Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe zeg je de score in volleybal?

3 min read

Hoe werkt de puntentelling bij volleybal?

Een set wordt gewonnen door het team dat als eerste 25 punten behaalt, met een voorsprong van ten minste twee punten. Bij een gelijke stand van 24-24 gaat het spel door tot er een verschil van twee punten is bereikt. De wedstrijd wordt gewonnen door het team dat als eerste drie sets wint.

Wat is de libero bij volleybal?

De libero mag iedere speler in de achterzone vervangen. De libero mag alleen als achterspeler optreden. De libero mag niet serveren en blokkeren. Hij mag alleen aanvallen als hij niet boven de netrand uitkomt.

Hoeveel bar moet er in een volleybal?

Soms staat de maximale toegestane luchtdruk/bar ook vermeld op de bal. Bij een handbal ligt de luchtdruk meestal rond de 0,4 bar. Een volleybal wordt opgepompt tot ongeveer 0,3-0,325 bar.

Hoe hoog staat een net gespannen bij volleybal?

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. Het net is tussen twee palen gespannen en bevindt zich op een bepaalde hoogte boven de grond. Deze hoogte is 2,43 m voor heren en 2,24 m voor dames.

Hoeveel minuten duurt een volleybalwedstrijd?

Dat kan dus betekenen dat een set klaar is bij 21-2, maar dat kan ook pas bij 35-33. Bij een 1-1 stand wordt er een beslissende derde set tot de 15 gespeeld. Ook deze moet met twee punten verschil worden gewonnen. Gemiddeld genomen duurt een beachvolleybalwedstrijd 45 tot 90 minuten.

Hoe hoog springt een volleyballer?

De Pool Bartosz Kurek raakt aan 3,75m. Voor de Duitser G. Grözer is de recordhoogte 3,74m. Twee andere gewezen Cubanen, nl. de tot Italiaan genaturaliseerde Osmany Juantorena en de tot Braziliaan genaturaliseerde Joandy Leal raken aan 3,67m.

Wat is een voetfout bij volleybal?

Geen bal in de buurt. Analoog aan netsituaties. Als je met je voet(en) onder het net door in de speelruimte van de tegenstander komt (je voet(en) blij(ft)(ven) boven het speelveld “zweven”) en je hindert verder niemand. X Geen hinderen Geen speelveld geraakt.

Wat houdt een rode kaart in bij volleybal?

Bijvoorbeeld: iemand zegt een drie- of vierletterwoord tegen een van de officials. Daar móét een sanctie op volgen. Dat is een “rode kaart” als de 1e scheidsrechter vindt dat dit “onbehoorlijk gedrag” is en een “rode en gele kaart in één hand” als de 1e scheidsrechter vindt dat dit “beledigend gedrag” is.

Wat is een libero?

betekenis & definitie. [lt., van Lat. liber = vrij] (voetbal) vrije verdediger, laatste verdediger vóór de doelman, vroeger ook wel ausputzer (Du.) genoemd.

Waarom geen libero meer?

In dit systeem is de libero een extreem verdedigende speler, die vooral rond zijn eigen achterlijn te vinden is. Vandaag de dag wordt er in het profvoetbal echter amper gebruikgemaakt van libero’s, omdat de positie veel risico’s met zich meebrengt.

Welke positie is libero?

De libero is de speler in het veld met ‘het andere shirtje’. Deze speler mag alleen in de achterste drie posities van het volleybalveld komen (en dus niet aan het net). De voornaamste taak van de libero is de passing en de verdediging.

Waar staat de voorstopper?

De voorstopper is in een voetbalteam de verdediger die tegenover de spits van de tegenpartij staat. Vaak is de voorstopper lang en een goede kopper, hetgeen voordeel oplevert bij hoge voorzetten en hoekschoppen. Hierdoor kan hij of zij de spits het scoren bemoeilijken.

Welke positie is RW?

Afkortingen

Positie Afkorting NL Afkorting ENG
Rechter Middenvelder RM RM (Right Midfielder)
Aanvallende Middenvelder AM AM (Attacking Midfielder)
Rechtsbuiten RB RW (Right Winger)
Linksbuiten LB LW (Left Winger)

Waar staat een verdediger?

Op welke posities kan je staan in het voetbalveld?

• Keeper.
  • Linksback = links in de verdediging.
  • Linker centrale verdediger = in het midden van de verdediging aan de linkerkant.
  • Rechter centrale verdediger = in het midden van de verdediging aan de rechterkant.
  • Rechtsback = rechts in de verdediging.