mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe ontwerp ik mijn eigen skateboard?

3 min read

Nu kun je je favoriete onderdelen combineren om je eigen unieke skateboard te maken met de SkatePro skateboard bouwer. De custom skateboard bouwer helpt je eenvoudig en snel je eigen skateboard te bouwen zonder de last van het monteren. Met deze bouwer heb je miljoenen setups waar je mee kunt spelen.

Hoe maak je je eigen skateboard?

Handelingen

 1. uitleg van de dag.
 2. mallen maken van de skateboard.
 3. zagen van de delen hout die verlijmd gaan worden.
 4. aftekenen van de mal op de delen hout.
 5. Lijm-mallen bouwen.
 6. lijmen en wachten tot de lijm droog is.
 7. in de tussentijd laseren we de grip tape en een evt logo uit hout.
 8. ook wordt je board outline in het klein gelaserd.

Wat heb je nodig om een skateboard te maken?

Wat heb je nodig om je skateboard in elkaar te zetten

 • 1x Deck.
 • 1x Griptape.
 • 2x Trucks.
 • 4x Wielen.
 • 8x Lagers.
 • 1x Hardware: 8 bouten en 8 moeren.


Welk hout voor skateboard?

1: Skateboards zijn gemaakt van hard maple hout dat meestal komt uit de Great Lakes in Noord Amerika. De koude natte lucht in deze regio zorgt voor korte groei seizoenen wat weer zorgt voor hoge bomen met grote dichtheid. Het hout van deze bomen is erg stijf en daarom perfect om van een grote stair te springen.

Welk skateboard voor kind?

Voor alle skaters onder de 8 jaar raden wij skateboards aan van 6.5” tot 7.25”. Deze skateboards zijn dus minder lang en minder breed dan de standaardmaat van een skateboard. Dit bevordert de beweeglijkheid voor de kinderen.

Waar moet je op letten als je een skateboard koopt?

De kwaliteit van skateboard decks hangt sterk af van de houtsoort waar het van gemaakt is. Esdoorn is het hardste hout dat wordt gebruikt, en dus goed voor ruw gebruik (Canadese esdoorn is het hardst). Als je een kleine voet hebt (35-40 Europese maat) dan zou je een deck moeten kiezen dat zo’n 7,25-7,8 inch breed is.

Hoe een skateboard in elkaar zetten?


Рекомендуемый клип

Welke lagers skateboard?

Keramische lagers zijn harder en rollen soepeler dan stalen lagers. Dit zorgt er voor dat de keramische skateboard lagers minder wrijving veroorzaken en effectiever zijn. Zelfs als er bij extreem gebruik wrijvingswarmte ontstaat zullen keramische lagers niet vervormen. De lagers blijven dus altijd effectief.

Wat is het beste skateboard voor beginners?

Het beste skateboard voor beginners vinden wij de Globe Chopper. De Globe Chopper is gemaakt van hard esdoornhout en heeft een wielhardheid van 95A.

Hoe oud moet je zijn voor skateboard?

Welke maat skateboard heb ik nodig?

Micro Full
Leeftijd 5 jaar en jonger 13 jaar en ouder
Lengte 1.02 meter en kleiner 1.55 meter en groter
Schoenmaat Tot 32 42 en groter
Deckmaat 6.5 – 6.65 inch 7.5 t/m 8.75 inch


Hoe oud moet je zijn voor een skateboard?

De kinder skateboards heb je al vanaf 10 euro, maar ook tot ruim 100 euro. De meeste skateboarden zijn voor kids vanaf 6 jaar en verkrijgbaar in allerlei stoere designs.

Welk skateboard voor 6 jarige?

Het miniskateboard PLAY 500 is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar, die al een basis hebben op een klassiek skateboard. Het heeft een klein board dat je eenvoudig kunt meenemen. De wieltjes en lagers zorgen ervoor dat je kind zich eenvoudig kan verplaatsen.

Hoe groot moet je skateboard zijn?

Lichaamslengte kan een goede richtlijn zijn voor het kiezen van de juiste lengte van je deck. Hoe kleiner je bent hoe smaller en korter je skateboard zou moeten zijn.2.2 Lichaamslengte.

Deck lengte Lichaamslengte
28″ – 30.5″ < 140 cm
30.5″ – 31.5″ < 150 cm
31.5″ – 31.875″ 150 – 175 cm
31.75″ – 32.00″ 160 – 185 cm

Hoe kies ik een skateboard?

De meest gekozen maten skateboards zijn tussen de 7.0 en 8.25 inch (17.78 en 20.95 centimeter). Je kunt aan de hand van jouw lengte, je leeftijd en je schoenmaat de maat van je skateboard makkelijk bepalen. Ben je tussen de 4 t/8 jaar en heb je een schoenmaat tussen de 35 en 40cm? Kies dan voor een mini-skateboard.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl