Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Toekomst van bandentechnologie

5 min read

Gevraagd door: Christine Grote

“THE NEXT CRITICAL ADVANCEMENT FOR AUTO SAFETY AND PERFORMANCE.” Michelin revealed its airless car tyre concept called UPTIS (Unique Puncture-Proof Tyre System), last year, that they call airless wheel structure technology. Michelin is partnering with GM to bring UPTIS to market as early as 2024.

Wat zijn de toekomstperspectieven voor banden?

Smithers nieuwste marktrapport ‘The Future of Global Tires to 2024’ voorspelt dat de waarde van de wereldwijde bandenmarkt zal stijgen van 239 miljard dollar in 2019 tot 280 miljard dollar in 2024, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 3,2%.

Wat is er nieuw in de bandentechnologie?

Een van de meest uitgebreide technologische innovaties van het moderne bandentijdperk is de runflat-bandentechnologie. Run-flat technologie stelt bestuurders die door een lekke of ingesneden band lucht verliezen in staat om ongeveer 50 mijl te rijden tegen 50 m.p.h. zodat ze een veilige locatie kunnen bereiken om de band te verwisselen.

Wie is ’s werelds grootste bandenproducent?

Bridgestone Corporation was in 2020 de grootste bandenfabrikant ter wereld, op basis van de inkomsten uit banden.

Worden banden nog steeds van rubber gemaakt?

Hoewel het ontwerp per product en fabrikant verschilt, bevat een gemiddelde band meer dan 100 afzonderlijke componenten. Banden kunnen bestaan uit natuurlijk rubber, synthetisch rubber, staal, nylon, silica (afkomstig van zand), polyester, roet, petroleum, enz.

Zullen de bandenprijzen in 2022 dalen?

Een aantal fabrikanten, waaronder Michelin, Bridgestone, Continental, Yokohama en Hankook, hebben allemaal al in 2022 prijsverhogingen aangekondigd. Gemiddeld stijgen de bandenprijzen met 25% tot 30% op jaarbasis.

Hoe gaat het met de bandenindustrie?

Uit gegevens van het nieuwe Smithers-rapport The Future of Global Tires to 2026 blijkt dat de totale verkoop in 2021 264,0 miljard dollar zal bedragen, met een totaal van 2,35 miljard geproduceerde banden. Dit betekent een opleving na een daling van 16,2 miljard dollar of 192 miljoen eenheden in 2020.

Zijn airless banden een goed idee?

Vanaf 2021 zijn airless banden niet populair bij hardcore off-roaders, omdat die voertuigen vaak lange afstanden moeten afleggen bij snelwegsnelheden. Ze zijn onstabiel, veroorzaken ernstige trillingen (ongemak voor de passagiers) en daardoor kunnen bestuurders de controle over het voertuig verliezen bij snelheden boven 80 km/u.

Waarom zijn airless banden goed?

Als luchtloze band vereist de Uptis geen regelmatig onderhoud en hoeven bestuurders zich geen zorgen te maken over lekke banden. Volgens Michelin hoeven Uptis-banden zelfs niet te worden geroteerd. De band, die 100 procent duurzaam en 3-D geprint is, zit op een aluminium wiel.

Hoe lang gaan airless banden mee?

Bestuurders moeten de banden na maximaal vijf jaar controleren. De airless band zou ongeveer drie keer zo lang meegaan als conventionele banden.

Welk land maakt de meeste banden?

Zhongce Rubber is de grootste bandenfabrikant in China, gevolgd door Linglong Tire.
De grootste bandenfabrikanten ter wereld. (Ranglijst 2021)

Rank Bedrijf Land
#1 Michelin Frankrijk
#2 Bridgestone Japan
#3 Continental Duitsland
#4 Goodyear Verenigde Staten

.

Welk bedrijf verkoopt de meeste banden?

Hoewel je zou denken dat deze prijs naar een van de banden gaat die je vaak op de weg ziet, zoals Bridgestone of Goodyear, is het misschien een verrassing te weten dat het eigenlijk LEGO Group is. Dat klopt, de Guinness World Record houder voor “grootste bandenproducent per jaar” gaat naar LEGO.

Zullen de bandenprijzen weer dalen?

Banden zijn een van de duurste wagenparkkosten en het ziet ernaar uit dat de prijzen in 2022 zullen blijven stijgen. De bandenprijzen zijn in 2021 herhaaldelijk gestegen en dit jaar zal het volgens de fabrikanten niet veel beter gaan.

Welke maand is de beste tijd om banden te kopen?

En hier is het geheim: koop uw banden in oktober of april om het meeste te besparen op uw nieuwe set wielen. Banden worden in oktober verkocht om consumenten aan te moedigen vóór de winter te kopen en in april, wanneer het weer warm genoeg wordt om aan uitstapjes en plezierritjes te denken.

Is er een bandentekort op komst?

Toekomstige banden met geweldige functies – Michelin …

Is er veel vraag naar banden?

Toegenomen vraag naar high-performance banden
De markt voor high-performance autobanden zal tijdens de voorspellingsperiode naar verwachting sterk groeien.

Hoe groot is de bandenindustrie?

Tire Manufacturing in the US – Market Size 2005-2028

$22.2bn Tire Manufacturing in the US Market Size in 2022
-0. 3% Tire Manufacturing in the US Annualized Market Size Growth 2017-2022
Koop dit rapport of een lidmaatschap om onze gegevens voor deze industrie te ontsluiten. Tire Manufacturing in the US Market Size Growth 2022-2028

Hoeveel banden worden er per jaar verkocht?

Volgens de Rubber Manufacturers Association, een handelsgroep van de bandenindustrie, worden jaarlijks naar schatting 30 miljoen gebruikte banden aan automobilisten verkocht. Dat is bijna 10 procent van de 318 miljoen nieuwe banden die jaarlijks in de VS worden verkocht.

Wat is de bandenindustrie?

De bandenindustrie produceert vliegtuig- en motorvoertuigenbanden, binnenbanden en bandenreparatiemateriaal.

Hoeveel bandenfabrieken zijn er in de wereld?

Luchtbanden worden vervaardigd volgens relatief gestandaardiseerde processen en machines, in ongeveer 455 bandenfabrieken in de wereld. Met een jaarlijkse productie van meer dan 1 miljard banden wereldwijd is de bandenindustrie een belangrijke verbruiker van natuurrubber.

Welke staat produceert de meeste banden?

South Carolina blijft de nummer 1 bandenproducerende staat met een geschatte dagelijkse bandenproductiecapaciteit van ongeveer 133.000 eenheden. Oklahoma bezet de tweede plaats met 88.000 eenheden, voor North Carolina met 74.000 eenheden.