mei 16, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Waar is Flunisolide generiek voor?

4 min read

Is Mometasone vrij verkrijgbaar?

Dit geneesmiddel is enkel verkrijgbaar op voorschrift. De prijs is louter indicatief, voor terugbetaalde geneesmiddelen betaalt u enkel het remgeld. U kan het hier enkel reserveren en daarna het geneesmiddel met het voorschrift komen ophalen in de apotheek.

Is Mometasone verslavend?

“Het werkt enkel in op het slijmvlies, en heeft geen verslavend effect. Dokters schrijven de ontstekingsremmende sprays soms zelfs gedurende enkele maanden voor aan patiënten met hooikoorts of andere allergieën. Op die manier kunnen we vermijden dat ze met zwaardere infecties te kampen krijgen.”

Hoe lang mag je Mometasonfuroaat gebruiken?

Soms geeft de arts aan om dit medicijn de eerste keer wel twee tot drie weken achter elkaar door te gebruiken en daarna de behandeling telkens na enkele dagen te onderbreken. Zodra de jeuk en de roodheid verminderen, kunt u dit medicijn afbouwen. Smeer het dan nog maximaal 1 keer per dag en sla steeds meer dagen over.

Waarom Mometasone?

Ook wanneer u met name klachten van een verstopte neus heeft, werkt mometason goed. Mometason werkt ontstekingsremmend, vermindert overgevoeligheidsreacties en voorkomt zwelling van het neusslijmvlies. Uw klachten verminderen meestal binnen een paar dagen. De werking houdt ongeveer vierentwintig uur aan.

Wat kost mometason?

€ 2,82 exclusief afleverkosten. Afleverkosten zijn de kosten die uw apotheker hanteert voor het leveren van het geneesmiddel. Dit middel wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Is neusspray op voorschrift?

Sinds 2017 zijn de nasale corticosteroïden zonder voorschrift verkrijgbaar. Dit helpt patiënten die aan een acute chronische rhinitis lijden om snel een doeltreffend geneesmiddel te hebben, zonder een arts te hoeven raadplegen.

Hoe lang mag je cortisone neusspray gebruiken?

Deze neusspray is vrij en dus zonder voorschrift te verkrijgen in de apotheek. Het langdurig gebruik van dit geneesmiddel zonder doktersadvies is echter af te raden aangezien het neusslijmvlies hierdoor beschadigd kan raken. Gebruik dit product dan ook niet langer dan een week zonder medisch advies.

Welke neusspray is niet verslavend?

Vogel Cinuforce neusspray of Capsinol Neusspray. Deze soorten neusspray bevatten geen xylometazoline, en werken dus ook niet verslavend!

Hoe vaak mag je fluticason gebruiken?

Het kan echter 3 tot 4 dagen duren voordat de werking maximaal is. Aangeraden wordt om Fluticasonpropionaat Teva 50 microgram ’s morgens te gebruiken. De gebruikelijke dosering is: Volwassenen (waaronder ouderen) en kinderen van 12 jaar en ouder Eenmaal daags 2 verstuivingen in ieder neusgat.

Wat kun je zelf doen tegen neuspoliepen?

U kunt zelf niet heel veel doen tegen neuspoliepen. Er zijn enkele maatregelen die de klachten kunnen verminderen: Stomen kan de klachten verminderen. U kunt zout water in de neus sprayen of druppelen.

Hoe lang mag je mometason neusspray gebruiken?

De kans dat u last krijgt van uw ogen is groter als u dit medicijn langer dan drie maanden gebruikt of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt. Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen. Neem contact op met uw arts bij verergering van oogklachten.

Hoe weet je dat je neuspoliepen hebt?

Symptomen neuspoliepen

De belangrijkste klachten zijn neusverstopping, regelmatig optredend verkouden gevoel en een verminderde reuk en smaak. In liggende houding verergeren meestal de klachten van neusverstopping. Soms zijn er klachten van hoofdpijn met een vol gevoel in het hoofd.

Kan de huisarts neuspoliepen zien?

Algemeen onderzoek. Als u bij de KNO-arts komt met klachten, zoals hierboven benoemd, dan doet de arts eerst een algemeen onderzoek waarbij hij of zij in de neus kijkt. Vaak ziet de arts met dit onderzoek al meteen de neuspoliepen.

Kan huisarts neuspoliepen zien?

Je huisarts zal aan de hand van je klachten kunnen uitmaken of er een vermoeden is van neuspoliepen. Hij zal je ook vragen stellen over overgevoeligheid aan aspirine en andere mogelijke allergieën. Hij zal je neus inspecteren, soms na gebruik van een neusspray.

Kan een Neuspoliep kwaad?

Neuspoliepen zijn goedaardige zwellingen van het neusslijmvlies, die meestal ontstaan vanuit de zeefbeenholte (zie neusbijholtenontsteking). De zeefbeenholte zit tussen neus en ogen. De poliepen zakken als een soort ‘slijmvlieszakjes’ vanuit de zeefbeenholte in de neus waardoor de neus op den duur verstopt kan raken.

Hoe groot kan een Neuspoliep worden?

Symptomen neuspoliep

Kleine poliepen die binnen de neusholte blijven, geven vaak geen symptomen. Maar soms wordt de neuspoliep zo groot dat hij de neusholte vult. Door hard snuiten of niezen kan de poliep uit het weefsel in de neusholte uitsteken.

Welke leeftijd neuspoliepen?

Neuspoliepen kunnen op alle leeftijden voorkomen, vooral tussen 30 en 40, maar bijna nooit op kinderleeftijd. Eénzijdige neuspoliepen verdienen altijd extra onderzoek: het kan een uiting zijn van een éénzijdige kaakholte-ontsteking ten gevolge van bijvoorbeeld problemen met het bovengebit.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl