mei 18, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe is skateboarden begonnen?

4 min read

Het skateboard kwam op in het begin van de jaren 1950. Het precieze jaar is niet bekend, maar het idee kwam uit het Californische surfmilieu. Jongeren zetten hier wieltjes van rolschaatsen onder houten planken zodat ze over de stoep konden surfen als het windstil was op zee.

Is skateboarden gevaarlijk?

Er is geen enkele aanleiding om urbansports zoals skateboarden, inlineskaten, BMX-en en klimmen gevaarlijk te noemen! In heel 2011 zijn er 370 gevallen waarbij men vanwege een skateblessure naar het ziekenhuis ging!

Waar bestaat een skateboard uit?

Doorgaans zijn skateboards van gelaagd hout, zeldzame uitzonderingen bevatten aluminium, kevlar of glasvezel. De bovenste laag is bedekt met griptape, dit zorgt ervoor dat je niet van je board af glijdt. De trucks bestaan uit: De assen – deze zorgen ervoor dat er een verbinding is tussen de wielen en het board.

Hoe moeilijk is skateboarden?

Skateboarden is één van de moeilijkste activiteiten om op te pakken. Tegelijkertijd is het de één meest belonenden! We beloven dat jouw eerste ollie net zo awesome is als de eerste 360 flip.

Wie heeft de ollie uitgevonden?

De ollie werd ontdekt door Alan “Ollie” Gelfand in 1976 en het bleef een ‘vert only’ trick tot 1981, toen Rodney Mullen de trick voor het eerst op de vlakke grond uitvoerde.

Is skateboarden goed voor je?

Bij een goede skatetraining verbrand je bijna evenveel calorieën als bij hardlopen: ongeveer 285 calorieën per dertig minuten. Daarnaast gebruik je bij skaten je spieren in je heupen, billen en bovenbenen, waardoor je lichaam sterker en strakker wordt. Daarmee is skaten een goede vervanging van een fitnessworkout.

Is skaten slecht voor je knieën?

Skaten is veilig voor knieën en enkels. De beweging die je bij skaten maakt, heeft een lagere impact op je lichaam dan hardlopen. De schokbelasting is ongeveer 50% lager. Hierdoor heb je een kleinere kans op blessures aan knieën en enkels.

Waar zijn de skaters ontstaan?

Skateboarden werd in de jaren 50 aan de westkust van de VS door een paar surfers uitgevonden. Het bestond eerst uit enkel rijden ,slippen en een truckje namelijk de wheelie. Het skateboard zag er smal en lang uit en had kleien wielen die gaven niet veel grip en waren erg gevaarlijk.

Wie heeft skate uitgevonden?

Skateboarden is van origine een Amerikaanse sport die ontstaan is eind jaren zestig van de 20e eeuw. De sport is ontwikkeld door surfers die surfen wilden op het land, en wordt vaak gelinkt met de jeugdcultuur.

Hoe maak je een eigen skateboard?

Handelingen

 1. uitleg van de dag.
 2. mallen maken van de skateboard.
 3. zagen van de delen hout die verlijmd gaan worden.
 4. aftekenen van de mal op de delen hout.
 5. Lijm-mallen bouwen.
 6. lijmen en wachten tot de lijm droog is.
 7. in de tussentijd laseren we de grip tape en een evt logo uit hout.
 8. ook wordt je board outline in het klein gelaserd.

Wie is de beste skater?

Op de leeftijd van 14 werd hij een pro skater, en tegen de tijd dat hij 16 werd, werd hij gezien als een van ’s werelds top skateboarders. Gedurende zijn 17-jarige carrière won hij meer dan 70 wedstrijden inclusief de X-Games op de vert ramp in 1995 en 1997.

Waar komt de naam skaten vandaan?

Ze wilde in de zomer ook trainen voor ijshockey. Ze monteerde vier wielen onder hun schoenen. Ze zetten de wieltjes niet naast elkaar zoals bij rolschaatsen maar achterelkaar, vandaar de naam inline skates (in een lijn schaatsen).

Hoe is de subcultuur skaters ontstaan?

Skateboarden is ontstaan in Amerika, eind jaren 60 van de 20e eeuw. De sport is bedacht door surfers die, als er geen goede golven waren, op het land wouden ”surfen”. Het begon allemaal erg primitief, met een dikke houten plank en rolschaatswieltjes eronder. Dit was natuurlijk niet erg lekker.

Wat is belangrijk voor skaters?

De stoere kleding

Daarnaast kozen ze ook vaak sportieve merken, zoals Addidas, Vans, Overzeas,… Verder was alles wat ze droegen wel een paar maten te groot. Hierdoor kon je ook regelmatig hun onderbroek spotten. Een brede broek en een oversized t-shirt waren onweerlegbare kenmerken van een skater.

Wat zijn de waarden en normen van skaters?

Zij zijn vegetariër, nemen geen enkele vorm van drugs en drinken geen alcohol. Voor hen is het ook verboden meer dan één partner tegelijk te hebben. Skaters hebben hun eigen kledingstijl, je ziet ze vaak in wijde kleren en hun typische skateschoenen.

Wat voor subculturen zijn er?

Voorbeelden

 • Hiphop.
 • Beatniks.
 • Crusty.
 • Disco.
 • Emo.
 • Gabbers.
 • Geeks.
 • Goa.

Wat is een subcultuur voorbeelden?

Een subcultuur kan om verschillende redenen afwijken van de dominante cultuur, bijvoorbeeld door etniciteit, religie of, zoals met skaters, een bepaalde levensstijl/hobby. Iedereen behoort dus eigenlijk tot bepaalde subculturen; je kan bijvoorbeeld christelijk (1) en een enorme Ajax-supporter (2) zijn.

Wat is een jongeren subcultuur?

Jongerencultuur is een subcultuur die specifiek leeft bij groepen jongeren. Jongeren die een jongerencultuur aanhangen proberen zich door middel van bijvoorbeeld kleding, muziek, gedachtegoed en leefstijl te onderscheiden van de rest van de samenleving. Voorbeelden hiervan zijn skaters, gothics, hippies en punkers.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl