mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Wat betekent FIE in jargon?

2 min read

Wat is een Fie?

Afbreekpatroon: `klof – fie Verbuigingen: kloffies (meerv.) kleding; kostuum; dracht; uitrusting Voorbeelden: `Het militaire kloffie paste soms van geen kanten.

Wat betekent uitbollen?

uitbollen: na de meet op adem komen, even zachtjes uitrijden; op de piste uitrollend tot stilstand komen. Wordt ook gezegd van een renner die zijn carriere aan het afbouwen is.

Wat is de betekenis van aanzetten?

aanzetten – Werkwoord 1. (ov) ~ tegen tegen iets plaatsen ♢ Hij had zijn fiets tegen de muur aangezet. 2. (ov) op een kier zetten ♢ Het venster werd aangezet.

Wat betekent het woord trekken?

trekken – Werkwoord 1. (ov) voor het zwaartepunt van een voorwerp een kracht uitoefenen in een richting die ervan wegvoert ♢ Hij trok zijn gevallen fiets uit de modder. 2. (ov) een lijn aanbrengen ♢ Door twee punten kan een rechte lijn getrokken worden….

Wat is laten trekken?

Belangrijk is het vlees niet te laten koken, maar trekken. Dit doe je door het water net tegen de kook aan te houden. Dit trekken doe je zonder deksel; dan wordt je bouillon extra krachtig. Een uurtje of drie later heb je een heerlijke, klassieke bouillon die je alleen nog op smaak brengt met zout en peper.

Is synoniem?

Een synoniem is een ander woord voor ‘een ander woord voor’: woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen.

Wat betekent trekken aan een dood paard?

een hopeloze zaak die alleen maar energie kost en uiteindelijk niets oplevert.

Wat kost een dood paard ophalen?

Het paard wordt dan opgehaald met speciaal vervoer, onderzocht en afgevoerd. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 500 euro. Ook kun je je paard doneren aan de wetenschap bij de Universiteit Utrecht. Het kan zijn dat je dan zelf vervoer moet regelen hiervoor.

Wat betekent heden groot morgen dood?

Heden groot, morgen dood

Mensen met veel aanzien, kunnen vandaag nog die status hebben, maar morgen dood zijn.

Wat betekent dat is water naar de zee dragen?

Water naar de zee dragen: iets naar een plaats brengen, waar er al genoeg van is. iets overbodigs doen.

Wat betekent hij kroop door het oog van de naald?

Stoett Nederl. Spreekwoorden enz. 1460 a is uitvoeriger: ‘Door het oog van een naald d.i. ternauwernood, nauwelijks, vooral in verbinding met het wkw. kruipen in den zin van ternauwernood aan een groot gevaar ontsnappen.

Wat betekent in zee gaan met iemand?

iets samen met iemand ondernemen.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl