Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel kost een sportveld in de achtertuin?

4 min read

Voetbal kunstgras

Prijs per stuk: €24,50
U heeft er nodig: 0 stuks
Prijs € 0,00

Wat kost de aanleg van een voetbalveld?

Het uiteindelijke kostenplaatje voor het veld bedroeg naar huidige maatstaven bijna €100.000,- excl. BTW. Dit bedrag kan in den lande nogal variëren gezien het feit dat de prijzen voor zand regionaal kunnen verschillen.

Hoe duur is een hockey veld?

De kosten liggen tussen de € 55.000 en € 65.000. Een zandingestrooid veld gaat zo’n 13 tot 15 jaar mee. Semi-watervelden tussen de € 95.000 en € 105.000 kosten? De gemiddelde levensduur voor dit veld bedraagt 11-12 jaar.

Wat kost 100 m2 kunstgras?

Kunstgras leggen á € 7,50 per m²

Aantal
0 m² tot 20 m²
21 m² tot 50 m²
51 m² tot 100
101 m² of meer m²

Wat kost kunstgras voor in de tuin?

Kosten kunstgras op oud terras of grasveld

Er zit verschil in kosten kunstgras wat de locatie betreft. Gemiddeld ben je voor kunstgras leggen prijzen tussen de €8,50 per vierkante meter kwijt als je dit op een stuk doet waar je eerst ook grasveld had. De hovenier kan niet zomaar kunstgras aanleggen.

Wat kost een grasmat voetbal?

De nieuwe grasmat kan in een dag of vier hechten, zodat PSV voor het duel met Heracles (op zondag 6 maart) een goede mat heeft liggen. Daarover is uitvoerig overleg geweest met deskundigen. De kosten van de hele operatie? PSV legt ongeveer honderdduizend euro neer voor het nieuwe gras.

Hoeveel vierkante meter is een voetbalveld?

Het is dus minimaal 6400 m² en maximaal 7140 m² groot. Gemiddeld is dat 6770 m², dus een stuk minder dan een hectare. Voor degenen die in de lagere school niet zo goed opgelet hebben: een hectare is 10 000 m². Een hectare is bijgevolg ongeveer anderhalf voetbalveld.

Hoe duur is een waterveld hockey?

Hockeyclubs krijgen vurig gewenst waterveld; kosten zo’n 1,3 miljoen euro.

Waarom is het veld bij hockey nat?

Water is steeds voorhanden en biedt een stabiele ondergrond. In de winter kan het natuurlijk wel bevriezen. De bal op het waterveld rolt zeer gelijkmatig (afhankelijk van de hoeveelheid water op het veld: hoe meer, hoe trager de bal) en als je valt heb je geen brandwonden.

Waar is een hockeyveld van gemaakt?

Een waterveld is een kunstgrasmat die onder andere wordt gebruikt voor hockey. Het is gemaakt van zeer korte polyethyleenvezels. Het gebruik van zand is hierbij niet nodig. Voor gebruik als speelveld is het van belang dat er een laag water wordt aangebracht.

Wat kost 30 vierkante meter kunstgras?

Prijs

Kosten kunstgras Aankoop kunstgras Per m²
Budget 60 m² € 20/ m² € 2.750
Select 60 m² € 25/ m² € 3.050
Premium 60 m² 30/ m² € 3.350
Exclusief 60 m² € 35/ m² € 3.650

Wat kost 40m2 kunstgras?

Wat kost kunstgras per m²?

Product m²-prijs Zachtheid
Kunstgras Discovery € 29,95 4/5
Kunstgras Relax New € 32,95 5/5
Kunstgras Naturel | Meest realistisch € 34,95 5/5
Kunstgras Excellence €39,95 5/5

Wat is goedkoper kunstgras of tegels?

Kunstgras is een investering voor de toekomst. U verwacht het misschien niet, maar kunstgras is uiteindelijk goedkoper dan natuurgras. Dit heeft alles te maken met de lange levensduur én u bespaart tevens op onderhoudskosten.

Wat zijn de nadelen van kunstgras?

Waarom geen kunstgras, de nadelen:

  • Het is duurder in aanschaf en aanleg dan een gewoon gazon. …
  • Kunstgras belast het milieu meer dan echt gras.
  • Bij kunstgras in de schaduw kun je nog steeds last hebben van algen en mos. …
  • Kunstgras kun je platlopen en voelt niet lekker aan je voeten.

Waar kan ik goedkoop kunstgras kopen?

Het goedkoopste kunstgras bestelt ubij de Kunstgrasconcurrent. Wij leveren namelijk goedkoop kunstgrasvan zeer goede kwaliteit. Kwalitatief hoogwaardig kunstgras hoeft niet duur te zijn. Zo hebben wij altijd kunstgras aanbiedingen, kunstgras coupons en verschillende soorten goedkoop kunstgras op voorraad.

Hoe lang mag je niet op kunstgras lopen?

Als de banen verlijmd zijn, mag het kunstgras niet direct belast worden. Laat dit minimaal 1 uur rusten. Wij raden aan om een plank met verzwaring over de naad te leggen, zodat de banen goed in de lijmband gedrukt worden.

Hoe blijft kunstgras goed liggen?

Op de hoeken van het kunstgras kunt de kunstgrashaken er in slaan met een hamer of achterkant van het mes. Hierdoor blijft het kunstgras beter op haar plek liggen en waait het niet weg. Daarnaast is het voor kinderen of huisdieren lastiger om het kunstgras op te tillen.

Kun je stoelen op kunstgras zetten?

Het mooie van kunstgrasmatten die je op het terras neerlegt, is het feit dat je er gerust een stoel, tafels en andere spullen op kunt zetten. Je hoeft niet bang te dat zijn de kunstgrasmat beschadigd raakt. De grasmat is namelijk goed bestand tegen gewicht en bewegende objecten als schuivende stoelen.