mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waarom wordt de bodem van mijn zwembad geel?

2 min read

Troebel, melkachtig zwembadwater krijg je door een onjuiste waterbalans. Vaak komt dit door een onjuiste pH waarde of de aanwezigheid van dode algen in het zwembad. Tijd om het zwembadwater weer helder te krijgen.

Hoe krijg ik bodem zwembad schoon?

Mocht er toch zand op de bodem van het zwembad liggen, dan kun je de korrels eenvoudig van de bodem verwijderen met een zwembadstofzuiger. Een (automatische) zwembadstofzuiger zuigt moeiteloos algen, zand, bladeren en ander vuil uit het zwemwater.

Hoe voorkom je gladde bodem zwembad?

Als de zon schijnt is het verstandig om u in te smeren met zonnebrand en als u daarna in het zwembad stapt komt dit in het zwembad terecht. Deze zonnebrand is een soort olie en daalt langzaam in uw zwembad en komt dan op de bodem te liggen. Dit zorgt ervoor dat uw zwembad glad wordt.

Waarom wordt zwembad glad?

Als het zwembadwater groen is of de wanden of de zwembadbodem glad zijn kan het zo zijn dat er algen in het water zitten. Dit kan komen doordat de pH-waarde van het water niet meer goed is, waardoor het chloor zijn werk niet goed kan doen. Ook een te grote hoeveel cyaanzuur kan een probleem vormen.

Hoe bezinksel uit zwembad halen?

De fijnste vlokken zakken ’s nachts naar de bodem van het zwembad. Die kan je ’s morgens opzuigen met een bodemzuiger of via de functie “DRAIN” of “WASTE” verwijderen via de filter. Hou bij een zandfilter de drukmeter goed in het oog, bij te veel druk is de filter vuil.

Hoeveel Cyaanzuur zwembad?

Cyaanzuur voor stabiel water

Houd een waarde tussen de 30 en 50 mg/l aan gedurende het seizoen. Let op: wanneer de waardes te hoog zijn kan deze alleen verlaagd worden door een deel van het water te vervangen.

Hoe krijg ik witte vlokken uit zwembad?

Door een vlokmiddel toe te voegen, klitten de algen samen tot grotere vlokjes. Vlokjes die rond dwarrelen verdwijnen via de filter. Vlokjes die naar de bodem zijn gedwarreld, probeer je op te zuigen met een zwembadstofzuiger.

Hoe Rolluikbak zwembad reinigen?

De manier van reinigen is afhankelijk van de kwaliteit van de lamellen. Als die gemaakt zijn van PVC gebruik je best een tuinslang, een borstel en een speciaal product. Bestaan je rolluik uit volle lamellen van PVC met een hoge densiteit, dan kan je ze rustig afspuiten met een hogedrukreiniger.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl