Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel calorieën zitten er in gekookte heilbot?

4 min read

1 stuk (120 gram) heilbot bevat:

Energie 174 kcal
Vet 7,8 g
– waarvan verzadigd 0,8 g
Koolhydraten 18 g
– waarvan suikers 4,3 g

Hoe gezond is heilbot?

Heilbot is een matig vette vis. Hij bevat een gezonde hoeveelheid vetten en heeft een gunstig effect op onze hart- en bloedvaten en werkt holesterolverlagend. Vis bevat ook veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Twee keer per week vis eten is ideaal voor de gezondheid.

Hoeveel calorieen zitten er in 100 gram gekookte aardappelen?

Er zitten 83 kilocalorieën in 1 opscheplepel (100 gram) gekookte aardappelen. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in ‘gekookte aardappelen‘? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.

Hoeveel calorieen in gekookte kabeljauw?

1 stukje (120 gram) kabeljauw, gekookt bevat:

Energie 126 kcal
Koolhydraten 1,2 g
– waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwit 27,6 g

Hoeveel kcal is een hele bloemkool?

1 opscheplepel (55 gram) bloemkool, gekookt bevat:

Energie 12 kcal
– waarvan suikers 0,7 g
Vezels 1,3 g
Eiwit 1 g
Zout 0,01 g

Hoe smaakt heilbot?

Heilbot is een witvis en mild van smaak. Ze combineert dan ook goed met verschillende ingrediënten en kan op veel verschillende manieren bereid worden. Heilbot is heerlijk wanneer ze gebakken is in de pan of gegrild, maar kan ook lekker worden gefrituurd.

Welke vis is niet gezond?

Roofvissen zoals zwaardvis, marlijn, snoekbaars, tonijn en haai zijn ook minder veilig. Dat komt doordat roofvissen aan het eind van de voedselketen zitten en andere dioxine houdende vissen eten. Deze vissen bevat vooral veel methylkwik. Tonijn bijvoorbeeld kunt u beter niet meer dan één keer per maand eten.

Hoeveel is 100 gram gekookte aardappelen?

Ongekookt-gekookt gewicht berekenen

Aardappelen: ongekookt 100 gram = gekookt 110 gram (x 1,1) Pasta: ongekookt 100 gram = gekookt 250 gram (x 2,5)

Hoe gezond zijn gekookte aardappelen?

Aardappelen bevatten vitamine C en vitamine B6, en in kleinere hoeveelheden ook andere B-vitamines. Daarnaast zit er in aardappelen kalium en in kleinere hoeveelheden ook calcium en fosfor. Tot slot zitten er ook bioactieve stoffen in aardappelen.

Hoe giftig is Solanine?

Voor een gemiddelde volwassene is 200 mg solanine schadelijk; de dubbele hoeveelheid kan zelfs dodelijk zijn. Aardappels bevatten gemiddeld 40 mg solanine per kg. Na het eten van meer dan 5 kilo aardappels in één keer kun je dus ziekteverschijnselen verwachten. Maar ook zonder solanine heb je dan al wel buikpijn.

Hoeveel kcal in 100 gram bloemkool?

Voedingswaardetabel van bloemkool per 100 gram:

Per 100 g / ml Bloemkool ADH*
kcal 25 1,25%
Kj 106 1,26%
Water (g) 91,8 4,59%
Eiwit (g) 1,9 3,39%

Hoeveel gram is een hele bloemkool?

Voor volwassenen is dat 250 gram, volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Is bloemkool goed voor je?

Is bloemkool gezond? Bloemkool rekenen we tot groente en past in een gezond voedingspatroon. Bloemkool bevat net als andere groentesoorten veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Er is niet één groente die in alle voedingsstoffen kan voorzien.

Is bloemkool goed om af te vallen?

Net zoals veel andere groentes, is bloemkool perfect als onderdeel van een afslankdieet. Ten eerste bevat het weinig calorieën, maar dat is zeker niet het enige punt om rekening mee te houden als je wilt afvallen. Het is namelijk ook belangrijk om te kijken naar wat een voedingsmiddel je te bieden heeft.

Is bloemkool goed voor de darmen?

Zo zou geregeld bloemkool eten hart- en vaatziekten verminderen, is bloemkool goed voor je darmflora en spijsvertering door het hoge gehalte aan vezels die het bevat en zou het eten van bloemkool verschillende ziektes tegengaan zoals de ziekte van Crohn, ontstekingen van het maag-darmkanaal, prikkelbaredarmsyndroom, …

Waar is rauwe bloemkool goed voor?

Een portie bevat 77% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Verder zit het vol vitamine K, proteïne, thiamine, riboflavine, niacine, magnesium, fosfor, vezels, vitamine B5 en B6, foliumzuur, kalium en mangaan. Daarnaast zitten er veel vezels in, wat ondersteunt bij een goede spijsvertering.

Is rauwe bloemkool slecht voor je?

Sommige mensen hebben er al last van als ze spruitjes gekookt eten, en rauw is het nog veel erger: van rauwe kool zoals boerenkool, broccoli, bloemkool en spruitjes ga je enorm scheten laten. Dat komt door specifieke suikers in de kool, die je darmen maar moeilijk kunnen verteren. Wees gewaarschuwd!

Kun je boerenkool ook rauw eten?

Ook rauw is boerenkool goed te eten. Als maaltijdsalade bijvoorbeeld. “Je kunt zoveel rauwe groenten aan de salade toevoegen als je maar wil”, aldus Drost. Zelf serveert ze de boerenkoolsalade graag met quinoa of parelgort.