mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe schop je een dubbele korf?

4 min read

Hoe monteer je een Voerkorf?

Vaak vind je in het midden een speld waar de voerkorf aan kan worden bevestigd. Hoekafhouders zijn erg gemakkelijk in gebruik. Je steekt de hoofdlijn door de hoekafhouder en knoopt hem vervolgens aan een kleine speldwartel. Aan deze speldwartel kun je daarna eenvoudig het lusje van je onderlijn vastmaken.

Hoe moet ik vissen met een Voerkorf?

Met de voerkorf breng je elke worp weer een verse lading voer en aas op de stek. Bouw de stek op door vier of vijf korven voer (zonder onderlijn) op de stek te werpen. Na het afzinken trek je ze met een flinke ruk leeg. Dan ga je vissen met een gevulde voerkorf en een onderlijn met aas.

Hoe lang moet een feeder onderlijn zijn?

Zoals reeds gezegd is 60 cm een veelgebruikte lengte. Krijgt u tijdens het feederen veel missers of bijt de vis erg voorzichtig, dan is het handig om een langere onderlijn te gebruiken (80 à 100 cm). Is de vis gulzig en wordt de haak steeds geslikt, gebruik dan een kortere onderlijn (30 cm).

Hoe maak je een feeder onderlijn?

Om de zijlijn te maken, knoop je eerst een lus in de hoofdlijn die voldoende groot is, waarna je de lus openknipt. Aan het korte eind komt een wartel met daaraan de voerkorf, aan het langere eind komt de onderlijn. Deze kan je bevestigen met bv een dubbele grimmerknoop of gebruik maken van een mini wartel.

Hoe maak je een feeder montage?

Knopen en montages

 1. Maak een lus met een doorsnede van circa 30 centimeter. Twee keer doorhalen, zoals op de tekening.
 2. Knip de lus op zo’n 20 centimeter van de knoop open.
 3. Met een halve bloedknoop bevestig je een speldwartel aan het korte uiteinde. Hiermee kun je snel en gemakkelijk van voerkorf wisselen.

Wat is de beste Feeder montage?

De zijlijnmontage

Bij het feedervissen op kleinere vis geeft Michael de voorkeur aan een montage met een vaste zijlijn. De zijlijn maakt hij door het uiteinde van de lijn dubbel te nemen, waarbij hij de lijn simpelweg in elkaar twist.

Welk gewicht Voerkorf?

-> Wanneer gebruik je welke voerkorf. – Op kleinere en niet stromende wateren gebruik je een snelle ronde open gaas voerkorf met een gewicht van 40 tot 50 gram. – Bij licht, stromend water of bij middelmatige diepte gebruik je een ronde korf met een gewicht van 70 tot 80 gram.

Hoe diep moet je vissen op brasem?

In bijna alle stilstaande en langzaam stromende wateren komt hij voor. Ze zoeken het liefst een modderige bodem op, waarin ze naar voedsel kunnen wroeten. De brasem heeft een voorkeur voor wat dieper water, maar is zeker in het voorjaar ook in ondiep water te vangen.

Wat heb je nodig om te feedervissen?

Dit heb je nodig

 1. DE JEUGDVISPAS. Om in Nederland te vissen heb je meestal een jeugdVISpas of VISpas nodig. …
 2. STOELTJE. Om comfortabel aan de waterkant te vertoeven is een stoeltje onmisbaar. …
 3. FEEDERHENGEL. …
 4. WERPMOLEN. …
 5. FEEDERSTEUN. …
 6. VOERKORVEN. …
 7. HAKENSTEKER. …
 8. HOOFDLIJN.

Hoe maak je een onderlijn?

Onderlijnen met een identieke lengte krijg je door steeds op een zelfde afstand van de geknoopte haak een lusje te knopen. Een handig hulpmiddeltje in deze is een lat met daarin op diverse afstanden kleine spijkertjes geslagen. De standaard lengte van een vaste hengel onderlijn bedraagt zo’n 20 tot 25 centimeter.

Waarom heb je een onderlijn nodig?

Het voorkomen van het verlies van de dobber (of erger nog, en dat kan bij het vissen met elastiek breuk van de hengel) door het vast zitten aan iets in het water, bijvoorbeeld rotzooi, planten of bodembegroeiing. Wordt je haakje een beetje bot, onderlijn snel verwisselen en je hebt weer een scherpe haak aan je lijn.

Hoe werkt een lijnstopper?

De Spro Lijn Stopper is ideaal voor het stoppen van een dobber op de lijn. Plaats de lijn door de houder en je schuift zo met de hand een stopper op de lijn. Er zijn verschillende stoppers leverbaar, namelijk van touw, rubber en silicone. Deze stoppers zijn leverbaar in de maten S, M, L, XL en XXL.

Hoe bevestig je een lijnstopper?

De montage is eenvoudig:

U doet de lijn een stukje door het lusje. Pak 1 stoppertje beet en het plastic ringetje. Trek de stopper over de lijn en uw stopper is gemonteerd .

Hoe werkt Schuifdobber?

Bij de schuivende dobbermontage glijdt de lijn vrij door de geleideringen van de dobber. De dobber wordt gestopt door een stopper die op de lijn bevestigd zit, naar de haak toe wordt de dobber als laatste gestopt door de wartel.

Hoe monteer je een stuitje?

Deze dunne draad stuitjes zijn bevestigd aan een buisje. Door middel van dit buisje kunt u de stuitjes eenvoudig op de lijn bevestigen. In het buisje zit een inkeping waardoor u de lijn kunt laten lopen, vervolgens schuift u eenvoudig een stuitje op uw naald, en vervolgens trekt u de knoop strak.

Wat te doen als je last hebt van je stuitje?

Wat kunt u zelf doen bij stuitpijn? U kunt een speciaal kussen aanschaffen waarbij tijdens het zitten geen druk op de stuit staat. Tevens is het belangrijk u te laten adviseren over uw zithouding door een fysiotherapeut of (ortho)manueel therapeut.

Wat is een Stoppertje?

Stoppertje – gratis of goedkope advertentie waarmee de overgebleven ruimte in een krant gevuld wordt; vluchtig of humoristisch nieuws dat moet dienen om een gat te vullen.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl