Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel kost een nieuwe gas golfkar?

2 min read

Wat is de prijs van een golfkar?

Wat kost een golfkar? De prijs van een golfkar is sterk afhankelijk van de wensen van de gebruiker. De goedkoopste golfkarretjes beginnen bij € 6.500 voor een kleine golfkar met laadruimte, tot € 25.000 een krachtige elektrische trekker met een hoog laad- en trekvermogen.

Hoe snel gaat een golfkar?

De maximum snelheid voor de golfkar met kenteken is in de meeste gevallen 45 km/uur, sneller is niet mogelijk. De meeste golfkarren zonder kenteken rijden niet harder dan 25 km/uur.

Hoe breed is een golfkarretje?

D-Line DV-Golf Golfkar

Motor / Prestaties
Breedte: 1160 mm
Hoogte: 1840 mm
Bodemvrijheid: 114 mm
Laadvermogen (met laadvloer optie): 150 kg

Wat kost een tweedehands golfkar?

Wat kost een gebruikte golfcart? Omdat er zoveel verschillende modellen golfkarren ligt de prijs van gebruikte golfkarren en elektrovoertuigen ruim genomen tussen de € 2.500 en de € 7.500.

Waar mag je met een golfkar rijden?

In Nederland kunnen alleen goedgekeurde electrocars op kenteken worden gezet en rijden op de openbare weg. Dit betekent dat een golfkar nooit op de openbare weg mag rijden. Als de electrocar wordt gebruikt voor personenvervoer buiten eigen terrein, geldt als restrictie dat er maximaal vier inzittenden mee mogen.

Hoeveel km met golfkar?

Met dit vervoermiddel wordt u ook nooit meer met vervelende parkeerproblemen geconfronteerd. Golfkarren worden elektrisch aangedreven en halen een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur. Ze zijn uitgerust met een opvallend krachtige motor. Dat is nodig om de soms venijnige heuvels te beklimmen.

Wat betekent L7e?

Quads zijn ingedeeld bij de categorie L-voertuigen, bedoeld om op de openbare weg te rijden. “Een quad kan afhankelijk van zijn gewicht, snelheid en cilinderinhoud ingedeeld worden onder de categorie L6e (lichte vierwieler) of L7e (zware vierwieler)”, laat de RDW in een reactie weten.

Hoe oud moet je zijn om in een golfkar te rijden?

De bestuurders van onze elektrische voertuigen of fluisterkarren moeten minimaal in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. In de praktijk betekent dit dat golfkarren worden verkocht of verhuurd aan personen van 23 jaar en ouder in het bezit van rijbewijs B.

Heeft een golfkar een kenteken nodig?

Sinds geldt een registratieplicht voor landbouwvoertuigen en overige voertuigen. Lees hier wat dit betekent voor voertuigen op golfbanen, waaronder golfkarren en paragolfers. Dit artikel wordt in de loop der tijd geactualiseerd.

Welk rijbewijs voor Goupil?

De Goupil rijdt namelijk maximaal 50 kilometer per uur. Ondanks die beperkte snelheid is er wel gewoon een B rijbewijs nodig voor de Goupil.