Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe kom ik van groene algen in mijn bovengronds zwembad af?

4 min read

Is groen zwembadwater gevaarlijk?

In een zwembad dat groen kleurt van de algen, mag je zwemmen. Toch is het niet aan te raden om van dit water te drinken. Wanneer er algen in het zwembad voorkomen, wijst dat op een slechte ontsmetting van het water. Wie van het water zou drinken kan dus ook bacteriën en dergelijke binnenkrijgen.

Hoelang mag je niet zwemmen na anti alg?

Wanneer u Antialg aan uw zwembadwater toevoegt is het 24 uur lang verboden in het zwembad te baden of zwemmen.

Hoe krijg je een groen zwembad weer helder?

Groen zwembad waterHelder maken en houden

  1. Stap 1 –Haal al het vuil uit het zwembad. …
  2. 2de stap – corrigeer de pH waarde van het zwembadwater. …
  3. 3de stap – voer een chloorshock uit met HTH Granulaat (69% calciumhypochloriet). …
  4. Stap 4 – gebruik Flovil Shock om het water met shock vlokmiddel terug helder te maken.

Wat te doen tegen groene aanslag in zwembad?

Dit kun je doen door ph plus of ph minus toe te voegen. Breng de chloorwaarde van je ranzig zwembad door middel van een chloorshock op 10 ppm* Gebruik een borstel om de liner schoon te maken en om de zwembad algen los te maken.

Is zwemmen in chloor slecht voor je?

Kunt u zwemmen in chloorwater? Het gebruik van chloor in uw zwembadwater is in principe niet gevaarlijk. Het kan zelfs zo zijn dat water dat de juiste chloorwaarde heeft gezonder is dan water waaraan geen chloor is toegevoegd. Bacteriën hebben in onbehandeld water namelijk vrij spel.

Hoe lang kun je water in een zwembad laten staan?

Dek het badje na gebruik ’s avonds af met een zeil en schep met een klein netje de beestjes en al het andere vuil in de ochtend uit het bad. Zo kan het water makkelijk een dag of twee mee.

Hoe gebruik je teststrips zwembad?

De strip die je in een meter schuift voor een bloedglucosemeting middels een vingerprik. De teststrip absorbeert een bloeddruppel en stuurt de gegevens door naar de meter. Binnen enkele seconden is de gemeten glucosewaarde af te lezen. Er zijn teststrips die de bloedglucose meten en teststrips die ketonen meten.

Wat dood algen?

chloor of zwembadzout. Deze producten zorgen ervoor dat de bacteriën en algen niet kunnen groeien. Om algen in het zwembad te vermijden controleer je best tot 3 maal per week de pH- en chloorwaarde en pas je die aan indien nodig.

Hoe lang wachten met zwemmen na pH plus?

Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen. Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen.

Hoe kun je het beste groene aanslag verwijderen?

Groene aanslag verwijderen van tegels, hout of beton kunt u doen met een hogedrukreiniger, schoonmaakazijn, soda en groene zeep of een speciale groene aanslagreiniger. Let wel op! Groene aanslag verwijderen met een hogedrukreiniger, chloor of schoonmaakazijn kan schadelijk zijn voor uw terrastegels.

Hoeveel Chloorshock bij groen water?

Bij groen water is een chloorshock aan te bevelen. Deze shock bereikt men door het chloorgehalte naar zo’n 10 ppm (mg/l) te brengen. Chloorshock (natrium hypochloriet) voor grote zwembaden: Vloeibaar chloor wordt vaak gebruikt voor het shocken van grotere zwembaden.

Hoe werkt Flocking?

Vlokkingsmiddel is een bindingsmiddel om alle deeltjes samen te voegen tot een grote deel dat wel filtreerbaar is. Wij adviseren om ongeveer 20 ml per m3 te gebruiken. Zorg ervoor dat je de 20 ml eerst in een emmer met lauw water oplost en daarna pas toevoegt in het zwembad.

Hoe gebruik je vlokmiddel voor zwembad?

Het is van belang om het vlokmiddel snel en continu te mengen voor een optimale werking. Een eenmalige dosering is geen optie. Vlokmiddel moet eerst goed mengen en daarna met de minuscule deeltjes in het zwemwater een vlok vormen en dat heeft tijd nodig: minimaal 10 seconden vóórdat het gefilterd wordt.

Hoe gebruik je Vlokker?

Vlokker wordt in de skimmer of overloopgoot gedoseerd. Bij zwevend vuil tot 30 ml Vlokker per m3 zwembadwater toevoegen. Bij sterke vervuiling 50 ml Vlokker per m3 zwembadwater toevoegen. Deze behandeling herhalen tot het water kristalhelder is.

Hoe krijg je vlokmiddel uit je zwembad?

De fijnste vlokken zakken ’s nachts naar de bodem van het zwembad. Die kan je ’s morgens opzuigen met een bodemzuiger of via de functie “DRAIN” of “WASTE” verwijderen via de filter. Hou bij een zandfilter de drukmeter goed in het oog, bij te veel druk is de filter vuil.

Kun je zwemmen met vlokmiddel?

Vlokker altijd gebruiken als de filterpomp aanstaat.

Vlokker moet je altijd toedienen als de filterpomp aanstaat of net voordat u de filterpomp aan gaat zetten Wij adviseren als je vlokker heeft toegevoegd aan het zwembadwater om even niet te gaan zwemmen.

Hoe krijg je troebel water helder?

Troebel zwembadwater helder krijgen

  1. Helder zwembadwater heeft de juiste chloor- en PH-waarden. …
  2. Zit de PH-waarde van je zwembad tussen 7.2 en 7.6, dan zit je goed. …
  3. Vervolgens doe je hetzelfde met de chloorwaarde. …
  4. Je kunt het zwembadwater vervolgens desinfecteren door een chloorshock te gebruiken.