Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Omzetten van 7-speed cassette naar 4 versnellingen

6 min read

Gevraagd door: Danielle Caceres

Hoe kan ik mijn 7-speed cassette upgraden?

Citaat uit de video: Nu hier's een voorbeeld van een wiel dat niet kon worden bijgewerkt. Voorbij. Zeven. Dus verwijder ik'de borgring die er al ooit los is geweest bij het verwijderen van de cassette. Er zit helemaal geen spacer onder.

Kan een 7-speed cassette worden vervangen door een 10-speed cassette?

Beknopt antwoord: Als je een 7-speed specifieke naaf hebt, kun je er geen 10-speed cassette op monteren omdat de naaf te kort is. Als de naaf niet specifiek voor 7 versnellingen is, maar voor meer snelheden is ontworpen, kun je er wel een 10-speed cassette op monteren.

Kan een 7-speed worden omgezet in 9-speed?

Een wiel met 7 versnellingen omzetten naar 9 versnellingen
Het tandwiel van het wiel met 9 versnellingen heeft dezelfde hoogte als dat van het wiel met 8 versnellingen, dus het kan op dezelfde manier als bij het wiel met 8 versnellingen worden geconverteerd naar 9 versnellingen.

Kun je een 9-speed cassette op een 7-speed naaf zetten?

7-speed naven accepteren normaal gesproken geen 8-, 9- of 10-speed cassettes zonder aanpassing. Klik hier voor details. 7-speed cassettes passen prima op 8- en 9-speed (en de meeste 10-speed) naven als je een 4,5 mm spacer op de body plaatst vóór de cassette. Klik hier voor details.

Kan ik mijn 7 speed opwaarderen naar 10 speed?

Ja, in de meeste gevallen is deze upgrade mogelijk, zonder dat de behuizing van de achterwielnaaf hoeft te worden vervangen, u hoeft alleen de ketting en de versnellingsbak te vervangen en uw achterderailleur opnieuw af te stellen; bij een upgrade naar een cassette met een superhoge overbrengingsverhouding kan het nodig zijn de achterderailleur volledig te vervangen door een nieuwe met een bredere kooi.

Is 7 versnellingen genoeg op een fiets?

De 7 versnellingen voldoen voor de meeste rijders, en daarom kiezen veel mensen voor de langzamere optie. Omdat er minder versnellingen zijn en de constructie van de fiets minder gecompliceerd is, zijn fietsen met 7 versnellingen vaak goedkoper dan die met 21 versnellingen. Maar voordat u kiest voor het meer betaalbare model, moet u uw rijstijl in overweging nemen.

Kan ik een 10-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

Nee, dat kan niet. Een fiets met een 7-speed cassette wordt ook geleverd met een 7-speed shifter en een ketting die compatibel is met 7-speed cassettes. Dit maakt het onmogelijk voor een 10-speed derailleur om erop te werken. Dit komt omdat een 7-speed shifter en een 10-speed derailleur verschillende trekverhoudingen hebben.

Past een 12-speed cassette op een 7-speed naaf?

Helaas niet, in old school 7 speed vrije naven past geen cassette zo groot als 12 speed. Als je voor eagle gaat en vooral als je de kleinste 10 tand wilt en niet de 11 tot 50, zul je een wiel op maat moeten laten bouwen. Als je gewoon een groot bereik wilt, zijn er nu veel meer opties op de markt.

Kun je de grootte van de cassette veranderen?

Ja, dat kan. Als een kleinere cassette meer bij je behoeften en terrein past, is er geen reden waarom je die niet op je fiets kunt zetten. Het heeft geen enkele invloed op de werking van je fiets of aandrijving en het schakelen zal niet anders zijn.

Kan ik een 8-speed cassette op een 7-speed wiel zetten?

Kun je een 8sp cassette op een 7sp cassette gebruiken? Zeker, gewoon het kleine tandwiel weglaten, een dunne spacer toevoegen aan de achterkant van de cassette om de resulterende kleine speling op te vangen (al dan niet nodig afhankelijk van de cassette die je gebruikt – mijn ervaring is met het 11t tandwiel van een 11-28 8sp XT cassette).

Kan ik een 8 speed ketting gebruiken op een 7 speed cassette?

Een 7,1 mm brede ketting met 8 versnellingen* past op alle andere systemen (5, 6 en 7 versnellingen). Shimano, SRAM en Campagnolo gebruiken allemaal dezelfde ketting met 8 versnellingen.

Kan ik een 8-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

8 speed shifter en cassette, 7 speed derailleur? Het komt wel goed. Er is geen “waarschijnlijk” aan. 6-, 7- en 8-speed versnellingen zijn allemaal compatibel qua kettingbreedte.

Hoe verhoog ik mijn fietssnelheid?

BikeRadar’s tips om uw gemiddelde snelheid te verbeteren

  1. Meer trappen. Weten wanneer je moet trappen is een belangrijke vaardigheid. …
  2. Rem minder. Door snel bochten te leren nemen, kunt u de gemiddelde snelheid verhogen. …
  3. Rijd in een groep. …
  4. Werk aan je cadans. …
  5. Krijg meer aero. …
  6. Gebruik de versnellingen van je fiets efficiënter. …
  7. Bijhouden. …
  8. Train binnen.

Zijn Shimano tandwielen uitwisselbaar?

SRAM- en Shimano-cassettes, zowel voor racefietsen als mountainbikes, zijn onderling uitwisselbaar omdat de afstand tussen de tandwielen dezelfde is.

Hoe weet ik welke snelheid mijn cassette heeft?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets zetten?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Kan ik een 8-speed ketting gebruiken op een 7-speed cassette?

Een 7,1 mm brede ketting met 8 versnellingen* past op alle andere systemen (5, 6 en 7 versnellingen). Shimano, SRAM en Campagnolo gebruiken allemaal dezelfde ketting met 8 versnellingen.

Kun je een 7-speed derailleur gebruiken op een 8-speed cassette?

Ja, het zal werken.

Kan ik een 7-speed shifter gebruiken met een 8-speed cassette?

De conclusie is dat je een 8sp cassette kunt gebruiken met een 7sp shifter en verwachten dat deze foutloos indexeert. Je kunt ook een 7sp cassette op een 8sp naaf zetten door er een 12t of 13t tandwiel van een oude cassette achter te zetten, zolang de klinknagels niet in de weg zitten.

Hoe weet ik welke snelheid mijn cassette heeft?

Geregistreerd. De cijfers geven het aantal tanden van het kleinste en grootste tandwiel aan, dus een 12-28 cassette heeft een 12-tands klein tandwiel en een 28-tands groot tandwiel. Het kleinste tandwiel is je hoogste versnelling (hoge snelheden) en het grootste is je laagste (laagste snelheden).

Kan ik mijn 8-speed veranderen in een 10-speed?

Een 8-versnellingswiel omzetten in een 10-versnellingswiel
Het is dus mogelijk om een 8-speed wiel om te zetten in een 10-speed wiel door de hoogte aan te passen met een in de handel verkrijgbare Shimano spacer van 1,0 mm aan de lage kant.