3 min read

Wat is een correcte schouderduw?

Een schouderduw en een duw of duwen met de schouder zijn twee verschillende disciplines. Met de schouderduw wordt bedoeld, het schouder tegen schouder duwen, met de ogen gericht op de bal, waarbij beide spelers de bal kunnen spelen. De bal moet namelijk binnen het bereik zijn van de spelers.

Hoe lang speelt onder 10?

Onder 10: 2 x 25 minuten. De time-out vindt plaats halverwege iedere helft (tijdens een neutrale spelsituatie zoals een achterbal of uitbal). De time-out duurt maximaal twee minuten en biedt de trainer de mogelijkheid kort terug te blikken, tips mee te geven en de spelers te stimuleren.

Hoe neem je de aftrap bij voetbal?

» Alle spelers staan op de eigen speelhelft. » Alle tegenstanders bevinden zich buiten de middencirkel totdat de aftrap is genomen. » De bal moet stilliggen op de middenstip. » De scheidsrechter geeft een fluitsignaal. » De bal is in het spel als deze naar voren is getrapt. » De speler die de aftrap neemt mag de bal …

Hoe moet je tossen?

De toss is een simpele lotingsprocedure waarbij er een muntstuk in de lucht wordt gegooid. De scheidsrechter vangt vervolgens de munt op en legt deze op zijn hand. Vervolgens kan de muntkant of de kopkant bovenop liggen. De aanvoerder die het juiste antwoord heeft geraden mag de speelhelft kiezen.

Hoe moet je je Spelregelbewijs halen?

Om het spelregelbewijs te halen, log je in met je KNVB account via de website van Voetbalmasterz. Heb je nog geen KNVB account? Via Voetbalmasterz kun je je registreren om een account aan te maken. Voetbalmasterz Klik hier om in te loggen, of een account aan te maken.

Welke kaarten kun je aan teambegeleiders geven?

Kaart voor teambegeleider

Ook een teambegeleider kan een groene, gele of rode kaart krijgen. Bij een gele kaart mag men ten minste 10 minuten geen aanwijzingen geven aan het team en moet de begeleider buiten de omheining gaan staan. Bij een rode kaart moet hij bij het veld weggaan.

Hoe lang speelt onder 11?

De speeltijd bedraagt 2 x 30 minuten. Per helft vindt er na 15 minuten een time-out plaats van maximaal 2 minuten.

Wat is de lengte van een voetbalveld?

Maximale afmetingen voetbalveld

De ‘achterlijn’ heeft een maximale breedte van 69 meter. De internationale afmetingen voor een voetbalveld zijn 105 x 68 meter, net onder de maximale afmetingen die door de KNVB worden gehanteerd.

Wat is een toss sport?

[Eng.], m., opgooi, het werpen van kruis of munt, m.n. bij een sportwedstrijd om uit te maken wie begint en in welke richting men zal spelen.

Waarom tossen bij voetbal?

Toss (regel 8: Het begin en de hervatting van het spel)

Het team dat de toss wint kiest welk doel het in de eerste helft verdedigt of om de aftrap te nemen. Kiest de tosswinnaar voor een doel, dan trapt het andere team de wedstrijd af.