Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe vaak heeft LeBron James een fout gemaakt in een NBA wedstrijd?

2 min read

Wat is de voornaam van LeBron James?

LeBron Raymone James (Akron (Ohio), 30 december 1984) is een Amerikaans professioneel basketballer die momenteel speelt bij de Los Angeles Lakers als small-forward in de NBA.

Welk nummer heeft LeBron?

First look: LeBron James will change his Lakers jersey number to No. 6 next season after donning the number in his new movie “Space Jam: A New Legacy.”

Welke ploeg speelt LeBron James?

Het contract van LeBron James bij Los Angeles Lakers loopt tot en met 2023. Zijn zoon komt een jaar later in aanmerking voor promotie naar de NBA. James werd vier keer kampioen in de NBA, met Miami Heat (), Cleveland Cavaliers (2016) en de Lakers (2020).

Hoe heet de hoogste Amerikaanse basketbalcompetitie waarin LeBron James actief is?

Los Angeles Lakers heeft de titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA binnengesleept.

Wat is de afkorting van NBA?

National Basketball Association, de hoogste basketbalcompetitie van de Verenigde Staten.

Hoe kom je in de NBA?

Selectie voorwaarden. De spelers moeten tijdens het kalenderjaar van de draft minstens 19 jaar oud zijn, en een speler die aan een Amerikaanse middelbare school basketbal heeft kunnen spelen, moet ook al minstens één jaar weg zijn van High School.

Hoeveel Nederlanders hebben in de NBA gespeeld?

Tot op heden zijn er zes Nederlandse spelers actief geweest in de NBA. Verder zijn er ook enkele spelers die wel gedraft zijn maar die nooit een minuut in de NBA gespeeld hebben.

Wat is de best betaalde Nederlandse basketballer ooit?

Rik Smits (Eindhoven, 23 augustus 1966) is een Nederlands voormalig basketballer, van in dienst van de Indiana Pacers. Hij werd de best betaalde Nederlandse profsporter aller tijden met een geschat vermogen van meer dan 125 miljoen dollar.