juli 5, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel stroom trekt een 24v trollingmotor?

4 min read

Hoe lang varen met 105ah accu?

Bij deze motor gebruikt u bijvoorbeeld de VMF VDC31M dit is een accu van 12 volt en 105ah deze accu mag u maximaal 75% ontladen en peukert effect 75ah. Wanneer u dus vol gas zou varen heeft u een vaartijd van 75 / 50 = 1,5 uur varen.

Hoe lang varen met lithium accu?

Wij raden je daarom een 12V lithium accu aan met een accucapaciteit van 110AH om 4 uur op half gas te varen. Rekening houdend met de verschillende dieptes van ontlading per accu heb je of een 12V lood accu van 220AH, een AGM accu van 160AH of een gel accu van 140AH nodig.

Wat voor accu voor fluistermotor?

Voor alle 12 Volt fluistermotoren heeft u een accu uit de AV-lijn (de blauwe accu’s) tussen de 35 en 190Ah nodig. > Voor alle 24 Volt motoren heeft u een witte accu, de 24V50Ah, de 24V70Ah of de 24V100Ah, nodig.

Hoeveel vermogen buitenboordmotor?

Vermogen en het gewicht

Aantal personen Vermogen van de rubberboot (PK)
2 personen Minimaal 2,5 PK buitenboordmotor
3 personen Minimaal 4-5 PK buitenboordmotor
4 personen Minimaal 10 PK buitenboordmotor
5 personen Minimaal 15 PK buitenboordmotor

Waarom accubak boot?

Een Accubak helpt om corrosie aan de accu tegen te gaan, ook helpt het tegen andere invloeden buiten af. Bijvoorbeeld wanneer een boot bijvoorbeeld door regenval water maakt, of een voertuig dat te diep door een doorwaarding gaat.

Wat is de beste accu voor een boot?

Kies dan een start accu voor jouw boot. Heb je een kruiser of zeilboot, waarin elektronishe apparatuur en verlichting wordt gebruikt zonder dat de motor draait? Kies dan een Semi-Tractie accu. Als je langere perioden op reis gaat met jouw boot, zonder dat je de accu kunt opladen, kies je voor een Deep Cycle accu.

Hoe lang kun je varen met elektrische motor?

Alhoewel dit afhangt van de grote van de brandstoftank kunnen benzinemotoren over het algemeen toch langer varen. Dit komt omdat elektromotoren afhankelijk zijn van een beperkte accucapaciteit. Wel kan je met de meeste elektromotoren (mits je de juiste accu hebt) gemakkelijk 4-5 uur varen op halfgas.

Hoe lang varen met elektrische sloep?

Voordelen. Schoon: Een elektrische sloep is beter voor het milieu: er wordt geen CO2 uitgestoten door de motor. Goedkoper in onderhoud: De elektromotor heeft minder onderhoud nodig dan een verbrandingsmotor. Bereik: onder normale omstandigheden en met het juiste accupakket, kun je tussen de 6 en 10 uur varen.

Wat is de beste elektrische buitenboordmotor?

De Torqeedo Travel 1103 C is de beste keuze aangezien deze elektromotor een lange vaartijd heeft, erg licht is en je de mogelijkheid hebt om extra accessoires aan te schaffen. Voordelen op een rij: Complete vaarset met accu en lader zodat je direct kunt varen.

Hoe hard ga je met 6 pk?

Heb je een klein rubberbootje met 6 pk dan is een vaarbewijs verplicht, deze gaat sneller dan 20 km/h. Wanneer je op je vrije dag; of in de vakantie een eindje wilt gaan varen dan moet je in veel gevallen een vaarbewijs op zak hebben.

Hoe hard ga je met 4 pk?

Uit onderzoek is gebleken dat je met een motor met een maximaal vermogen van 4 pk meestal binnen de 20 kilometer per uur blijft. Met een boot met een vermogen van 6 pk of meer is de kans groter dat je harder vaart.

Hoe hard gaat een boot met 15 pk?

Dat komt omdat het binnenvaartpolitiereglement niet spreekt over het aantal kilowatt (kW) van de motor, maar van de maximaal haalbare snelheid van de boot. Deze is zonder vaarbewijs 20 km per uur.

Hoe hard gaat een 9.9 pk boot?

Hoe snel gaat 9.9 PK? Ongeveer 33 km/uur, de snelheid is afhankelijk van veel factoren.

Hoe hard gaat 9.9 pk?

Hoe snel is 9.9 pk? Ongeveer 33 km/uur, de snelheid is afhankelijk van veel factoren.

Hoeveel pk mag je als je 15 bent?

Met hoeveel pk mag je varen zonder vaarbewijs? Op deze vraag kun je niet 1, 2, 3 een antwoord geven. Dat komt omdat het binnenvaartpolitiereglement niet spreekt over het aantal kilowatt (kW) van de motor, maar van de maximaal haalbare snelheid van de boot. Deze is zonder vaarbewijs 20 km per uur.

Hoeveel pk per leeftijd?

Hoeveel pk/kW je maximaal kunt verzekeren, verschilt per verzekeringsmaatschappij. Over het algemeen kun je als 18- tot 24-jarige bestuurder auto’s tot 100 kW oftewel 136 pk vermogen verzekeren.

Hoeveel pk motor mag je hebben zonder vaarbewijs?

Als u wilt weten of u een vaarbewijs nodig heeft, hoeft u niet te kijken naar het aantal PK van uw boot. Dit speelt namelijk geen rol. Er wordt wel gekeken naar de maximale snelheid van de boot. Als een motorboot sneller kan varen dan 20 km/u is het een snelle motorboot en heeft u een vaarbewijs nodig.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl