekt , trekt deze eigenlijk een hendeltje aan de inspuitpomp in een andere positie , waardoor het inspuitmoment van de pomp ietsje veranderd , waardoor hij beter zal starten .

Heeft een auto een choke?

Met een choke regel je de luchttoevoer naar de motor van je auto. De choke is bedienbaar met een hendel binnen het handbereik van de bestuurder. Het bedienen van de choke is noodzakelijk als de auto nog niet op zijn optimale temperatuur is, omdat hij dan gemakkelijk zal afslaan.

Hoe werkt een automatische choke?

In de elektrische choke zit een speciaal soort weerstand die werkt als verwarmingselement. Dit is een PTC-weerstand. Wanneer deze weerstand koud is, verbruikt hij veel stroom. Naarmate hij warmer wordt neemt het stroomverbruik af, maar de warmteontwikkeling blijft praktisch gelijk.

Hoe werkt automatische choke auto?

dus met koude motor blijft de stroom gelijk, en de choke open. hoe warmer hij wordt, hoe meer weerstand er is, totdat er geen weerstand meer overblijft, en de choke dus uit is.

Welke choke jachtgeweer?

Veldchoke

Percentage treffers in de 62,5 cm-cirkel De veldchoke is dan:
45% cilindrisch
55% verbeterd cilindrisch
60% kwartchoke
70% halfchoke (modified)

Wat moet je doen als je brommer verzopen is?

-Zet de kraan even dicht. (als de carburateur overstroomt dient men verder te kijken.) -Eventueel de bougie eruithalen en droogmaken. -De motor even aanduwen met de bougie eruit (de motor gooit dan de benzine via het bougie gat eruit.

Hoe kan motor verzuipen?

Een ‘verzopen’ motor ontstaat als de benzine in de motor niet wordt verbrand tijdens de start. Dat kan ook een gevolg zijn van een veel te rijk mengsel. De bougie wordt dan te vochtig en kan de brandstof niet meer ontsteken.

Wat moet je doen als je motor verzopen is?

Wacht bij een ‘verzopenmotor tien minuten. Start opnieuw met geheel ingetrapt gaspedaal. In elk geval mag je beslist niet ‘pompen’! Op die manier komt er veel meer lucht dan normaal in de verbrandingsruimten en verdampt de overtollige brandstof.

Kan een dieselmotor verzuipen?

Een diesel verzuipen is trouwens bijna niet mogelijk. Een benzinemotor verzuipt als de bougie nat slaat. Een dieselmotor werkt door zelfontbranding. Als de temperatuur na compressie hoog genoeg is, dan begint de ingespoten brandstof vanzelf te ontbranden, mede door de hoge druk.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl