Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Kan O Worms een wormenboerderij opzetten?

4 min read

Wat zit er in percolaat?

Percolaat is het lekvocht uit keukenafval dat in een wormenbak verzameld wordt. Het is een licht basische vloeistof, geurloos, bruin en donker van kleur.

Wat kost Wormenmest?

Vergelijkbare producten

Omschrijving Verkoopprijs incl. BTW
SUPERVEENCOMPOST, LOSGESTORT € 41,75 per m³ Productnummer 522600
GROENCOMPOST 0-20 MM, LOSGESTORT € 22,50 per m³ Productnummer 522000
GECOMPOSTEERDE ORGANISCHE CHAMPIGNONMEST, LOSGESTORT € 21,80 per m³ Productnummer 526000

Hoe start je een wormenbak op?

Breng een laag van 5 cm aan bestaande uit stro, loofhoutsnippers of fijne, dorre in stukken gesneden stengels van planten. Daarboven komt een laag halfverteerde compost met een paar honderd compostwormen van een goed werkend compostvat of compostbak. Hierop leg je een laag van 5 cm vers keukenafval.

Waar kan ik wormen kopen?

Wormen online kopen

Bestel de compostwormen eenvoudig online of per telefoon bij Wormenkwekerij Wasse in Drenthe of een andere wormenkweker, je krijgt ze per post thuisbezorgd.

Welke mineralen zitten er in Lavameel?

Lavameel is de fijn gemalen poeder van lavagesteente, afkomstig uit het Eiffelgebied. Dit gesteentemeel bevat een hoge concentratie aan silicium of kiezelzuur maar daarnaast ook calcium, fosfor, magnesium en kleimineralen. Een andere zeer belangrijke factor is het hoog gehalte aan vele sporenelementen.

Wat mag er allemaal op de composthoop?

Wat mag er op de composthoop

  • Groente- en fruitresten.
  • Oogstresten.
  • Plantresten.
  • Bladafval*
  • Grasmaaisel*
  • Snoei- en haagafval.
  • Fijngemaakt hout en takken.
  • Versnipperde eierschalen.

Hoeveel Wormenmest per m2?

Hoeveel wormenpoep heb je nodig? Reken op 1 à 10 liter per m2 voor een groententuin,en 1 à 5 liter per m2 voor een siertuin. Afhankelijk van de kwaliteit van de bodem. Wormenpoep is de ideale bodemverbeteraar en bemester, zie ook het artikel in de FAQ.

Hoe Wormencompost gebruiken?

Wormenmest kan op verschillende gebieden worden toegepast: Als bodemverbeteraar: jaarlijks toepassen in de groententuin of siertuin om humus op te bouwen en de bodem te voorzien van micro-organismen. In een dunne laag uitstrooien op de oppervlakte à rato van 1 liter per 2 tot 5 m². Niet in de grond inwerken.

Hoe moet je Lavameel gebruiken?

Hoe gebruik je Lavameel? Lavameel kan net als kalk over de tuin en gazon worden gestrooid. Het best na de middag op een regenachtige/bewolkte dag, dit om verbranding op blad te voorkomen. Na de lavameel gift kan wormenmest toe worden gevoegd of water zodat de lavameel niet weg waait.

Wat kost een kilo wormen?

De wormen zelf kosten 27,50 euro per kilo. Je hebt dan ongeveer 4500 wormen.

Hoe kom ik aan wormen in de tuin?

Strooi je wormenmest in je tuinaarde, dan draag je water naar de zee. In een gemiddelde tuingrond krioelen honderden wormen per kubieke meter. Die krijgen de slappe lach als ze je met een zak wormenmest zien aankomen. Die tuinwormen produceren namelijk met z’n allen meer poep dan een schap vol wormenmest-zakken.

Kan je regenwormen kopen?

De regenwormen zijn verpakt in een geweven zak. Afhankelijk van uw bestelling is de inhoud van deze zak 1 kg, 2,5 kg of 5 kg regenwormen. Per kilo zijn het ongeveer 800 regenwormen.

Wat kost een kilo regenwormen?

Regenwormen Levende insecten

Omschrijving incl. BTW
Dendrobena’s, doosje 15-20 stuks #13940 € 1,95
Dendrobena’s verpakt per 1 kg #13941 € 31,65

Waarom een Wormentoren?

Een wormentoren of wormenhotel is eenvoudig in gebruik. De wormen verteren uw GFT afval en zetten dit om in compost. Deze compost kunt u gebruiken in uw eigen tuin, als bodemverbeteraar. De wormentoren bestaat uit een stapel compostringen, met daaronder een opvangbak voor het vrijkomende vocht.

Welke wormen voor tuin?

Een voorbeeld van een anekische soort is de Lumbricus terrestris ook wel bekend als de gewone regenworm, dendra of dauwworm. De verschillende soorten regenwormen spelen een belangrijke rol in het verbeteren van de bodemstructuur, ook wel bodemverbetering of grondverbetering.

Waar vind je de meeste wormen?

Wormen leven en werken het liefst in het duister. Tot aan het grondwater is hun werkterrein. Gangen tot een diepte van wel twee meter zijn geen uitzondering. Het meeste voedsel is in de bovenlaag van de bodem te vinden, dus daar houden ze zich ook het meeste op.

Wat voor soorten wormen zijn er?

Wormen zijn een informele groep van dieren die meer dan 25.000 soorten telt. Bekende stammen van wormen zijn de ringwormen (Annelida), de platwormen (Platyhelminthes) en de snoerwormen (Nemertea).