Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe krijg ik mijn eerste wandeling op WAG?

4 min read

Hoeveel km kan je ongetraind lopen?

Een prestatie! Ongetraind 40 kilometer lopen is te doen. Wilt u echter tot de laatste kilometers ook kunnen genieten van de mensen om u heen en de mooie dorpen en ook de volgende dag nog vrolijk zijn adviseer ik u zich goed voor te bereiden.

Wat is de beste gratis Wandelapp?

Beste wandelapps op je smartphone | Android & iPhone

 • App Wandelen. Inmiddels gebruiken meer dan 100.000 wandelaars de app met de korte en krachtige naam ‘Wandelen‘. …
 • Natuur Routes. De gratis applicatie Natuur Routes is ontwikkeld door Natuurmonumenten. …
 • Abellife. …
 • Natuur in Nederland. …
 • Vitens Wandelapp.

Hoe leer ik sneller wandelen?

6 tips om je wandeltempo te verhogen

 1. Bouw rustig op. Als je sneller wilt gaan wandelen, moet je dat (net als met het uitbouwen van je afstand) langzaam opbouwen. …
 2. Krachttraining. Krachttraining wordt vaak onderschat, maar heeft een belangrijke toegevoegde waarde. …
 3. Wandelen met anderen.

Hoe lang doe je over 25 km wandelen?

Hoelang doe je over 25 kilometer wandelen? Als je gemiddeld 6,25 km per uur kunt lopen, dat wil zeggen ongeveer één km in 10 minuten, kun je 25 km in 4 uur lopen.

Hoe lang doe je over 12 km wandelen?

Een rekenvoorbeeld voor de wandeltijd

Stel: je route is 12 kilometer lang, met 600 meter stijging. Dat kost je dan 12/4 = 3 uur als de route vlak zou zijn, en 600/300 = 2 uur extra om te corrigeren voor het hoogteverschil. Naar schatting ben je dan ongeveer 2 + 3 = 5 uur onderweg.

Hoeveel km kan je lopen op een dag?

Hoeveel kilometer kan ik op een dag wandelen? Dat hangt onder meer af van je ambitie en conditie. Gemiddeld lopen wandelaars tussen de 10 en 25 kilometer per dag. Sommigen vinden 8 kilometer genoeg, anderen stoppen pas na 30 kilometer.

Wat is de beste gratis stappenteller app?

We hebben de beste stappentellerapps voor je op een rij gezet om je een handje te helpen met het onderhouden van je gezondheid.
Beste gratis stappentellerapps voor Android

 1. Stappenteller – Pedometer & Calorieteller. …
 2. Pacer: Pedometer & Gewichtsverlies Coach. …
 3. Fitbit. …
 4. Walkr. …
 5. Google Fit.

Wat is de beste app voor wandelen?

De app van eRoutes biedt verrassende routes voor wandelaars en hardlopers. Selecteer de door jou gewenste afstand en krijg diverse routes die je vanaf je huidige GPS locatie kunt lopen. Met beeld- en stemnavigatie word je gedurende de hele route over wandelvriendelijke wegen en paden geleid.

Wat is een goede wandel en Fietsapp?

Natuur Routes. Natuurmonumenten biedt ruim 300 wandel– fiets en kanoroutes in de app Natuur Routes. Alle routes lopen door de natuurgebieden van Natuurmonumenten en variëren van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes. Je kunt eenvoudig zoeken op type route en startplaats.

Hoe lang duurt het om 30 km te wandelen?

Gebaseerd op een gemiddeld wandeltempo van 5 kilometer per uur kun je aan een volgend ritme denken: Een tocht van 30 kilometer: 2 keer een half uur rusten. Een tocht van 40 kilometer: 2 keer een half uur rusten. Een tocht van 50 kilometer 3 keer een half uur rusten.

Hoe lang doe je over 2 km wandelen?

Het zou ongeveer 11 tot 15 minuten mogen duren om anderhalve kilometer snel te lopen. Je snelheid hangt af van je conditie, je manier van lopen, het terrein, de omgeving, je leeftijd en andere factoren. Hoe meer je wandelt, hoe meer je uithoudingsvermogen, conditie en fitnessniveau verbeteren.

Hoelang duurt het om 5 km te lopen?

Kortom: hoe lang loop je over 5 km? Als beginnend hardloper loop je ongeveer 10 km per uur, wat betekent dat je een half uur doet over 5 km. Een geoefend hardloper zal tussen de 20 en 25 minuten lopen over 5 km, met een training van 3 keer in de week. Sneller kan ook, maar dit is wel een flinke uitdaging.

Wat is een snelle tijd op de 5km?

Als je aan een 5K wedstrijd meedoet, dan zul je zien dat de snelste mannen al na zo’n 15 minuten over de finish komen. Vrouwen doen er meestal iets langer over, met looptijden in Nederlandse wedstrijden van zo’n 18 minuten.

Hoeveel val je af van 5 km lopen?

Als je elke dag 5 km stapt verbrand je ongeveer 300 calorieën per dag.” Om een kilo lichaamsvet te verliezen moet je zo’n 7.000 calorieën verbranden. Als je dus iedere dag 5 km stapt, verbrand je op een week tijd 2.100 calorieën en op een maand tijd 8.400 calorieën.

Is 5 km lopen goed?

Wil je minder kans lopen op een blessure? Dan is de 5 kilometer iets voor jou. Omdat je minder kilometers per week loopt, worden je pezen, gewrichtsbanden en botten minder belast. ‘Zowel voor de marathon, als voor de 5 kilometer moet je voorzichtig zijn met hoe je je kilometers opbouwt.

Wat doet 5 km lopen met je lichaam?

Als je in een rustig tempo (3-5 km per uur) wandelt, verbrand je ongeveer 3,5 calorieën per kilo lichaamsgewicht per uur. Wandel jij stevig door (5-6 km per uur)? Dan ligt de verbranding op ongeveer 4,3 calorieën per uur.

Hoeveel kilometer lopen is gezond?

Bij 10.000 stappen moet je denken aan zo’n 8 km. Net iets minder dan 10 km, maar allebei gezond. De voordelen van zowel 10.000 stappen per dag lopen als elke dag 10 km wandelen zijn namelijk groot.